Dítě v nemocnici - každodenní telefonáty, stížnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4731
13.6.21 07:45
@Anonymní píše:
Také jsem měla takovou matku, co se moc nepárala s nějakým dětským stresem a emocemi. Mám k ní velmi ambivalentní vztah.

Je mi lito tveho vztahu s matkou, a ze asi nebyla idealni…to neznamena, ze autorka prispevku se svymi detmi taky ma takovy vztah…ja s ni souhlasim, ja uz to psala, ja byla jako dite v nemocnici vickrat a tehdy proste ani nebylo mozny, aby tam mama nebo tata byli a fakt z toho nemam zadny traumata a depky..detem se styska samozrejme, ale to i na skole v prirode..proste dite rano vstane, snidane, vizita, pak si hraje, kouka na tv, obed a pak prijde mama na navstevu na nejakych par hodin, vecere a jde spat..jsou tam jine deti, sestricky, dnes uz je casto na detskem hezke prostredi..kazde dite je jine, kdybych videla, ze me dite je hodne citlive, tak bych to mozna prizpusobila, nebo kdyby dite bylo s nejakym zavaznym problemem, ktere vyzaduje denne neprijemna vysetreni…tady jakykoli opacny nazor, nez, ze matka musi byt nonstop se skolakem v nemocnoci na ostatni pusobi, jakoze soupnu svy decko do spitalu s batuzkem „tak Pepicko, tady ted tyden budes, koukej se zocelit, nazdar“.. ale tak to prece neni..sestiletemu uz vysvetlim, co a jak, a ze za nim prijdu, a ze muze kdykoli zavolat, a ze ho miluju, a ze mu verim, ze to zvladne, ze je moje statecna hrdinka atd atd…takhle stare dite uz prece vi, ze ho maj rodice radi a mysli na nej, i kdyz s nim nejsou 24/7…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.21 08:09

Já mám dítě skoro osmileté a nezvládlo by to.

• Citovat
  • Upravit
150066
13.6.21 10:11
@Pears206 píše:
Toto jsou všechno situace, kdy je automaticky nárok na PN.
Dítě v nemocnici nad 6 let a rodič, který není hospitalizován s ním, automaticky nárok nemá.Diskuzi točíte pořád v kruhu. Bylo to dostatečně vysvětleno ze začátku :nevim:

A já ti znovu opakuju že to nepíšu o žádném nároku na něco, ale o rodičovství. Jak u blbejch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.6.21 10:23
@Anna766 píše:
A já ti znovu opakuju že to nepíšu o žádném nároku na něco, ale o rodičovství. Jak u blbejch.

A ty furt nechces pochopit, ze mnoho lidi proste musi resit i narok a nemuze se k tomu postavit stylem, ja budu s ditetem a je mi uplne fuk, jedtli dostanu acka a prijdu o praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.6.21 10:28
@j.a.n.i1 píše:
A ty furt nechces pochopit, ze mnoho lidi proste musi resit i narok a nemuze se k tomu postavit stylem, ja budu s ditetem a je mi uplne fuk, jedtli dostanu acka a prijdu o praci.

Ale ti lidi nejspíš mají další čelný rodiny, takže pokud by chtěli, záleželo jim na dítěti, tak by se s nimi domluvili, že by tam s dítětem byli třeba oni. Pokud by matka měla takovou práci, kde by ji neuvolnili a nemohla by si dovolit o ni přijít.
A minimálně 1 člen rodiny si snad najde čas, aby dítě v nemocnici navštívil :nevim:

Příspěvek upraven 13.06.21 v 10:30

• Citovat
  • Upravit
102087
13.6.21 10:30
@lucenka píše:
Ale ti lidi nejspíš mají další čelný rodiny, takže pokud by chtěli, záleželo jim na dítěti, tak by se s nimi domluvili, že by tam s dítětem byli třeba oni. Pokud by matka měla takovou práci, kde by ji neuvolnili a nemohla by si dovolit o ni přijít.

Nebo treba taky nemaji. Nebo je do te nemocnice treba taky nepusti, neb nejsou zakonni zastupci, ale návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.6.21 10:31
@j.a.n.i1 píše:
Nebo treba taky nemaji.

Tak pak je to dost smutný. Ale i tak by si ta matka měla minimálně najít čas na to, aby za tím dítětem každý den zašla.

• Citovat
  • Upravit
102087
13.6.21 10:36
@lucenka píše:
Tak pak je to dost smutný. Ale i tak by si ta matka měla minimálně najít čas na to, aby za tím dítětem každý den zašla.

Jestli sis nevsimla, tak jsem reagovala na celodenni pobyt matky, bez phledu na cokoliv a nikoliv na navstevy od konce pracovni doby do vecera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
13.6.21 11:24
@j.a.n.i1 píše:

Když je to třeba, tak je nutné si stanovit priority. A nezlob se, fakt mi přijde uhozený že do nemocnice řodič nemůže protože ho nepustí, protože podstav, nejde to, pracovník chybí ale když ho za to případně vyhodí, tak to potom pracovník nechybí jo? Jak je to možný? Vždyť to nemá logiku.
Znovu pro nechápavé-neřesim ani OČR ani jiný nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
13.6.21 11:24

@ruzovasrnka nemocnice není letní tábor, není to prázdninový pobyt u babičky, apod. Jsem fakt hodně ráda, že v naší okresce tyhle závěry nikdo nedělá, jsou to lidé na svém místě. A díky za ně.

• Citovat
  • Upravit
80475
13.6.21 11:27
@Anna766 píše:
Když je to třeba, tak je nutné si stanovit priority. A nezlob se, fakt mi přijde uhozený že do nemocnice řodič nemůže protože ho nepustí, protože podstav, nejde to, pracovník chybí ale když ho za to případně vyhodí, tak to potom pracovník nechybí jo? Jak je to možný? Vždyť to nemá logiku.
Znovu pro nechápavé-neřesim ani OČR ani jiný nárok.

Ale on tam může, po pracovní době, když chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
13.6.21 11:30

@Kipa22 přítomnost u dítěte nemůžou zakázat. Nemusí poskytnout postel a stravu, ale vyhodit nemohou. Manžel takhle z jisté fakultky prostě neodešel a když viděli, že fakt nepůjde, i to rozkládací křeslo na noc mu dali. Rovnou si alespoň ověřil, jak jinak by se k dceři chovali, kdyby tam nebyl.

• Citovat
  • Upravit
150066
13.6.21 11:32
@inkakřivák píše:
Ale on tam může, po pracovní době, když chce.

Bavíme se o tom že dítě má nárok aby tam rodič byl s ním. To že se musí doprošovat aby mohl je dost smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
13.6.21 12:06
@j.a.n.i1 píše:
@Anna766 Mozna kdybys byla na dite sama a pocitala kazdou korunu, tak bys ten nazor prehodnotila. Ono ac to zni hnusne, tak zahodit kvuli par dnum stresu ditete, ktete bude mit mamu v nemocnici jen odpoledne, treba bydlení, je dost pitomost.

ale my se bavíme o zakladatelce, je vdaná a manžel je kamioňák, co do toho pleteš nějaké jiné případy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.6.21 12:11

Je pravda, pokud bych jako samozivitelka mela řešit vyhaziv z práce, tak nevím nevím…
Ale pokusila bych se na zaměstnavatele zatlačit. A každý den za dcerou jela.
A asi bych, v tomto případě, zatlačit na chlapa?
Proc to zase odsrava ženská? Tlak te vsech stran je na ni, ne na tatínka. Ten je v pohodě v práci, matka se tu může strhat.
Otec je taky vul jak lev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect