Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@inkakřivák píše:
@Fiducia Takže i s vědomím, že s takovou tě myslím ani na ÚP nezaradi? Nebo ano? Nemáš nárok na kompenzaci, na odstupné, na nic. Co třeba samozivitelka? Souhlasím najít hlídání a aspoň po práci bych chodila. Nakonec dopoledne by to dítě zvládnout mohlo. Když mu máma všechno vysvětlí.
O vyhozeného na par.53 se kazdy pristi zamestnavatel popere…
@Pears206 píše:
Do 6 let, potom to musí být schváleno revizním lékařem. My jsme to teď řešili, čerstvě šestiletá dcera pojede do ozdravovny. Nemá už nárok na doprovod na pojišťovnu a její případný doprovod jako samoplatce nemá nárok na nic. Předpokládám, že Hanky dítě má takovou diagnózu, kde to revizní lékař schválí. Mají na to výčet diagnóz, nějaké postupy.Před pár lety jsme měli v sousedství starší onkologické dítě, jehož maminka měla nárok na neschopenku, když s ním byla v nemocnici. A nárok na OCR, když bylo po chemoterapii doma.
Byla jsem s desetiletou dcerou hospitalizovaná před dvěma lety. Žádný revizní lékař se vůbec neřešil. Z nemocnice neschopenka, v práci naprosto v pohodě. Diagnóza nijak dramatická, dcera mentálně v pořádku, aby výkon zvládla i sama.
@inkakřivák píše:
Myslím si, že je to troll. Už proto, že vůbec nereaguje. a nevěřím, že by měla primářka potřebu takto vyvolávat, že dítě zlobí. Ona tam vůbec nemusí být, po vyšetřeních dítě vozí sestry a asi ho dělají jiní lékaři. Ale upřímně, co byste dělaly, kdyby vám zaměstnavatel prostě odmítl dát volno nebo dovolenou? Bouchly byste áčko? Se vším, co z toho plyne?
Kdybych věděla že dítě v nemocnici vyvádí tak, že je neošetřitelné a pláče po mamince, tak ano. Snažila bych se třeba přemluvit kolegy aby za mě zaskočilo, že jim to vrátím až budou potřebovat, být potom v práci třeba přesčas, cokoli…
@hanka.br. píše:
Byla jsem s desetiletou dcerou hospitalizovaná před dvěma lety. Žádný revizní lékař se vůbec neřešil. Z nemocnice neschopenka, v práci naprosto v pohodě. Diagnóza nijak dramatická, dcera mentálně v pořádku, aby výkon zvládla i sama.
revizáka si řeší doktoři, rodiče se do toho vůbec netahaj
a bez něj pojišťovna hospitalizaci neproplatí a poku pojišťovna neproplácí, není nárok na neschopenku. u nás třeba neschopenky vystavují kancelářské krysy (sorry, teď jsem si uvědomila, že vlastně vůbec nevím, jakou oficiální funkci v nemocnici mají
) a ty si hospitalizaci ověřují výpisem. pokud za nimi rodiče pošleme dřív, než je stihneme zanést do počítače, tak svědomitě volají nazpátek, aby si stav ověřily.
@sagina píše:
revizáka si řeší doktoři, rodiče se do toho vůbec netahaja bez něj pojišťovna hospitalizaci neproplatí a poku pojišťovna neproplácí, není nárok na neschopenku. u nás třeba neschopenky vystavují kancelářské krysy (sorry, teď jsem si uvědomila, že vlastně vůbec nevím, jakou oficiální funkci v nemocnici mají
) a ty si hospitalizaci ověřují výpisem. pokud za nimi rodiče pošleme dřív, než je stihneme zanést do počítače, tak svědomitě volají nazpátek, aby si stav ověřily.
Tak kdo mi v nemocnici tu neschopenku potvrdil mě vůbec nezajímá. Neptala jsem se, jestli tam s dcerou můžu být a nikdo se neptal mě, jestli tam s ní být musím a proč a ani jsem se neptala, jestli tam s ní být můžu a jestli mi to někdo povolí. A to je to, o co tady běží. Pokud maminka chce, tak to jde a není to žádný problém.
@inkakřivák píše:
@Fiducia Takže i s vědomím, že s takovou tě myslím ani na ÚP nezaradi? Nebo ano? Nemáš nárok na kompenzaci, na odstupné, na nic. Co třeba samozivitelka? Souhlasím najít hlídání a aspoň po práci bych chodila. Nakonec dopoledne by to dítě zvládnout mohlo. Když mu máma všechno vysvětlí.
Ano, i v případě, že bych se nemohla registrovat na up (nevím, jak to je s nárokem, v rychlosti jsem nenašla a předpokládám tedy, že nárok na registraci v takovém případě není).
Samoživitelka nejsem, nebudu se pouštět do fabulací. Zakladatelka manžela má.
@Konnny píše:
O vyhozeného na par.53 se kazdy pristi zamestnavatel popere…
To opravdu netvrdím a neočekávám.
Okamžité zrušení pracovního poměru je par. 55, par. 53 se týká případů, kdy zaměstnanec nemůže dostat výpověď.
@Petula306 píše:
Okamžité zrušení pracovního poměru je par. 55, par. 53 se týká případů, kdy zaměstnanec nemůže dostat výpověď.
Par.53 je okamžité ukonceni pp z duvodu hrubeho poruseni pracovni kazne.
@j.a.n.i1 píše:
Nezletilé dite v nemocnici osetruje nemocnice… Takze neni narok.
kravina, manžel byl se synem týden v nemocnici a nemocnice mu vypsala očr…nemocnice se nestará, neošetřuje, „pouze“ vykonává lékařskou službu…
@Shari81 píše:
kravina, manžel byl se synem týden v nemocnici a nemocnice mu vypsala očr…nemocnice se nestará, neošetřuje, „pouze“ vykonává lékařskou službu…
Keci v kleci. Jediné, co mu mohli vypsat, byla neschopenka. Protože tam byl hospitalizovaný za účelem doprovodu dítěte mladšího 6 let.
Mě tam z tohoto titulu i důležité změřili tlak a teplotu. ![]()