Dítě v nemocnici - každodenní telefonáty, stížnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
12.6.21 23:28
@mroe píše:
To mozna, ale ne pro zamestnavatele a o tom byla rec, pokud jsem si vsimla.

Kdyby mi dítě v nemocnici vyvádělo, volali by mi, nenechala bych ho tam samotné. Slušně bych se snažila domluvit v práci abych s ním mohla být. Práci můžu sehnat jinou, dítě těžko. Co ti na to mám napsat. S dětmi jsem v nemocnici byla když byly malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
12.6.21 23:29

Navíc zde by i ten revizní lékař, na kterého se spousta z vás odvolává, pobyt matky schválil, určitě by to ta primářka popsala tak, že i revizák by usoudil, že hospitalizace matky je nutná, navíc má dítě jen něco málo přes hranici 6 roků, ale když maminka nechce, tak nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
12.6.21 23:30
@stinga píše:
tak také bych volila dceru, dítě je jen jedno, zaměstnavatelů může být spousta

Přesně. Pustit do nemocnice matku ne, protože postav a najednou vyhodit je řešení, to by jim pak nechyběla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
@Anna766 píše:
Kdyby mi dítě v nemocnici vyvádělo, volali by mi, nenechala bych ho tam samotné. Slušně bych se snažila domluvit v práci abych s ním mohla být. Práci můžu sehnat jinou, dítě těžko. Co ti na to mám napsat. S dětmi jsem v nemocnici byla když byly malé.

přesně tak, navíc manželka kamioňáka opravdu neumře hlady ani s dětmi, i kdyby ji nakrásně z práce vyhodili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
@azalia píše:
Jsem dětská sestra z nemocnice.
Matka může být s dítětem hospitalizována pouze dokud dítě nedovrší 6 let. V tom případě matka dostane neschopenku, kterou jí nevypisuje lékař ale sekretářka a manžel má nárok na OČR, pokud mají doma další dítě.
Jakmile však dítě dovrší šestého roku, už nárok na hospitalizaci s dítětem není (u žádné pojišťovny, ani všeobecné - jak tu někdo psal.)
Je pravda, že v ojedinělých případech to může pojišťovna schválit, ale to se nedělá běžně na bolesti břicha. To se týká třeba mentálně postižených dětí, autistů, onkologicky nemocných dětí.
Ostatní mají nárok na ubytování na ubytovně nemocnice za úhradu a nemají nárok na stravu. S dítětem pak můžou být na pokoji na židli podle zvyklostí nemocnice. Nárok na neschopenku jim ale nevzniká a je na nich, jak si to v práci zařídí nebo nezařídí.
Tak to prostě je. Takže zakladatelka už nárok na hospitalizaci nemá a je na ní, jestli je schopná si nějak zařídit volno, aby mohla s dítětem být nebo ne.
Tím ji neomlouvám, ale prostě jsou rodiče, kteří si to nezařídí a jsou dokonce i tací, kteří nejdou do nemocnice ani s menším dítětem. Není to jejich povinost a nedá se to vynucovat, i když lidsky to člověk chápe jinak.

To je drsné, v tom případě bych s dítětem byla celý den a v noci klidně ležela pod oknem, pokud by mi tam nedovolili být s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
12.6.21 23:36

@Anna766 Mozna kdybys byla na dite sama a pocitala kazdou korunu, tak bys ten nazor prehodnotila. Ono ac to zni hnusne, tak zahodit kvuli par dnum stresu ditete, ktete bude mit mamu v nemocnici jen odpoledne, treba bydlení, je dost pitomost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
12.6.21 23:40
@j.a.n.i1 píše:
@Anna766 Mozna kdybys byla na dite sama a pocitala kazdou korunu, tak bys ten nazor prehodnotila. Ono ac to zni hnusne, tak zahodit kvuli par dnum stresu ditete, ktete bude mit mamu v nemocnici jen odpoledne, treba bydlení, je dost pitomost.

Ale zakladatelka sama není, co to sem taháte pořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.6.21 00:04
@Anna766 píše:
Ale zakladatelka sama není, co to sem taháte pořád?

Zakladatelka nema zajem, takze podle tve logiky nema cenu diskutovat vubec. Ale tahame to sem jako protivahu tech, co by NIKDY…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
13.6.21 00:22

Teda ta hysterie tady mě fascinuje 8o Já jsem strávila ve 4 letech 3 týdny v nemocnici na infekčním, rodiče tam nesměli, ani pod okno, protože to bylo v zimě, tak abychom se nenastydli…A žádné trauma z toho nemám :nevim:

Se svými dětmi jsem naštěstí hospitalizaci nezažila, nicméně 6ti letou mám doma a těžko si umím představit, že bych s ní byla hospitalizovaná taky. Jasně, že bych za ní přijela po práci každý den na pár hodin, vybavila bych ji telefonem, aby mohla zavolat, když by měla chuť… Ale abych tam s ní ležela…taky mám doma ještě 3letého, manžel v práci…6ti leté dítě už není žádné mimino, aby vyžadovalo celodenní přítomnost rodiče. Dnešní doba dělá z dětí skleníkové květinky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
13.6.21 00:27
@j.a.n.i1 píše:
Zakladatelka nema zajem, takze podle tve logiky nema cenu diskutovat vubec. Ale tahame to sem jako protivahu tech, co by NIKDY…

No ale já už několikrát napsala, že bych s dítětem v nemocnici byla a taky jsem byla když to bylo třeba. Tak opravdu nechápu proč pořád vymyslíš jiné varianty a co čekáš za odpověď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
13.6.21 07:16
@Anna766 píše:
To je fakt, když někde lehneš, skončíš v nemocnici, nedejbože úraz, nehoda…taky to budou muset v práci nějak vyřešit ne? A dítě v nemocnici je si myslím dostatečný důvod.

Toto jsou všechno situace, kdy je automaticky nárok na PN.
Dítě v nemocnici nad 6 let a rodič, který není hospitalizován s ním, automaticky nárok nemá.

Diskuzi točíte pořád v kruhu. Bylo to dostatečně vysvětleno ze začátku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
13.6.21 07:18

Vsimli jste si vsichni, ze zakladatelka vubec nepise, takze je to na 99,9% trolli diskuse, jen se ted bavi, jak se tu kdo hada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
13.6.21 07:21
@vokishka píše:
Vsimli jste si vsichni, ze zakladatelka vubec nepise, takze je to na 99,9% trolli diskuse, jen se ted bavi, jak se tu kdo hada.

Všimli. Škoda. Mohla tu pohádku aspoň pribarvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.21 07:24
@ruzovasrnka píše:
Teda ta hysterie tady mě fascinuje 8o Já jsem strávila ve 4 letech 3 týdny v nemocnici na infekčním, rodiče tam nesměli, ani pod okno, protože to bylo v zimě, tak abychom se nenastydli…A žádné trauma z toho nemám :nevim:Se svými dětmi jsem naštěstí hospitalizaci nezažila, nicméně 6ti letou mám doma a těžko si umím představit, že bych s ní byla hospitalizovaná taky. Jasně, že bych za ní přijela po práci každý den na pár hodin, vybavila bych ji telefonem, aby mohla zavolat, když by měla chuť… Ale abych tam s ní ležela…taky mám doma ještě 3letého, manžel v práci…6ti leté dítě už není žádné mimino, aby vyžadovalo celodenní přítomnost rodiče. Dnešní doba dělá z dětí skleníkové květinky :think:

Také jsem měla takovou matku, co se moc nepárala s nějakým dětským stresem a emocemi. Mám k ní velmi ambivalentní vztah.

• Citovat
  • Upravit
44228
13.6.21 07:26
@ruzovasrnka píše:
Teda ta hysterie tady mě fascinuje 8o Já jsem strávila ve 4 letech 3 týdny v nemocnici na infekčním, rodiče tam nesměli, ani pod okno, protože to bylo v zimě, tak abychom se nenastydli…A žádné trauma z toho nemám :nevim:Se svými dětmi jsem naštěstí hospitalizaci nezažila, nicméně 6ti letou mám doma a těžko si umím představit, že bych s ní byla hospitalizovaná taky. Jasně, že bych za ní přijela po práci každý den na pár hodin, vybavila bych ji telefonem, aby mohla zavolat, když by měla chuť… Ale abych tam s ní ležela…taky mám doma ještě 3letého, manžel v práci…6ti leté dítě už není žádné mimino, aby vyžadovalo celodenní přítomnost rodiče. Dnešní doba dělá z dětí skleníkové květinky :think:

Tak nějak. A ještě tady diskuzi rozpoutal nějaký troll :mrgreen:
Já jsem byla v dětství do 6 let sama bez doprovodu na kardiologicke operaci(2 pobyty, jednou menší invazivní zákrok, potom operace), a v dětské léčebně.
Jako nepíšu, že mi nebylo smutno, ale následky nemám. Mamka měla další děti, táta živil rodinu a babička s dědou chodili ještě do práce.

V nemocnici jsme měli, už tenkrát za krále klacka, program, který zajišťoval pedagog. A dodnes si pamatuji, že se mnou pořád někdo byl, i na JIP, až do doby, než mě přestěhovali na klasické pokoje a mohla jsem do skupinky.

A stejně mi to furt bude někdo vymlouvat, že to tak není ani v dnešní době. Ale je. S dětmi jsem byla v nemocnici několikrát.

Přijde mi, že kromě školního trolla tu máme nemocničního trolla, včera večer jsem tu viděla diskuzi, že rodina nemocného mimina hledá, kdo by šel za matku s ním do nemocnice při náhlé hospitalizaci, že ona chce a potřebuje být doma se zdravou dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí