Dítě v nemocnici - každodenní telefonáty, stížnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2690
11.6.21 16:57

Tak to že máte v práci postav to je to poslední co by mě zajímalo… Ses máma a pokud dcera vyvádí v nemocnici měla by jsi tam být s ní… Je to normální dítě se brání nezná ty lidi ani prostředí je tam sama… Vem si prostě dovolenou zaměstnavatel by to měl pochopit. 👍Ale dcera tě potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.6.21 17:32

@LaPaloma no nezlob se na mě, a le tvoje reakce mě nejvíc zaskočila..
Ty napíšeš, o 6 letém dítěti, že je nevychované protože dělá co dělá, a vůbec tě nenapadlo, že kdoví co jí dělají- třeba cévkování a už se bojí, to neni nevychovanost, to je strach.. Já měla možnost pobýt na dětské onkologii a děti když věděly, že jim budou napichovat port- napichovat přes zarostlou kůži n cévu okolo srdce - chemu, tak některé tam dělali hrozný virvál.. ale teda říct, některé mamince, že nemá vychované dítě nevím, asi bych jednu chytla..
To neni nevychovanost, to je strach, mluvíme o 6 letém dítěti.. Kolikrát tady čtu, jak dospělé ženy řeší, že manžel nebyl u porodu, nedejbože, že by nepřijel do porodnice, tak prostě je zle, jde o podporu.. Nejde o to, kdo to zvládne nezvládne, ale o to, že je tam podpora..
No a co mě nejvíc dostalo, kdyby to psal někdo z generace, kdo takto nechával děti bylo to běžné, sám v nemocnici nebyl, a prostě to tak vidí, ale napíše to někdo, s tí, že byl od rána do večera s dítětem a soudí dítě, které je mladší a je tam 5 dní samo..
Nevím, trochu mně to přišlo trapné ten tvůj příspěvěk, když si byla s dítětem od rána do večera, a otázka jak by se chovala ona, kdyby taky byla 5 dní sama bez tebe..
A je jedno, jak je které nemocné, to dítě by tě potřebovalo, i kdyby tam leželo se zlomenou rukou..
A ted se můžeš do mě pustit, jaká byla zlá diagnoza u vás, ale myslím, že fakt o to nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
11.6.21 17:58

@Janasas Srovnávat dětskou onkologii a běžnou hospitalizaci je dost mimo. A na dětské onkologii rodiče s dětmi mohou být i ve vyšším věku. A mají tam zdravotní klauny i herní terapeuty, kteří se jim snaží zpříjemnit někdy nekonečný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
11.6.21 18:03

@Pears206 klauni pochopitelně chodí na všechna oddělení, kde jsou hospitalizovány děti. A jak jsem psala, dítě má právo na přítomnost rodiče 24h denně. Bez ohledu na oddělení. Naštěstí to mnohde chápou a automaticky dodržují, tedy možnosti přijetí rodiče k dítěti diskutují ihned při příjmu.

• Citovat
  • Upravit
42859
11.6.21 18:07
@Pears206 píše:
@Janasas Srovnávat dětskou onkologii a běžnou hospitalizaci je dost mimo. A na dětské onkologii rodiče s dětmi mohou být i ve vyšším věku. A mají tam zdravotní klauny i herní terapeuty, kteří se jim snaží zpříjemnit někdy nekonečný den.

Ale to můžou být i na běžném oddělení, stačí, aby doktor usoudil, že je hospitalizace nutná a napsal na revizního lékaře (třeba proto, že je dítě úzkostné a neošetřitelné). Potvrdila to tu i sestřička z dětského oddělení. A u takhle malého to pravděpodobně i schválí. A když ne, tak si holt hospitalizaci zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
11.6.21 18:08

@JanaDaR Ale tady je to zbytečné, zakladatelka být hospitalizovaná nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
11.6.21 18:20
@Janasas píše:
@LaPaloma no nezlob se na mě, a le tvoje reakce mě nejvíc zaskočila..
Ty napíšeš, o 6 letém dítěti, že je nevychované protože dělá co dělá, a vůbec tě nenapadlo, že kdoví co jí dělají- třeba cévkování a už se bojí, to neni nevychovanost, to je strach.. Já měla možnost pobýt na dětské onkologii a děti když věděly, že jim budou napichovat port- napichovat přes zarostlou kůži n cévu okolo srdce - chemu, tak některé tam dělali hrozný virvál.. ale teda říct, některé mamince, že nemá vychované dítě nevím, asi bych jednu chytla..
To neni nevychovanost, to je strach, mluvíme o 6 letém dítěti.. Kolikrát tady čtu, jak dospělé ženy řeší, že manžel nebyl u porodu, nedejbože, že by nepřijel do porodnice, tak prostě je zle, jde o podporu.. Nejde o to, kdo to zvládne nezvládne, ale o to, že je tam podpora..
No a co mě nejvíc dostalo, kdyby to psal někdo z generace, kdo takto nechával děti bylo to běžné, sám v nemocnici nebyl, a prostě to tak vidí, ale napíše to někdo, s tí, že byl od rána do večera s dítětem a soudí dítě, které je mladší a je tam 5 dní samo..
Nevím, trochu mně to přišlo trapné ten tvůj příspěvěk, když si byla s dítětem od rána do večera, a otázka jak by se chovala ona, kdyby taky byla 5 dní sama bez tebe..
A je jedno, jak je které nemocné, to dítě by tě potřebovalo, i kdyby tam leželo se zlomenou rukou..
A ted se můžeš do mě pustit, jaká byla zlá diagnoza u vás, ale myslím, že fakt o to nejde..

A proc by mela mit mit cevku a centrál a jine radosti, zakl psala, ze zatím se povedlo udelat akorat ultrazvuk. Jedine co zakl. obtezuje jsou telefonáty z nem. Od zalozeni diskuze se neozvala, diskutujeme tu sami, bud troll anebo na rady neni zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
11.6.21 18:24

@Havlova čtou to různí lidé, třeba to někomu pomůže. Navíc těch 24h pochopitelně platí i pro rodiče, kteří nejsou v režimu hospitalizovaného doprovodu.

• Citovat
  • Upravit
6161
11.6.21 18:47
@j.a.n.i1 píše:
Opět, na základě čeho si vezme OČR?

Nevěděla jsem, ze to po 6. roce nejde. Mam menší děti. A je to debilní. Každopádně bych sla za dítětem. Mně by bylo všechno jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
11.6.21 18:54

Myslím si, že je to troll. Už proto, že vůbec nereaguje. a nevěřím, že by měla primářka potřebu takto vyvolávat, že dítě zlobí. Ona tam vůbec nemusí být, po vyšetřeních dítě vozí sestry a asi ho dělají jiní lékaři. Ale upřímně, co byste dělaly, kdyby vám zaměstnavatel prostě odmítl dát volno nebo dovolenou? Bouchly byste áčko? Se vším, co z toho plyne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
11.6.21 19:04
@inkakřivák píše:
Ale upřímně, co byste dělaly, kdyby vám zaměstnavatel prostě odmítl dát volno nebo dovolenou? Bouchly byste áčko? Se vším, co z toho plyne?

Bez zaváhání ;) I za cenu hrubýho porušení a §53 Moje děti by to samy nedaly. Ale jinak souhlasím, že nejspíš tohle dítě není skutečný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
11.6.21 19:08
@inkakřivák píše:
Myslím si, že je to troll. Už proto, že vůbec nereaguje. a nevěřím, že by měla primářka potřebu takto vyvolávat, že dítě zlobí. Ona tam vůbec nemusí být, po vyšetřeních dítě vozí sestry a asi ho dělají jiní lékaři. Ale upřímně, co byste dělaly, kdyby vám zaměstnavatel prostě odmítl dát volno nebo dovolenou? Bouchly byste áčko? Se vším, co z toho plyne?

Pokud dítěti nejde o život, myslím si, že většina hrdinek, které se zde prsí, že „ano“, asi těžko :mrgreen:
Primář chodí jen s vizitou, jinak na běžném oddělení u nás není, je na JIP.

Dovedu si představit, že to někdy nejde. Protože je třeba zajistit za zaměstnance náhradu. A třeba ve školství nebo sociálních službách je to dost obtížné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
11.6.21 19:15

@Fiducia Takže i s vědomím, že s takovou tě myslím ani na ÚP nezaradi? Nebo ano? Nemáš nárok na kompenzaci, na odstupné, na nic. Co třeba samozivitelka? Souhlasím najít hlídání a aspoň po práci bych chodila. Nakonec dopoledne by to dítě zvládnout mohlo. Když mu máma všechno vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
11.6.21 19:17

@Pears206 jako jistě, přijít o práci není dobrý nápad, ale nechodit k dítěti vůbec? K tomu se autorka dotazu také nevyjádřila. Osobně nevěřím, že tam tráví několik hodin denně, s personálem komunikuje a přesto jí někdo neustále telefonuje.

• Citovat
  • Upravit
42859
11.6.21 19:18
@Pears206 píše:
Pokud dítěti nejde o život, myslím si, že většina hrdinek, které se zde prsí, že „ano“, asi těžko :mrgreen:
Primář chodí jen s vizitou, jinak na běžném oddělení u nás není, je na JIP.Dovedu si představit, že to někdy nejde. Protože je třeba zajistit za zaměstnance náhradu. A třeba ve školství nebo sociálních službách je to dost obtížné.

I kdyby to byl tenhle případ, tak zrovna učitelka by mohla být v nemocnici docela brzo. Já chodila 2× denně i za 15 letou. Zakladatelka vůbec za šestiletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí