Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@vokishka chodit můžou…už dali právníci k použití formulku, když nejsi povinná vypovídat sama proti sobě…takže pokud jí použiješ, nemůžou nic…správní řízení a důkazní nouze…říká právnička…
@SAJ píše:
Ty se odmítáš testovat, takže mi upřesni, na koho mají být děti přesně naštvané? Jako na tebe?
Ony se odmítají testovat taky ![]()
@Tamtama píše:
Ony se odmítají testovat taky
Aha. Jupí. Ale jste všichni strašně naštvaní, že nemůžete do bazénu.
Boží.
@SAJ vždyť se ví, že ty antigenní testy jsou naprosto k ničemu, takže nechápu, proč vůbec testovat…pochopila bych PCR…ale takhle je to k ničemu, jen obyčejná buzerace…
@SAJ píše:
Aha. Jupí. Ale jste všichni strašně naštvaní, že nemůžete do bazénu.Boží.
Jak může být vysokoškolsky vzdělaný člověk takhle nechápavý…
![]()
Přeci „testovat ne, respiky ne, cokoli zavírat ne. Očkovat už vůbec ne, seš sebevrah??
A na nás si nepřijdou, jakékoli nařízení hravě obejdem.
“
Takže spíš dřív než později pro velký předchozí ůspěch „klapka, covidová vlna po osmé…“
@sirikit píše:
Já se teda nechala očkovat primárně proto, že věřím v účinnost vakcíny proti těžkému průběhu - ale možnost prokázat se covid pasem a jít, kam potřebuju, jednoznačně vítám.
V létě chci konečně už krucinál na nějakou tu kulturu, vstupenky na jeden fesťáček suším v mailovce od loňska, na další srpnový, s účastí mých oblíbenců![]()
, se bláznivě těším.
No a když si představím, že se nechám šťournout v nose a jééjda, pozitiv, taková smůla, všecko jinak (a dom a 14ti denní izolace a všichni blízcí do karantény
), propadnutý vstupenky a tyhle radosti, pak vážně nemám o čem.
Fakt radši jednou dvakrát ročně (nebo jak bude potřeba) na přeočkování a nechte mě bejt, chci normálně žít.
Přesně já to taky tak vidím s tím si nechat dvakrát do roka píchnout vakcínu a mít klid, akorát mám smůlu, že jsem moc mladej a na očkování nemám tedkon šanci, ale stále doufám, že třeba v červenci jo, jde mi právě o ty fesťáky, tam musí být alespoň jedna dávka, ale i tak stále doufám, že to změní a budou stačit testy, přece jenom ne každý ze skupin, kteří už očkovaní jsou, touží zrovna po fesťácích, tak doufám, že to na poslední chvíli změní a pustí tam nás mladé
Musí protože mám na dva přeložené lístky už rok a půl.
@SAJ píše:
Aha. Jupí. Ale jste všichni strašně naštvaní, že nemůžete do bazénu.Boží.
Ono i kdybychom nakrasne na testy byli ochotni jít, stejně by nám to nevyšlo, protože neplatí 14 dní.. Těžko pojedu půl hodiny na testy v 7 večer přes týden, museli bychom o víkendu, tím zabijem celou sobotu, v neděli už nikde courat nebudu, to nabírám síly na další týden.. A další víkend mám jen půlku dětí.. ![]()
Edit: úvaha je čistě teoretická, fakt bych na testování nešla a děti bych tam nedostala ani párem volu..
@Matt 02 to nevím, jak si mladej, protože 4.6. se spouští pro 16+ ![]()
@Monchichik píše:
@Matt 02 to nevím, jak si mladej, protože 4.6. se spouští pro 16+
Jj, už jsem hlásila nejstaršímu dítku a mám propočítané termíny kvůli táboru, jede jako vedoucí.
@Tamtama píše:
Ono i kdybychom nakrasne na testy byli ochotni jít, stejně by nám to nevyšlo, protože neplatí 14 dní.. Těžko pojedu půl hodiny na testy v 7 večer přes týden, museli bychom o víkendu, tím zabijem celou sobotu, v neděli už nikde courat nebudu, to nabírám síly na další týden.. A další víkend mám jen půlku dětí..
Edit: úvaha je čistě teoretická, fakt bych na testování nešla a děti bych tam nedostala ani párem volu..
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Co ti na to mám už jiného říct.
Tož seďte doma a buďte naštvaní, no.
@Monchichik píše:
@Matt 02 to nevím, jak si mladej, protože 4.6. se spouští pro 16+
No ale než přijde řada, alespoň to říkali, že to potrvá do srpna, než přijde řada na 20 a mladší. No pokud se oletu, tak jedině dobře.
@SAJ neuvažuju nad očkováním pro mladého…zatím ne…možná někdy…za mě to prostě není ještě nijak prověřené…
…někdo dával odkaz, že je to zatím prověřeno na 1005 osobách tohoto věku…což mi přijde fakt málo…
@Matt 02 tak tady u nás to asi frčí dobře, nikdo nečeká déle než týden, co vím…musíš se podívat, jak to kde jde rychle…
@Monchichik píše:
@vokishka chodit můžou…už dali právníci k použití formulku, když nejsi povinná vypovídat sama proti sobě…takže pokud jí použiješ, nemůžou nic…správní řízení a důkazní nouze…říká právnička…
Přesně tak! Kámoš byl s bandou lidí chlastat a přišla policie, a prej že chtějí testy. Tak jim řekli, nás je 20, vy jste dva, jestli chcete odejít po svých, tak se otočte a nazdar. A oni fakt šli! Já bych myslela, že zavolají posily nebo něco, ale asi jich je fakt málo. Už nikdo nepřijel.
@SAJ píše:
Jj, už jsem hlásila nejstaršímu dítku a mám propočítané termíny kvůli táboru, jede jako vedoucí.
No to já jedu taky jako vedoucí na začátku srpna a právě mi přišel meil, že aby byla jistota, že se to stihne, že mám jezdit do Klášterce do Evženky(tam to prej jde nějak dobře) a čekat tam, zda mě vezmou nebo ne. Nic o tom, že mám na to jako normálně nárok nevím ![]()