Do léta zhubnout - přidáte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26578
20.1.20 12:24

Na LC se musi doplnovat elektrolyty nebo to dotycneho drive ci pozdeji dozene.
Ja si nemyslim, ze je cesta v tom se mucit, vzdat se dobrot, to by pak clovek dlouhodobe nevydrzel. Ja pecu ruzne LC dezerty porad. Mam neco kazdy den. Tak jako pred LC. A kavu bych teda neobetovala nikdy, ale ta se muze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
20.1.20 12:50

@Lenka_Hal elektrolyty myslis vapnik, draslik, sul, horcik….? v tabletkách? nebo jsou lepsi ty praskove formy (https://www.namaximum.cz/…elektrolyty/?…)?
Ja mam dezertiky taky ale porad to jsou jen LC (třeba včera jsme měli tvaroh+philadelphia+slehacka, trochu oslazene s jahodami, deti to měli se susenkami :pankac: ). Ale třeba mam rada i piskotove testo a tak takze az me prepadne obrovska chut tak uz ted vim, ze si dam ale s mirou. A ne jak předtím, ze clovek ujida cely den a celou noc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
20.1.20 12:56

@Mia25 Sodik, draslik (pokud jis dost „zeleneho“, nemusi se doplnovat) a horcik. Ja nedavno koukala po ceskem trhu, jestli na doplneni sodiku se neco solidniho nabizi a nic jsem nenasla, takze bych proste zkusila pit slanou vodu. Pokud je nekdo v ketoze, melo by podle doporuceni mit tak ty dve az tri zarovnane cajive lzicky soli na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
20.1.20 13:36

@Lenka_Hal děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.1.20 13:52
@Lenka_Hal píše:
@Mia25 Sodik, draslik (pokud jis dost „zeleneho“, nemusi se doplnovat) a horcik. Ja nedavno koukala po ceskem trhu, jestli na doplneni sodiku se neco solidniho nabizi a nic jsem nenasla, takze bych proste zkusila pit slanou vodu. Pokud je nekdo v ketoze, melo by podle doporuceni mit tak ty dve az tri zarovnane cajive lzicky soli na den.

takže cca 3× vyšší příjem soli? To opravdu někomu přijde taková strava zdravá? 8o Ale tak pokud někdo chce riskovat vysoký krevní tlak, zničené ledviny a srdce, tak je to pro něj ideální doporučení :palec: Vždyť WHO doporučuje denní příjem soli kolem 6g, ty doporučuješ 18-24g.

• Citovat
  • Upravit
26578
20.1.20 13:53

@lucenka Pri normalni strave zadrzujes vodu a tim i tu sul. Neplet se do toho, kdyz tomu nerozumis. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.1.20 13:58
@Lenka_Hal píše:
@lucenka Pri normalni strave zadrzujes vodu a tim i tu sul. Neplet se do toho, kdyz tomu nerozumis. :mavam:

No hele stačí jen používat rozum. KDyž do sebe narveš 24g soli, tak ji tělo musí nějak zpracovat a při tom zpracování zatíží ledviny. Ale tak každý si musí rozhodnout, jeslti si kvůli moderní dietě zničí zdraví, nebo bude hubnout jiným, zdravějším způsobem.

• Citovat
  • Upravit
1615
20.1.20 13:58

@lucenka chce to nejdříve načíst o tom něco a pak komentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.1.20 14:05
@KahlanAmnel píše:
@lucenka chce to nejdříve načíst o tom něco a pak komentovat.

stačí mi přečíst si tohle a k tomu vaše doporučení na 24g soli ;)

Je prokázáno, že vysoký příjem soli v našem stravování zvyšuje krevní tlak. Kromě soli výši krevního tlaku významně ovlivňuje i tělesná hmotnost, fyzická aktivita i genetická predispozice. Působením vysokého krevního tlaku je člověk ohrožen infarktem i mozkovou mrtvicí. Dále jsou lidé s vyšším příjmem soli ohroženi rakovinou žaludku, více ohroženi jsou i infikováním Helicobacterem pylori. Prokázán je i negativní vliv soli na selhání srdce, cirhózu jater nebo chronické onemocnění ledvin. S vysokým příjmem soli rapidně vzrůstá i riziko vzniku astmatu a ledvinových kamenů. Zvýšená konzumace slaného podněcuje také k pití nápojů s vysokým obsahem cukru, což vede k obezitě. Zvyšuje se i vylučování vápníku močí, přičemž jeho část může pocházet přímo z kostí. Podporuje tedy i rozvoj osteoporózy. Nadměrné množství soli zabraňuje vylučování odpadních látek, včetně močoviny a mimo jiné zhoršuje také stav revmatismu a kožních ekzémů. Dále pak podporuje i činnost nadledvinek. Každý člověk je přitom na velký přísun soli jinak citlivý. Někteří lidé snesou soli méně než ostatní.

• Citovat
  • Upravit
1331
20.1.20 14:06

@lucenka zkus pocist a potom komentovat ;) já tak nemám ráda označení „moderní dieta“ nebo vůbec „dieta“. Dieta je něco, co držíš kratkodobe což LC stravování rozhodně není. Tedy, nemělo by být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.1.20 14:08
@Mia25 píše:
@lucenka zkus pocist a potom komentovat ;) já tak nemám ráda označení „moderní dieta“ nebo vůbec „dieta“. Dieta je něco, co držíš kratkodobe což LC stravování rozhodně není. Tedy, nemělo by být.

tím hůř… cpát do sebe dobrovolně po zbytek života několikanásobně víc soli a výrazně si tak zkracovat délku života. To je pomalu na darwinovu cenu :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1331
20.1.20 14:13

@lucenka :nevim: no, ono to není jen o soli a kdo říká, že budu tolik soli denně přijímat do konce života? Já jdu tam, kde se moje tělo cítí v pohodě a v tom stavu zůstávám…

Příspěvek upraven 20.01.20 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
20.1.20 14:14
@lucenka píše:
tím hůř… cpát do sebe dobrovolně po zbytek života několikanásobně víc soli a výrazně si tak zkracovat délku života. To je pomalu na darwinovu cenu :potlesk:

Prosimtě o Keto- LCHF víš h. o.v. n.o
A důvod proč musíš zvýšit příjem soli má co dělat s vyšším výdejem soli.
Asi tak jako sportovci pijou iontové nápoje, nebo při zvracení se pije rehydratační roztok.
Proč nepijou čistou vodu ale vodu se solí že.
Takže běž mudrovat někde, kde máš vůbec páru o co se jedná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
20.1.20 14:15

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.1.20 14:17
@Mia25 píše:
@lucenka :nevim: no, ono to není jen o soli a kdo říká, že to budu dělat každodenně do konce života? Já jdu tam, kde se moje tělo cítí v pohodě a v tom stavu zůstávám…

vždyť jsi psala, že je to styl stravování, ne dieta. Tak bys u toho měla vydržet zbytek života, abys zase zpátky nepřibrala ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková