Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Ladein píše:
@JednaPrazacka
Tak stresem jsem taky zhubla fest, ale pak zase zpátky. Zhubla jsem tak 5× dost. Pak jsem otěhotněla a po porodu už to nešlo nějak samo.
Loni jsem s tímto jidelnickem zhubla 15 a a mela jsem pěkně vykroceno, ale zpět jsem do toho spadla.
Přiznala jsem si, že jsem emocionální jedlik. Ale vedlo k tomu více uvědomění. Toto zjištění mi pomohlo uvědomit proč jsem tolikrát zpět přibrala a zároveň mi to pomáhá nespadnput do toho zpět.
Kdyz jsem měla úspěch, tak jsem jedla, když jsem měla blbou náladu, tak jsem jedla. Měla jsem to jídlo, tak zázračné pod kůži ( i doslova 😁), že vlastně nešlo zhubnout trvale, protože jsem si vlastně odpirala to co mi dělalo největší radost.
Po zpracování tohoto, to jde snadno.
Navíc vyvážený jídelníček mnohonásobně ubere chutě na sladké.
Presne, po porodu to nejde uz tak samo. Teda po mem prvnim to nakonec slo, v jedni chvili dost rychle, exmanzel me zacal podvadet s kolegyni a ja fakt dlouho temer nejedla, ale to znovu nechci ![]()
A jak jsi prestala po tom uvedomeni byt emocionalni jedlik?
jakoze vedome si to uvedomis a proste to premuzes?
@JednaPrazacka píše:
Tak to ja taky ne, uf, jdu na to, ted jsem teprve dorazila se smeckou domu. Pocita se do cviceni 5km chuze s ditetem v nositku?No a presne proto ja proste nikdy nezacnu snad
zasekla jsem se v praci a jestli se premluvim aspon na 15min cviceni, budu stastna…
5km svižně chůze se počítá. Pokud nedáš víc jak 15 minut, dej těch 15 minut a buď spokojena, ze jsi si zacvicila. ![]()
@Fiducia no přesně, docela jsem se smála když můj první den kdy jsem měla v tabulkách vše zelene byl taky den, kdy jsem si dala dort s mascarpone.
jako ještě jsem se nevazila tak nevím jestli to něco dělá, jestli to mám nastavené správně. Ale myslím že za ty 2 týdny to nic extra není, možná se budu muset malinko stáhnout.
@Fiducia píše:
@Eliška tyjo a já si právě díky tabulkám tu oplatku můžu dát
A zhubla jsem 15 kilo a teď zas 10 z těch 13 v těhotenství nabraných zpátky
@elen-ka já si čokoládu normálně dám. Občas a kousek. Jak píšu výš, používám tabulky a vždycky se kousek vejdeA někdy si dám víc
![]()
A nehrotím se, prostě jedu dál, i když to hodí třeba kilo, nebo pár dnů hřešení.
Mám to napořád, a nikdy si už nedat, to nejde. Tak se holt hlídám hlídám, újezdu a pak se zase hlídám, nutím se cvičit.
na kolik kJ mas nastaveno? Nechces sem napsat priklad jidelnicku?
@Spendlicek píše:
Ahoj, mam taky reflux plus vredy. Akorat, zr ja chci dolu aspon 20kg
Jen nevim, jak to spojit s zaludecni setrici dietou, ptz dost potravin, co je v redukcnim jidelnicku, se v zaludecni setrici diete nesmi
Jak to praktikujes ty?
Ja primo zdravotni dietu nejedu, ale vim, co mi na zaludek, prip. na zlucnik vadi, a to necim nahradim (typ ovoce, zeleniny, vynechani orechu ap.) Mam spis problem s tim mnozstvim jidla, ze je zaludek moc prazdny a boli. Taky mam zkusenost, ze s omezenim sacharidu je mi fyzicky hur. ![]()
V kazdem pripade zdravotni dieta ma prednost.
@Eliška píše:
na kolik kJ mas nastaveno? Nechces sem napsat priklad jidelnicku?
Jasně
Příjem mám 1800 kcal. Kojím, jinak aktivita lehce aktivní, 164 cm, 35 let
Ty vločky jsou overnightoats - ovesné vločky 40g namočené do vody přes noc, jogurt, ovoce
@Fiducia Díky, já hubla při příjmu 1200 kCal, ale nekojím a pohybu málo.
Příklad jídelníčku:
Snídaně - tvarohové lívance 150 g, 50 g maliny, černý čaj
svačina - káva s mlékem, 30g borůvky, 30 g tvaroh polot.
oběd - dýňová polévka 200 ml, restovaná kuř. prsa 130 g, vařené brambory 50 g, zelný salát 100 g
svačina - káva s mlékem, 30 g maliny, 30 g tvaroh, 20 g mandle
večeře - dýňová polévka 250 ml, venkovská šunka 60 g
@Eliška to je strašlivě málo
Znáš svůj bazální metabolismus? Můj bm je skoro 1400, a to jsem malá.
@Fiducia píše:
@Eliška to je strašlivě máloZnáš svůj bazální metabolismus? Můj bm je skoro 1400, a to jsem malá.
1240. Nemám pohyb a jsem ještě menší, 158 cm.
Tak opravuju, příjem jsem měla 1300, udělala jsem chybu při přepočtu z kJ na kCal. Jedla jsem lehce nad bazálem.
@Eliška to je fakt mazec, to bych hlady vybilila lednicku
myslím že jist takový kousek nad BM tě muselo hrozně unavovat. Nebo tak jis teď?
Já mám teď cca těch 1800 (kvůli kojeni). Včera jsem snidala spaldovou kaši 30 gr, ostružiny, pekany. Oběd 200 gr brambor, šunka, cibule. Vecere 50 gr kuskusu, tofu, cuketa. Svacila jsem takový domácí termix a chleba s pomazankou z červené čočky… celý den vlastně něco jim.
Dneska jsem si dala ke snídani bounty bowl (vločky, kokos, jogurt, cokolada) a na svačinu nedošlo jak mě to zaplaclo ![]()
@Eliška píše:
Tak opravuju, příjem jsem měla 1300, udělala jsem chybu při přepočtu z kJ na kCal. Jedla jsem lehce nad bazálem.
To je ale pořád špatně
Aby to bylo udržitelný, trvalý zhubnutí, tak jíš jen malinko pod optimální příjem.
@Lily-of-the-valley tak si to představuju ![]()
Ahoj holky, kdo z vás cvičí doma a kdo ve fitku? Já s tím domácím cvičením mívám problémy, já k tomu potřebuju lidi. jakoze spolubojovnice
Jo a jakej máte dojem z kalorickych tabulek? Prý nejsou přesný.
Taky chci začít cvičit a dodržovat stravu. Tu stravu už si malinko hlídám, teď se ještě dokopat ke cvičení. Ale malá bude mít teprve 2 měsíce, tak není tolik energie.