Do hospody se samotestem, do bazénu s profi testem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76347
31.5.21 08:01
@Amalthea píše:
Ale tvrdí
https://www.spcr.cz/…elane-nemoci

A přečetla sis to celé, nebo jenom ten zavádějící nadpis? ;)

" Někdy vídáme, že imunitní odpověď po očkování je silnější než po prodělané nemoci. Lidé, kteří prodělali mírnou anebo dokonce bezpříznakovou formu Covidu, mohou mít imunitní odpověď nižší. Kdežto po očkování je imunita prakticky srovnatelná u všech lidí. Odpovídá ochraně, kterou má člověk po závažném průběhu nemoci."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
31.5.21 08:08
@Popeladym píše:
Manipulace to je. Dobrovolné je třeba očkování proti chřipce. S touto,, taky dobrovolnosti,, nesrovnatelné.

Přesně tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
31.5.21 11:02
@sirikit píše:Tákže? ;)
Známkou punku je podle tebe (úmyslně?) prodělat covid - a my přizdisr. áči holt vyrazíme do očkocentra. 8)
A ti nejstatečnější vyčkají nové vlny a promoří se nově nadesignovanou mutací. :kytka:

Proč tak útočně? Kde píšu, ze očkování je pro prizdisr. áče? Já se vyjadřuji proti manipulaci, kdy se nám média snaží narvat “ včeličku” bez jakéhokoliv posouzení rizik a přínosu. Např. covid neprodělat a být v rizikové skupině, tak je očko jasná volba. Ale nechápu, proč mají nerizikové děti sedět celý den v rouškách, proč do hospody stačí samotest, do krámu respirator a ke kadeřnici profi test nejlíp i s karantenou…Na to nemusím být epidemiolog, abych v tom přečetla, že vládní rozhodnutí nemají s péčí o naše zdraví co dělat. Je na zvážení každého, zda v očkováni vidí přínos. Když čtu, že se mladá generace hodlá očkovat proto, aby mohla na fesťák, tak je mi špatně. Co to je za pokřivené myšlení? Odkdy se očkuje z jiných důvodů než ochrana zdraví? Asi jsem už stará a nové trendy nepopírám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
31.5.21 11:06
@sirikit píše:
A přečetla sis to celé, nebo jenom ten zavádějící nadpis? ;)" Někdy vídáme, že imunitní odpověď po očkování je silnější než po prodělané nemoci. Lidé, kteří prodělali mírnou anebo dokonce bezpříznakovou formu Covidu, mohou mít imunitní odpověď nižší. Kdežto po očkování je imunita prakticky srovnatelná u všech lidí. Odpovídá ochraně, kterou má člověk po závažném průběhu nemoci."

Já to četla celé. Mírou nebo bezpříznakovou formu covidu prodělalo opravdu velké množství lidí, takže se to netýká pár desítek jedinců, ale poměrně velké části populace, která covid prodělala, a přesto by se měla nyní ještě naočkovat. A přesto protilátky nikoho nezajímají, ani jako forma dokladu o tom, že je člověk aktuálně imunní jako v jiných zemích, ani jako prevence kolize očkování a většího množství protilátek, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
31.5.21 11:10
@Calathea píše:
Proč tak útočně? Kde píšu, ze očkování je pro prizdisr. áče? Já se vyjadřuji proti manipulaci, kdy se nám média snaží narvat “ včeličku” bez jakéhokoliv posouzení rizik a přínosu. Např. covid neprodělat a být v rizikové skupině, tak je očko jasná volba. Ale nechápu, proč mají nerizikové děti sedět celý den v rouškách, proč do hospody stačí samotest, do krámu respirator a ke kadeřnici profi test nejlíp i s karantenou…Na to nemusím být epidemiolog, abych v tom přečetla, že vládní rozhodnutí nemají s péčí o naše zdraví co dělat. Je na zvážení každého, zda v očkováni vidí přínos. Když čtu, že se mladá generace hodlá očkovat proto, aby mohla na fesťák, tak je mi špatně. Co to je za pokřivené myšlení? Odkdy se očkuje z jiných důvodů než ochrana zdraví? Asi jsem už stará a nové trendy nepopírám…

Přesně tak. Kdo se chce tímto způsobem chránit, ať se naočkuje, od toho ta vakcína je. Ne proto, abych mohla bez testu do hospody nebo odletět na dovolenou, to je šílená manipulace a je smutné, kam nás ti nahoře za ten rok dostali, že to tolik lidí nevidí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
31.5.21 11:22
@Amalthea píše:
Přesně tak. Kdo se chce tímto způsobem chránit, ať se naočkuje, od toho ta vakcína je. Ne proto, abych mohla bez testu do hospody nebo odletět na dovolenou, to je šílená manipulace a je smutné, kam nás ti nahoře za ten rok dostali, že to tolik lidí nevidí :?

Ale já Vás chápu, mě ta manipulace taky vadí a normálně se na mě takhle nesmí, se ještě víc zarazím. Vadí mi to slovíčko dobrovolné, to není pravda. Souhlasím i s tím, že ty testy jsou v první řadě byznys. Jenže beru to tak, že mě očkování ani testování nezabije, zatím co další takový rok už opravdu nechci zažít a věřím tomu, že to očkování, alespoň k něčemu je i když to není stoprocentní. A hlavně beru to prostě jak to je, jako rozčilování nikomu nepomůže. Pokud to budu bojkotovat, potrestám akorát sebe, tím, že na místo užívání si léta, pojedu akorát tak ehm nikam. A to prostě nechci, takže ono je ve výsledku jedno, co si o tom myslím, ale protože nechci sedět doma, tak mi nic jiného nezbyde. Těm šaškům je srdečně jedno, jestli já budu nebo nebudu sedět doma, tím je nepotrestám, pokud to budu bojkotovat, jediný koho potrestám budu já sám a to mi za to nestojí. Každý má halt na výběr, buď to podstoupí a nebo bude sedět doma, neříkám, že to je úplně správně, taky se mi to nelíbí, ale dochází mi, že já ani vy to prostě nezměníme. A nemám nic proti nikomu, kdo to odmítá, jen nechápu, že jim to za to stojí, což je ale každého věc a každého svobodné rozhodnutí, ale pak se nemůže rozčilovat, že nikam nebude moct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
31.5.21 11:37
@Amalthea píše:
Já to četla celé. Mírou nebo bezpříznakovou formu covidu prodělalo opravdu velké množství lidí, takže se to netýká pár desítek jedinců, ale poměrně velké části populace, která covid prodělala, a přesto by se měla nyní ještě naočkovat. A přesto protilátky nikoho nezajímají, ani jako forma dokladu o tom, že je člověk aktuálně imunní jako v jiných zemích, ani jako prevence kolize očkování a většího množství protilátek, bohužel…

Jo, to s těmi protilátkami má podle mě smysl, ale doktorky tu vysvětlovaly, proč je to, plošně zavedeno, komplikované. :think:
Já už jsem prostě alergická na ten setrvalý nářek o manipulaci.
Hele.
Já nebyla na covid testovaná ani jednou, ta představa šťourání v nose a předtím řešení, kdy mám kam zaběhnout (a plán B, co budu dělat, když bude pozitivní) mě irituje maximálně a pokud existuje cesta, jak se tomu vyhnout, ráda ji využiju.
Když tedy pominu prioritní důvod: nechci chytit ani rýmu, nesnáším to! :cert: :cert:, natožpak covida. :poblion:
Kdyby existovalo očkování proti rýmě i s nutností každoročního přeočkováni, deru se do fronty první. :dance: :dance:
Ale dobrý, třeba můj ex, pendler, donedávna jezdil na testování 2× týdne, protože se očkovat prostě nechce nechat.
Teď už asi jen jednou, nevím, nesleduju to.
Jezdí kvůli tomu 20 km jedna cesta, pak mu vždycky tisknu certifikát o negativitě, protože on tiskárnu nemá a bez certifikátu by se ráno nedostal do práce… zkrátka radost až na kost.
Ale chce to tak, jeho věc. :kytka:
Přítel teda covid prodělal, teď mu prodloužili ochrannou lhůtu a má ty protilátky, tak neřeší.
Až mu klesnou, očkovat se nechá.
Dospělé děti se očkovat odmítají striktně a raději se budou zásadově hádat v hospodě s kontrolami, na co mají a nemají právo.
Fakt si vybere každej a já zrovba s tímhle nemám sebemenší problém.
Což teda neznamená, že souhlasím s mnoha nesmyslnými vládními opatřeními - a dokážu je s písní na rtech obejít.
Jen u toho holt ublíženecky nepláču na internetech, protože to neřeší opravdu vůbec nic. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
31.5.21 11:37
@Matt 02 píše:
Ale já Vás chápu, mě ta manipulace taky vadí a normálně se na mě takhle nesmí, se ještě víc zarazím. Vadí mi to slovíčko dobrovolné, to není pravda. Souhlasím i s tím, že ty testy jsou v první řadě byznys. Jenže beru to tak, že mě očkování ani testování nezabije, zatím co další takový rok už opravdu nechci zažít a věřím tomu, že to očkování, alespoň k něčemu je i když to není stoprocentní. A hlavně beru to prostě jak to je, jako rozčilování nikomu nepomůže. Pokud to budu bojkotovat, potrestám akorát sebe, tím, že na místo užívání si léta, pojedu akorát tak ehm nikam. A to prostě nechci, takže ono je ve výsledku jedno, co si o tom myslím, ale protože nechci sedět doma, tak mi nic jiného nezbyde. Těm šaškům je srdečně jedno, jestli já budu nebo nebudu sedět doma, tím je nepotrestám, pokud to budu bojkotovat, jediný koho potrestám budu já sám a to mi za to nestojí. Každý má halt na výběr, buď to podstoupí a nebo bude sedět doma, neříkám, že to je úplně správně, taky se mi to nelíbí, ale dochází mi, že já ani vy to prostě nezměníme. A nemám nic proti nikomu, kdo to odmítá, jen nechápu, že jim to za to stojí, což je ale každého věc a každého svobodné rozhodnutí, ale pak se nemůže rozčilovat, že nikam nebude moct :nevim:

Oceňuju, že to takhle napíšeš. :kytka: protože tak to je. Lidi tu manipulaci vidí, ale než by připustili, že se přizpůsobí v naději, že si trochu normálně požijí, dehonestuji tu nehorázně každého, kdo to vidí jinak. Otázkou je, kam až toto ovládání lidi může zajít. Nemusí to být vůbec hezké. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
31.5.21 11:41

@Matt 02 za mě, já nejsem přesvědčená, že je ta vakcína bezpečná. Bojím se, ze třeba v budoucnu může urychlit nějaký autoimunní onemocnění, třeba spustit Alzheimera apod. Pokud k tomu třeba mám předpoklady, to netuším. Vzhledem k tomu, že covid jsem prodělala, tak tohle je riziko, které je pro mě už příliš velké a budu kvůli tomu klidně i sedět doma. Stačí co s mým tělem provedl covid a dal ho trápit nehodlám. Ale děsí mě, že lidi bez námitek přijímají úplně všechno a nevim jak budu řešit až přijde řada na očkování mého dítěte, kde rizika z vakcíny jsou v mých očích stejné, možná větší než covid sám. Pokud budu myslet apokalypticky, tak pak přijde ze školy, ze je v menšině co se musí testovat a mít roušku a že chce očkovat. Debilnejsi důvod, aby pohledal. Ale opravdu vroucně si přeji, aby to takhle daleko nezašlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
31.5.21 11:50
@sirikit píše:
Jo, to s těmi protilátkami má podle mě smysl, ale doktorky tu vysvětlovaly, proč je to, plošně zavedeno, komplikované. :think:
Já už jsem prostě alergická na ten setrvalý nářek o manipulaci.
Hele.
Já nebyla na covid testovaná ani jednou, ta představa šťourání v nose a předtím řešení, kdy mám kam zaběhnout (a plán B, co budu dělat, když bude pozitivní) mě irituje maximálně a pokud existuje cesta, jak se tomu vyhnout, ráda ji využiju.
Když tedy pominu prioritní důvod: nechci chytit ani rýmu, nesnáším to! :cert: :cert:, natožpak covida. :poblion:
Kdyby existovalo očkování proti rýmě i s nutností každoročního přeočkováni, deru se do fronty první. :dance: :dance:
Ale dobrý, třeba můj ex, pendler, donedávna jezdil na testování 2× týdne, protože se očkovat prostě nechce nechat.
Teď už asi jen jednou, nevím, nesleduju to.
Jezdí kvůli tomu 20 km jedna cesta, pak mu vždycky tisknu certifikát o negativitě, protože on tiskárnu nemá a bez certifikátu by se ráno nedostal do práce… zkrátka radost až na kost.
Ale chce to tak, jeho věc. :kytka:
Přítel teda covid prodělal, teď mu prodloužili ochrannou lhůtu a má ty protilátky, tak neřeší.
Až mu klesnou, očkovat se nechá.
Dospělé děti se očkovat odmítají striktně a raději se budou zásadově hádat v hospodě s kontrolami, na co mají a nemají právo.
Fakt si vybere každej a já zrovba s tímhle nemám sebemenší problém.
Což teda neznamená, že souhlasím s mnoha nesmyslnými vládními opatřeními - a dokážu je s písní na rtech obejít.
Jen u toho holt ublíženecky nepláču na internetech, protože to neřeší opravdu vůbec nic. 8)

Takto jak to píšeš, je to vše ok za mě a v podstatě souhlasím. Každý ať si vybere. Já reagovala spíš na některé uživatelky, které se nechaly naočkovat a v podstatě tady nadávají těm, kteří z nějakého důvodu nechtějí, nebo zatím váhají a ještě stylem, že přesně oni budou moci za případnou další vlnu. Já se přiznám, že se docela toho očkování bojím a pokud by se muselo každých 9 měsíců na přeočkování, tak tím spíš. Mám dvě děti, jedno dává očkování v pohodě, druhé vůbec a hrabe se z toho několik měsíců, takže vidím, co to může napáchat. A není pro ně vůbec jednoduché ty možnosti zvažovat a rozhodovat se, proto mě vytáčí, když se někdo do neočkovaných naváží a povyšuje se na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
31.5.21 11:51
@Calathea píše:
@Matt 02 za mě, já nejsem přesvědčená, že je ta vakcína bezpečná. Bojím se, ze třeba v budoucnu může urychlit nějaký autoimunní onemocnění, třeba spustit Alzheimera apod. Pokud k tomu třeba mám předpoklady, to netuším. Vzhledem k tomu, že covid jsem prodělala, tak tohle je riziko, které je pro mě už příliš velké a budu kvůli tomu klidně i sedět doma. Stačí co s mým tělem provedl covid a dal ho trápit nehodlám. Ale děsí mě, že lidi bez námitek přijímají úplně všechno a nevim jak budu řešit až přijde řada na očkování mého dítěte, kde rizika z vakcíny jsou v mých očích stejné, možná větší než covid sám. Pokud budu myslet apokalypticky, tak pak přijde ze školy, ze je v menšině co se musí testovat a mít roušku a že chce očkovat. Debilnejsi důvod, aby pohledal. Ale opravdu vroucně si přeji, aby to takhle daleko nezašlo…

