Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@JednaPrazacka píše:
Pridavas se jo?
Jasně
Jestli mě berete? Já už hubnu půl roku
Už zase ![]()
Jedu Kalorické tabulky, hubnu po porodu. 164/70/35
@Eliška taky mám reflux a žlučník a další zažívací obtíže. No, co chci říct. Já jím skoro furt
Rozdělila jsem si jídlo do 5 6 klidně 7 porcí. Jím tak, aby bylo malé množství do břicha, ale výživné potraviny. Třeba k svačině hrst mandlí, Jablko. Malé, nebo půlka. Kafe a oplatku, půl raw, nebo proteinový tyčinky… Postupně se mi žaludek zmenšil, a nemám hlad.
Super držím moc palce! Důležitá je pevná vůle:) já držím dietu od března kdy k nám přišel covid a nemohli jsem nic moc dělat, tak jsem začala pomaloučku běhat. Dole mám -15 kg a stále bojuji
V listopadu jsem si pomohla i reduxilem, který také dost pomohl a nastartoval organismus ![]()
@Fiducia píše:
@Eliška taky mám reflux a žlučník a další zažívací obtíže. No, co chci říct. Já jím skoro furtRozdělila jsem si jídlo do 5 6 klidně 7 porcí. Jím tak, aby bylo malé množství do břicha, ale výživné potraviny. Třeba k svačině hrst mandlí, Jablko. Malé, nebo půlka. Kafe a oplatku, půl raw, nebo proteinový tyčinky… Postupně se mi žaludek zmenšil, a nemám hlad.
Supr, treba si poradime ![]()
Ja toho dost nemuzu - napr. jablko, syrova mrkev a dalsi mi delaji zle. V cervenci me chytl zlucnik, takze ani orechy ted nejim. Souhlasim - male porce a casto. Ale hlad pri omezeni jidelnicku mam ![]()
Jo, podle kalor. tabulek se mi tam fakt zadna oplatka nevejde. Kdyz jsem jela poctive podle nich, hubla jsem, ale veslo se max. bobulovite ovoce, jinak sladky nic.
Ahoj holky, přidám se k vám. Motivaci mám, jen mi chybí vůle a vytrvalost. Nejvíce mě po zhubnutí zradily chutě na čokoládu, které mi pak rozjely chutě na sladké všeobecně a už jsem se vezla ![]()
Mate nějaký tip na to, jak si váhu/ postavu udržet? Jak případně zapracovat čokoládu do jidelnicku?
Zatím jsem začala pracovat s cca 75% čokoládou, kterou si dávám na kaši, do bílého jogurtu (a delam si z toho stracatela jogurt
) apod. Také zkouším si dělat zdravou “nutelu” z mandloveho másla, ale po přidání kakaa je to takové hořké, to ještě nemám vychytane.
Jinak pohyb zkouším zpravidelnit, od května jsem začala trénovat běh s max. délkou 5 km. Také sem tam cvicim videa od fitfab. Přiznám se, že pro mě jsou zatím top, Jani jich celkem dost v různých stylech a obtížnosti a pro mě asi nejvíc, že jdou v češtině.
Ty jo, tady se to rychle rozrostlo ![]()
@Ladein ako si si v hlave spracovala to emocne jedenie? mala si nejaky kurz, knizku, ci len nejake samouvedomenie? Ja som emocny jedlik tiez, ale nejak s tym neviem nalozit ![]()
@JednaPrazacka ja som pred snad uz nejakymi 6 rokmi cvicila program Insanity od Shauna a musim povedat, ze taku postavicku som nemala ani ako nactka… Totalna pecka. Tak som sa do toho pustila aj po prvom porode a na poporodne telo u mna bieda. Nepomohlo vobec, stred tela mizerny, necvicila som to vobec kvalitne a nic nezhubla
Teraz sa zameriavam na cviky pre zeny po porode, oproti Shaunovi nuda na umretie, ale na moje telo to ma podstatne lepsi ucinok. A ani sa tak nenadriem. Len pri dvoch detoch sa mi da cvicit len na ukor spanku a to sa malokedy presvedcim ![]()
A vsetky, co zapisujete do kalorickych tabuliek, mate moj obdiv ![]()
Skusala som snad tyzden a ani jeden den sa mi nepodarilo zapisat vsetko. Uplne neschopna v tomto smere ![]()
Já se taky přidávám, m dvě malé děti a asi 10 kg přebytečných tuku.
Od září budou obě chodit do školky, tak snad budu mít cs i na cvičení. Zatím ho moc není.
@Eliška tyjo a já si právě díky tabulkám tu oplatku můžu dát ![]()
A zhubla jsem 15 kilo a teď zas 10 z těch 13 v těhotenství nabraných zpátky ![]()
@elen-ka já si čokoládu normálně dám. Občas a kousek. Jak píšu výš, používám tabulky a vždycky se kousek vejde
A někdy si dám víc
A nehrotím se, prostě jedu dál, i když to hodí třeba kilo, nebo pár dnů hřešení.
Mám to napořád, a nikdy si už nedat, to nejde. Tak se holt hlídám hlídám, újezdu a pak se zase hlídám, nutím se cvičit.
Já se zítra nehnu… dneska rano 20minut stepper, a za cely den v nohách 15tis kroku 😩
@Fiducia píše:
@Eliška tyjo a já si právě díky tabulkám tu oplatku můžu dát
A zhubla jsem 15 kilo a teď zas 10 z těch 13 v těhotenství nabraných zpátky
@elen-ka já si čokoládu normálně dám. Občas a kousek. Jak píšu výš, používám tabulky a vždycky se kousek vejdeA někdy si dám víc
![]()
A nehrotím se, prostě jedu dál, i když to hodí třeba kilo, nebo pár dnů hřešení.
Mám to napořád, a nikdy si už nedat, to nejde. Tak se holt hlídám hlídám, újezdu a pak se zase hlídám, nutím se cvičit.
No právě, chci si najít nějaký režim, který bude na pořad.
@Eliška píše:
Ahoj, pridavam se, chci tak 5 kg dolu. Uz se mi podarilo nekolikrat par kg shodit, ale vzdycky se zas vratim a k tomu se plizive vzdycky prida jedno dve kila.
Muj hlavni problem je pocit hladu pri omezeni jidelnicku - mam reflux, a kdyz mam prazdny zaludek, tak me boli.
Ahoj, mam taky reflux plus vredy. Akorat, zr ja chci dolu aspon 20kg ![]()
Jen nevim, jak to spojit s zaludecni setrici dietou, ptz dost potravin, co je v redukcnim jidelnicku, se v zaludecni setrici diete nesmi ![]()
Jak to praktikujes ty?
@Fiducia a @Eliška Tak s refluxem a dalsimi travicima potizema jsme tu uz tri ![]()
Ale teda @Fiducia zavidim, ze muzes orechy
Me na reflux (a vredy a zanet zaludku a jicnu) prisli loni na podzim a teda treba oloupane jablko jsem si poprve dovolila (odvazila) zkusit az pred mesicem nebo kdy ![]()
Doted drzim zaludecni setrici dietu celkwm dost prisne, ptz me ten zaludek fakt boli, kdyz jako neco zkusim ![]()
Az tak mesic dva pomalounku zkousim. Treba to jablko nebo okurek jsem zkusila a dobry. Ale treba domaci suchy cliboch, to byly bolesti horsi jak porod
![]()
@Spendlicek vředy jsou nepříjemný, to je dobře, že jsi opatrná
Jinak mi není co závidět. Já jsem zejména příšerně neukázněný pacient
Ořechy teda opravdu snáším, ale já si občas něco dám, i když vím, že mě bude bolet žaludek, pálit žáha, ceně žlučník a stihne průjem ![]()
Nevím, co je cliboch? Ani Google si neporadil. Ale jestli je to kynuté, tak to chápu ![]()
@negra píše:
Sakra, nestíhám ani docitat
Tak to ja taky ne, uf, jdu na to, ted jsem teprve dorazila se smeckou domu. Pocita se do cviceni 5km chuze s ditetem v nositku?
No a presne proto ja proste nikdy nezacnu snad
zasekla jsem se v praci a jestli se premluvim aspon na 15min cviceni, budu stastna…