Do hospody se samotestem, do bazénu s profi testem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
30.5.21 19:47
@holka_z_hor píše:
@SAJ a víš, že se můžeš nakazit i očkovaná? A nakazit druhý? :nevim: tak o čem se tu bavíme… :think:

Už zase? :roll: Už to tu bylo a už jsem na to odpovídala, nechce se mi to jet podruhé. Zkus zalistovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
30.5.21 20:06
@SAJ píše:
Už zase? :roll: Už to tu bylo a už jsem na to odpovídala, nechce se mi to jet podruhé. Zkus zalistovat.

To nemá smysl.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
30.5.21 20:18
@holka_z_hor píše:
To nemá smysl.

Ne. :nevim: Asi fakt nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
30.5.21 21:19
@SAJ píše:
Ne. :nevim: Asi fakt nemá…

Taky se bojím další vlny. Ale jestli bude, tak nám ji dovezou ti naockovani jednou dávkou, co mají ochranu proti covidu max 30 %, ale jsou bráni jako nerizikovy. Bude to stejná písnička jako před Vánocemi story udělej si antigen a můžeš bez obav k babičce. Být na mě, tak lidi uvnitř republiky nechám žít a testuju a kontroluju výlety do ciziny. Agresivni mutace tu není, ale stopro ji sem nějaký nedočkavec dovolenkář doveze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
30.5.21 21:21
@zudina píše:
Počkejte par měsíců až rok a nikam už nebude potřeba ani očkováni ani testy. Stejně to očkováni bude platit max rok a pak budou lidi muset na přeočkování, když už..

Kéž by to tak bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
30.5.21 21:45
@Calathea píše:
Taky se bojím další vlny. Ale jestli bude, tak nám ji dovezou ti naockovani jednou dávkou, co mají ochranu proti covidu max 30 %, ale jsou bráni jako nerizikovy. Bude to stejná písnička jako před Vánocemi story udělej si antigen a můžeš bez obav k babičce. Být na mě, tak lidi uvnitř republiky nechám žít a testuju a kontroluju výlety do ciziny. Agresivni mutace tu není, ale stopro ji sem nějaký nedočkavec dovolenkář doveze.

Taky se bojím. A kdoví, jak bude očkování zabírat na mutace. Mám pochybnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.5.21 21:49
@Calathea píše:

Ano, to s tebou souhlasím, že je chyba jako hrom. :( Ale nebudou v tom sami, oni to dovezou i ti neočkovaní s testem. :( A ano, samozřejmě se mohou nakazit i očkovaní dvěma dávkama, ale jejich infekčnost se zatím jeví jako málo pravděpodobná (zatím nejsou data pro tvrzení pro i proti), ale hlavně, pokud by i infekční byli a kdyby se setkali jen s očkovanými, dovézt by si mohli, co by jen chtěli, protože se svou nízkou virovou náloží by chráněného nenakazili.

Jenže…

Asi prostě nebude naočkovaných dost. :nevim: Protože manipulace, protože nátlak, protože cokoli jiného. :nevim: Takže podzim. :zed: No.

Jo a PS: Nám ten antigen o Vánocích odhalil bezpříznakový covid u jednoho z dětí. Měli ohnisko ve třídě, měli jsme jet k babičkám. Zaplaťbůh za něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.5.21 21:53
@Popeladym píše:
Taky se bojím. A kdoví, jak bude očkování zabírat na mutace. Mám pochybnost.

Pfizer a Moderna zatím dobrý i na zatím známé mutace, haprují čínské a Sputnik a asi i Astra (ale to bych musela dohledat).

Jinak, a to jsem výš nenapsala, by byl rozumný po návratu z dovolené i testovat očkované, jak navrhovali hygienici. To není nic proti ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
30.5.21 21:57
@Calathea píše:

já dnes četla, že naočkovaní jednou dávkou Pfizeru mají ochranu 87 %, dvěma dávkami 93 % - tak kde jsi nabrala údaj 30 %?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
30.5.21 22:55
@SAJ píše:
Ano, to s tebou souhlasím, že je chyba jako hrom. :( Ale nebudou v tom sami, oni to dovezou i ti neočkovaní s testem. :( A ano, samozřejmě se mohou nakazit i očkovaní dvěma dávkama, ale jejich infekčnost se zatím jeví jako málo pravděpodobná (zatím nejsou data pro tvrzení pro i proti), ale hlavně, pokud by i infekční byli a kdyby se setkali jen s očkovanými, dovézt by si mohli, co by jen chtěli, protože se svou nízkou virovou náloží by chráněného nenakazili.

Jenže…

Asi prostě nebude naočkovaných dost. :nevim: Protože manipulace, protože nátlak, protože cokoli jiného. :nevim: Takže podzim. :zed: No.