Jo, může to dojít tak daleko, že děti samy budou vakcinu chtít, aby nebyly vyčleněny. Děsí mě, že nikdo neví, co udělá to plošné očkování všeho lidstva, prakticky v,, jeden moment,, Kdo tvrdí, že ví, tak kecá. Svět zešílel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
31.5.21 11:54
@Calathea píše:

Vidím to úplně stejně, jsem ráda, že nejsem sama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
31.5.21 12:03

Joooo, kolektivizace jede naplno a v novém kabátku. Kdysi jsme měli kolektivní hospodářství, teď bude kolektivní imunita. Efektivní to bude asi tak stejně. Kdo se nezapojí dobrovolně, bude zapojen pod nátlakem nebo zcela odpojen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
31.5.21 13:24

Tahle šaškárna už nemá s Covidem dávno co dělat. Největší výsměch je, že se očkovaní nemusí testovat a přitom se sami můžou nakazit a roznášet to dál :mrgreen: takže nechodíme tam, kde je testování potřeba. Vyjma práce, ale pochybuju, že to šodlichání na kraji nosu má nějaký smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
31.5.21 14:25
@Calathea píše:

Však v pořádku, já to přeci nikomu nenutím :kytka:. Já to prostě nezkoumám, co to může za 50 let se mnou udělat, neřeším to, pro mě je důležitý, že nemusím být zavřený doma že pomalu, ale jistě je ten rok pryč. Pro mě ta nesmyslná opatření byla strašná, nedodržoval jsem to, co mi přišlo jako blbost a stejně mi to lezlo na nervy. Pro mě osobně je výhodnější tohle, hlavně ať nás nezavírají už doma. Já se covidu nebojím, prodělali jsme ho celá rodina, většina dvakrát a nejvíc to zamával s mamkou(byla na kyslíku), ale už caik. Kdyby to nedej bože přišlo znovu, zase to nebude do puntíku všechno dodržovat, prostě ne, na to my nemáme nervy, nějaká jejich na hlavu postavená opatření. Dodržovali byhom opět jen to, co podle nás dává smysl. Na druhou stranu, ten covid plno lidí o život opravdu připravil a já prostě nechci být ten, co někoho dalšího nakazí, nejde o mě, já se covidu nebojím, jen karantény, ale prostě chci osobně udělat maximum proto, abych nikoho jiného neohrozil. Představa, že odmítnu očkování a někoho nakazím mi moc dobře nedělá, bez ohledu na to, jaký to očkování bude mít efekt. Pokud někoho nakazím jako očkovaný, ponesu to lépe, protože jsem tomu nešel naproti a něco pro to udělal. Snad se chápeme, A jak to mají ostatní mi je jedno, kdo se chce nechat očkovat, ať se nechá, kdo ne, tak ne, každého věc. Podle mě jsou špatně oba opačné poly, jak ti co každému to očkování nutí a myslí si, že oni zachrání svět, jsou něco víc a ostatní jsou strašně bezohlední, tak ale i ti, co to striktně odmítají, děsí všechny okolo všema možnýma chorobama a následkama. Obojí je podle mě extrém a měl by si to každý rozhodnout podle sebe. Já si opravdu nemyslím, že očkovaný Petr je lepší člověk, než očkování odmítající Pavel, ať si každý dělá jak sám uzná za vhodné, ale zase je potřeba počítat s tím, že odmítač to občas uslyší, myslím ale, že pokud je to jeho vnitřní přesvědčení, nemělo by ho to rozházet. A hlavně nemělo by to být z trucu k vládě, že jako nejsme ovce, ale jak píšu mělo by to být z vlastního rozumu a pokud někdo vyhodnotí, že je pro něj lepší nedat se očkovat např ze strachu z následků, ok jeho volba a já to beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí