Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
@gin 124 tak vzhledem k tomu, že jsem nic za ten rok nepoznala, říkám je mi to fakt jedno
Chápu, jenže my jsme se na toto téma střetli minimálně už před 2 lety. Vy osobně máte u mne obrovské PLUS, že jste se vůbec nepřidala k té štvanici, kterou na mne na dvouch vláknech rozjely jisté fůrie.
@84jirka píše:
Ahoj holky. Potřeboval bych poradit. Moc by se mi líbila obřízka, přemýšlím že si nechám udělat dobrovolnou obřízku z estetických a hygienických důvodů. Ale na druhou stranu se bojím že se pak nebudu líbit ženám. Jinak obřízku už mám natrénovanou, předkožku nosím neustále staženou za žaludem. Nebo jaký na to máte názor?
ty voe. když dáš každý ženský deset litrů, bude se ji to líbit víc.
![]()
@84jirka píše:
Všem děkuji za přispění, radši to nechám jak to je
Dobrej nápad. ![]()
Mimo jiné bys sis už nikdy neužil kuřbu, protože žádná ženská ti ho nebude hu.it půl hodiny a déle. I to je totiž důsledek snížené citlivosti penisu a žaludu obzvlášť po odstranění předkožky.
@morgana1 píše:
Dobrej nápad.Mimo jiné bys sis už nikdy neužil kuřbu, protože žádná ženská ti ho nebude hu.it půl hodiny a déle. I to je totiž důsledek snížené citlivosti penisu a žaludu obzvlášť po odstranění předkožky.
Neřekla bych, že žádná
![]()
@Bandii píše:
Neřekla bych, že žádná![]()
No tak občas se asi nějaká výjimka najde, ale nespoléhala bych se na to. Pak si bude akorát sám honit, tak to aby si začal šetřit na lubrikant, protože bez předkožky ho spotřebuje tuny. ![]()
Kromě toho, po dlouhý době, až mu žalud bez ochrany předkožky vyschne a zhrubne, bude jeho nejlepší kámoš vypadat fáááákt hnusně. ![]()
Ale doufám, že zakladatel dostal rozum a vykašle se na to.
Protože obřízka je na místě jen při fimóze a i tak to doktoři nechávají až jako poslední možnost a ještě se snaží, aby to bylo maximálně šetrný se zachováním co největší části.
Mrzačit zdravej normálně fungující penis v dospělosti, protože mu někdo řek nebo si někde přečet, že je to „cool“ je buď na zbavení svéprávnosti nebo na přesdržku.
@84jirka píše:
Už ho mám vyschlý a zhrublý.
Opravdu lákavé pro ženy. Tak si předkožku zase stáhni zpátky. Jasně, že si partnera nevybírám podle vzhledu jeho penisu, ale pokud by mi nějaký řekl, že to má takto schválně, aby se líbil ženám, tak s pomyslím něco o jeho inteligenci, představím si, jakou logiku by mohl používat na budoucí vážná rozhodnutí a raději se s ním rozloučím. Pokud dojde k obřízce ze zdravotních důvodů, je to samozřejmě jiná věc. Ale začal by sis s ženou, která by si nechala zdeformovat obě nohy, protože se mužům prý líbí, když ženy cupitají?
@84jirka píše:
Už ho mám vyschlý a zhrublý.
Naštěstí ti zbylo mnohem více a mnohem citlivějších zakončení na vnitřní předkožce, žalum má pouze na osm tisíc erotogenních zakončení, která jsou méně citlivá, kdežto vnitřní předkožka jich má na dvacet tisíc, mnohem citlivějších, která ke všemu tak nepodléhají keratinizaci a znecitlivění jako povrch trvale odkrytého žaludu. Ta nejcitlivější jsou právě ve špičce předkožky, ta tkáň se jmenuje Taylorův rýhovaný pás, při stažené předkožce je to pás zhruba jedenácti rýh, který kolem dokola odděluje vnější a vnitřní předkožku a zespoda z obou stran přechází do uzdičky. Ten je nadobro ztracen i při té nejvíce šetrnější částečné obřízce. Dle toho rýhovaného pásu se bezpečně pozná neobřezaný od částečně obřezaného. Jak už jsem tu napsal, na patnáct procent neobřezaných mužů má od puberty trvale odkrytý žalud, někteří ho mají v klidu zakrytý pouze částečně. Pak se může paradoxně stát, že částečně obřezaní muži mají více zakrytý žalud, než někteří muži neobřezaní. Ti částečně obřezaní však nikdy nemají ten Taylorův rýhovaný pás ale mají na jeho místě obřízkovou jizvu. Ten pás mají samozřejmě muži po japonské obřízce, o které jsem se tu už zmínil, ti mají totiž obřízkovou jizvu až na spodku penisu, zamaskovanou pod pubickým ochlupením.
Japonci běžnou obřízku nepraktikují, je však u nich zvyk, aby nosil každý muž zhruba tak od dvanácti let předkožku natrvalo staženou za žaludem. Kdyby se tam některý muž, třeba v lázních ukázal se žaludem pokrytým předkožkou a rozneslo se to o něm, tak by byl na dlouhou dobu společensky znemožněn. Některým mužům ale ta předkožka za žaludem nedrží a v klidu se vrací na žalud a proto pro ně Japonci vynalezli tuto speciální formu obřízky.
@Kakika píše:
Opravdu lákavé pro ženy. Tak si předkožku zase stáhni zpátky. Jasně, že si partnera nevybírám podle vzhledu jeho penisu, ale pokud by mi nějaký řekl, že to má takto schválně, aby se líbil ženám, tak s pomyslím něco o jeho inteligenci, představím si, jakou logiku by mohl používat na budoucí vážná rozhodnutí a raději se s ním rozloučím. Pokud dojde k obřízce ze zdravotních důvodů, je to samozřejmě jiná věc. Ale začal by sis s ženou, která by si nechala zdeformovat obě nohy, protože se mužům prý líbí, když ženy cupitají?
Je ale nemálo žen, kterým se to, že má muž trvale odkrytý žalud, ať už po obřízce nebo že nosí předkožku trvale vzadu líbí a doslova je to fascinuje. Ta druhá možnost je na rozdíl od obřízky vratná. Vím o nemálo ženách, které k tomu své partnery přiměly. Naopak jsou takové, které přiměly svého partnera, aby s nošením předkožky stažené za žaludem přestal. To však po obřízce nejde. Už před nějakou dobou byla znovuobjevena věc, kterou znali už staří Řekové a Římané, že se dá náhradní předkožka po obřízce získat vytaháním kůže. MUDr Staněk však správně píše, že je to pouze pseudopředkožka. Má jiné vlastnosti než originál a nikdy nemůže mít ta jednou provždy amputovaná citlivá erotogenní zakončení. Přesto mnozí muži hlásí, že jim to pomohlo. Ta nadměrná keratinizace žaludu a tím pádem jeho znecitlivění z důsledku jeho trvalého odkrytí je totiž naštěstí zvratné a tak může nastat jeho dekeratinizace a následné znovuzcitlivění. Muži, kteří pouze nosí tu předkožku trvale staženou za žaludem to mají velmi jednoduché. Obřezaní mají tři možnosti: nechat si vypěstovat pseudopředkožku nebo nosit předkožkovou protézu SenSlip nebo předkožkový návlek ManHood.
http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…eza-senslip/
http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…lek-manhood/
Jedná se zase o znovuobjevenou věc. Speciální návleky na penis používali už obřezaní staří Egypťané.
Aby s tím Jirka přestal mu to na rozdíl od obřízky rozmlouvat nebudu. To bych nechal na jeho partnerce, co se jí více líbí.
On se zeptal zdejších žen, jenže sám zjistil, že jedny ženy na to mají zcela opačný názor než ty druhé.
@gin 124 teď čtu Tvůj příspěvek o japonských mužích a jejich trvale stažené předkožce za žaludem a nestačím se divit. Já nemám zkušenost s řadou sexuálních partnerů, můj současný manžel je třetí muž. Jeden z těch tří měl zřejmě obřízku (nebo krátkou předkožku…ve svých 18ti letech jsem toto opravdu neřešila
) a nijak atraktivní mi to nepřišlo. Ale rozhodně penis nebyl důvod našeho rozchodu. Pravdou je, že upravování intimních partií chirurgickou cestou jen z důvodu atraktivity pro druhé, nechápu. Buď to dělám pro sebe (sebevědomí, zdravotní problém) nebo hledám takovou, která to neřeší ![]()
Jirkovi, a všem, co mají obřezané muže nebo syny nebo ti mají trvale odrytý žalud jenom poradím, aby okamžitě začali s jeho pravidelným hydratačním krémováním. K tomu tu okopčím svůj téměř tři roky starý příspěvek z jiného vlákna, v něm jsou příspěvky tu už zmiňovaného Jirky z jiného fóra.
Teď něco důležitého nejen pro zakladatelku, ale pro všechny, kdo mají obřezané syny nebo partnery. Mám to na svých stránkách v rubrice „pro kluky“, která je od spisovatele Maria Lichtenheldta:
Vyhněte se dalšímu znecitlování vašeho žaludu!
Více zde: http://www. obrizka-chlapcu-cz0.cz/…peny-zalud-/
To potvrzuje i jakýsi Jirka na jiném fóru, který se sám nechal obřezat v dospělosti ze zdravotních důvodů. Okopčím tu něco z jeho příspěvků:
25.1.2015 14:54 - Jirka
Ještě jsem chtěl napsat, že proti keratinizaci je dnes v lékárnách řada krémů, které zabrání vysušování a vrátí žaludu vlhkost. Prostě zálěží na jedinci, kdo s tím jak zachází, tím také schází jak se říká. A kdo maže ten prostě jede bez problémů, tolik asi vše co bych k tomuhle řekl.
Toto napsal Jirka po počátečním nedorozumění na mou adresu:
Jako promiň, ale ty jsi si začal se všim ještě dřív než já, četl jsem jenom pár příspěvků nad tímhle. Přiznávám, nevěděl jsem o co ti jde. S tvým bojem proti nucené obřízce u malých chlapců naprosto souhlasim! Každý by si o tom měl rozhodnot sám. Pouze schvaluju ty zdravotní důvody který se nedají odložit a obravdu to jinak nejde, myslím např. poruchy čůrání, záněty…
A ještě pár příspěvků o krémování:
26.1.2015 21:44 - Jirka
Kdybys pořádně četl, tak…
Sorry, nedočetl jsem to, jakmile před sebou vidím červenou chci se prát a nevidím neslyším. Jak už jsem napsal, s tvým bojem proti dětské obřízce naprosto souhlasím, chtěl jsem jenom zkrátka napsat, že když má někdo obřízku ze zdravotních důvodů tak to není žádný konec světa. Člověk se pak musí naučit věnovat svému penisu péči, hlavně po koupání, nebo před sexem. Pokud dojde k navlhčení regeneračním krémem každý den, plus se použije před sexem tak v tom není žádný problém. Jde jen o ten zvyk, musí se to pro toho dotyčného stát naprosto běžnou denní činností, jako např. čištění zubů. A to jsem si nevycucal z prstu teď na místě, ale mám 15-ti letou praxi. Co se žen týče, všechny by měli být tolerantní. Mám stálou partnerku, na nic si nikdy nestěžovala, je to jenom o lidech a nemyslím si, že bych měl někdy v posteli ženu s tak nízkým IQ, která by buď odmítala obřízku nebo byla zásadně pro, taková by mně nestála ani za posezení v kavárně… Klid a mír v duši, Jirka
27.1.2015 11:57 - Jirka
Ahoj, můžeš mi poradit…
No ono to je většinou dost individuální, záleží co ti bude více vyhovovat. Já osobně používám Biodermu, je dražší ale jsem s ní spokojen. Hlavně po koupání, vysychajici voda dokáže udělat pěknou neplechu. Pak se dá koupit modrá indulona, bepanten. Nejde ani tak o druh jako spíše o to poskytnout žaludu to co je hlavní funkcí předkožky a to udržování nervových zakončení v činnosti, které při vysychání moc vnímat vzrušivé podněty nechtějí.
28.1.2015 17:28 - Jirka
Je to blbost. Žalud venku…
Sorry, ale blbost to není. Někdo s tím má problémy a je pro něj každodenní péče nutností. Já osobně problémy nemám, ale taky to je pro mě každodenní zvyk, možná i díky tomu jsem tolik spokojený, ale to nedokážu posoudit. Je to, to samé jako říkat, že je blbost si mazat vysušené ruce krémem, protože já s nimi problémy nemám.
To je vše, s tím co napsali Mario a Jirka naprosto souhlasím. Myslím si, že tím pravidelným krémováním se zcela sníží možnost sexuálních potíží kvůli obřízce, nebo se dokonce vyloučí. Možné je, že ty potíže jsou ze zanedbaného krémování, kdy mnozí nevěděli, že je to třeba a nedělali to.
@Kakika píše:
@gin 124 teď čtu Tvůj příspěvek o japonských mužích a jejich trvale stažené předkožce za žaludem a nestačím se divit. Já nemám zkušenost s řadou sexuálních partnerů, můj současný manžel je třetí muž. Jeden z těch tří měl zřejmě obřízku (nebo krátkou předkožku…ve svých 18ti letech jsem toto opravdu neřešila) a nijak atraktivní mi to nepřišlo. Ale rozhodně penis nebyl důvod našeho rozchodu. Pravdou je, že upravování intimních partií chirurgickou cestou jen z důvodu atraktivity pro druhé, nechápu. Buď to dělám pro sebe (sebevědomí, zdravotní problém) nebo hledám takovou, která to neřeší
Dokonce i z webmastera serveru www.sexus.cz, který je jinak proti obřízce jednou vylezlo, že už pár let nosí svou předkožku trvale staženou za žaludem. Obřezat by se však nenechal, protože moc dobře ví o sexuálních funkcích předkožky a o těch citlivých zakončeních v ní.
Jinak ta obřízka je většinou věcí náboženského tmářství nebo, což je ještě horší, tmářství nevědeckého a kryptonáboženského, které se v americké medicině halí do rádoby vědeckého hávu.
Já jsem dřív měl problémy s přetahováním, tak jsem to začal nosit neustále přetažené.
Hlavně že ty jsou pryč. Problémy s přetahováním nejsou normálně důvodem pro amputaci pžedkožky i když to někteří tvrdí. Znám muže, kteří byli na základě problémů s přetahováním obřezáni, teď mají kvůli tomu problémy se znecitlivěním penisu a anorgasmií a nyní ty doktory proklínají. Já se o tom všem dověděl teprve před necelými čtyřmi roky, před tím jsem měl na tu obřízku zcela opačný názor než dnes, protože na netu bylo hodně stupidních článků, které tu obřízku vychvalovaly až do nebes. Pro mne to byl tehdy šok, když jsem zjistil, že je tomu jinak. Dle mne ta předkožka není zrovna hezká část těla, zvláště když je hodně dlouhá a vytváří takový chobot. Nyní ale vím, že je vzhledem k těm specializovaným erotogenním zakončením pro sexuální život důležitá.
Příspěvek upraven 14.11.17 v 16:48