Jo a PS: Nám ten antigen o Vánocích odhalil bezpříznakový covid u jednoho z dětí. Měli ohnisko ve třídě, měli jsme jet k babičkám. Zaplaťbůh za něj.

@SAJ
K těm nenaočkovaným - je moudré je rozdělit na ty co covid měli a ty co ne. Ty, co jsou po covidu podle mě riziko nepredstavuji - samo potřebujeme udat vakcíny, tak budeme tvrdit, že je lepší očkování, kdy tělu dáme fragment viru, než prodělání, kdy si ho tělo hezky “očuchá” a zpracuje celý. A celou kompletní imunitu smrskneme na test igG protilátek, ať lidi zblbneme ještě víc. A nemluvím o 180 dnech. Prostě za mě hlídat pohyb přes hranice. Plně očkovaní OK, ti co prodělali a mají protilátky OK. Ti rozočkovaní a covidem nepolíbení testy. Tohle by mě dávalo logiku a třeba bych jim i trochu začala důvěřovat.

K antigenu - jsem rada, ze u vás takhle hezky zafungoval :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
30.5.21 23:05

@stinga byl to článek na seznamu. Už přesně nevím jestli Prymula či kdo to byl. Ale jestli je takhle vysoká, tak super. Aspoň se tím trochu sníží riziko, když už se to ta naše vláda tak hezky zase snaží podělat jen kvůli hlasům na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76351
31.5.21 01:08
@Calathea píše:
@SAJ
K těm nenaočkovaným - je moudré je rozdělit na ty co covid měli a ty co ne. Ty, co jsou po covidu podle mě riziko nepredstavuji - samo potřebujeme udat vakcíny, tak budeme tvrdit, že je lepší očkování, kdy tělu dáme fragment viru, než prodělání, kdy si ho tělo hezky “očuchá” a zpracuje celý. A celou kompletní imunitu smrskneme na test igG protilátek, ať lidi zblbneme ještě víc. A nemluvím o 180 dnech. Prostě za mě hlídat pohyb přes hranice. Plně očkovaní OK, ti co prodělali a mají protilátky OK. Ti rozočkovaní a covidem nepolíbení testy. Tohle by mě dávalo logiku a třeba bych jim i trochu začala důvěřovat.K antigenu - jsem rada, ze u vás takhle hezky zafungoval :palec:

Nic podobného nikdo netvrdí, opakovaně projelo sdělovacími prostředky z úst epidemiologů, že po prodělání covidu je imunita zpravidla kvalitnější, než po očkování - právě z důvodů, které zmiňuješ.
Vlamuješ se do otevřených dveří.
Donedávna se nedoporučovalo očkování 90 dnů po prodělaném covidu, teď to prodloužili na 180.

Tákže? ;)
Známkou punku je podle tebe (úmyslně?) prodělat covid - a my přizdisr. áči holt vyrazíme do očkocentra. 8)
A ti nejstatečnější vyčkají nové vlny a promoří se nově nadesignovanou mutací. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
31.5.21 05:45

@sirikit ockovani se porad doporucuje po 90 dnech. Jen na vstupy atd plati 180.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
31.5.21 07:54
@sirikit píše:
Nic podobného nikdo netvrdí, opakovaně projelo sdělovacími prostředky z úst epidemiologů, že po prodělání covidu je imunita zpravidla kvalitnější, než po očkování - právě z důvodů, které zmiňuješ.
Vlamuješ se do otevřených dveří.
Donedávna se nedoporučovalo očkování 90 dnů po prodělaném covidu, teď to prodloužili na 180.Tákže? ;)
Známkou punku je podle tebe (úmyslně?) prodělat covid - a my přizdisr. áči holt vyrazíme do očkocentra. 8)
A ti nejstatečnější vyčkají nové vlny a promoří se nově nadesignovanou mutací. :kytka:

Ale tvrdí
https://www.spcr.cz/…elane-nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76351
31.5.21 07:56
@vokishka píše:
@sirikit ockovani se porad doporucuje po 90 dnech. Jen na vstupy atd plati 180.

Já neřeším stále se měnící oficiální vládní doporučení, čtu a poslouchám právě ty epidemiology, infektology a ostatní logy. :D
A (nejenom) Říhová říkala, že imunita po prodělaném covidu může být mnohem delší a v období, kdy má dotyčný vysoké protilátky, je očkování nejenom nadbytečné, ale ve výjimečných případech může vyvolat i přehnanou imunitní odpověď organismu.
Takže na to můj chlap, s covidem prodělaným v únoru a čerstvě naměřenými protilátkami myslím 350 těch jejich jednotek, zatím kašle. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí