Dovolená v protektorátu - díváte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1005
28.5.15 21:38
@Kelsey píše:
Ja tam děti nemám, ale klidně to svým v tv pustim.

Zcela schvaluji to dětem pustit, pořad se mi líbí a já sama se nad tou dobou teď víc zamýšlím. Ale svoje dítě bych tam prostě nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
28.5.15 21:41

@bozska-mrcha Chtěla jsem tím říct, že když je správné prostředí, vžije se do toho člověk natolik, že to vnímá jako realitu. A gestapácká prohlídka domu té atmosféře fakt pomáhá. Jsou odříznutí od civilizace, mají hlad, neví, komu věřit… To jsou silné emoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
28.5.15 21:41
@masima píše:
Zcela schvaluji to dětem pustit, pořad se mi líbí a já sama se nad tou dobou teď víc zamýšlím. Ale svoje dítě bych tam prostě nepustila.

To já jo, a ne jen svoje, ale všechny, aspon na ty dva měsíce, aby věděli, že si mají vážit, toho co dneska mají a nebrali věci a životy, jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
28.5.15 21:44
@Bethuska píše:
@bozska-mrcha Chtěla jsem tím říct, že když je správné prostředí, vžije se do toho člověk natolik, že to vnímá jako realitu. A gestapácká prohlídka domu té atmosféře fakt pomáhá. Jsou odříznutí od civilizace, mají hlad, neví, komu věřit… To jsou silné emoce.

to ano, ale ví že mají styčný bod. Kolem štáb, lidi co mají na sobě běžné oblečení, tedy ví že kdyby šlo do tuhého, někdo zakročí…i když přiznávám, že točit to Nova :think: :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.5.15 21:44
@Inam píše:
To já jo, a ne jen svoje, ale všechny, aspon na ty dva měsíce, aby věděli, že si mají vážit, toho co dneska mají a nebrali věci a životy, jako samozřejmost.

Ano presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
28.5.15 21:57

Ahoj holky, mě se pořad moc líbí. I proto že hodně lidí i z mé generace nemá představu jak to tenkrát chodilo a co vše musela generace mé babičky prožít. Jasně, je to jen reality show, ale myslím že dokáže některým lidem ukázat naše ne tak dávné dějiny lépe než hodina dějepisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
28.5.15 21:59
@masima píše:
Holky a vám nepřišla ta domovní prohlídku už trochu přes čáru? Myslím tím pro toho mladšího kluka a pro babičku s dědou? Mě z toho bylo úplně úzko u televize, jak muselo být tomu chlapcovi? Vím z táborů a tak, jak jsou pro děti takové věci děsivé, když se strašily a podobně. Pořad se mi líbí moc, ale tohle mi přišlo už mimo s ohledem na věk účastníků.

Bohužel nepřišla no… Chápu, že to je jakoby šok pro toho kluka, ale s tím ta rodina už do toho šla… Babi s dědou už to znají, musí počítat s tím, že může být i hůř. A co si budeme povídat, oni mají jistotu, že jim nejde reálně o život… To dříve fakt nevěděli, nemohli tušit, kdy se podívají špatně a dostanou kulku mezi oči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
28.5.15 22:00

Holky jak by jste se zachovaly k paní z města co přišla pro jídlo vy? Já bych jí mlíko prodala, ale králíka asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
28.5.15 22:00

Já viděla až dnešní díl, musím dokouknout ty ostatní dva a za mě teda geniální nápad!!
Nevíte někdo, je to nápad české televize, anebo koupili licenci.
Přivítala bych teda více historických informací a faktů, aby to bylo ještě mnohem poučnější, ale i tak je to paráda. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
28.5.15 22:01

Prý prošla celá rodina podrobným psychologickým rozborem…někde jsem dokonce četla, že je na určité situace tz historie předem připravovali…ale co na tom je pravdy?

Dětem bych to určitě pustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
28.5.15 22:03
@Brouckova píše:
Holky jak by jste se zachovaly k paní z města co přišla pro jídlo vy? Já bych jí mlíko prodala, ale králíka asi ne.

My jsme se doma třeba shodli, že Hitlera na zeď ano. :oops: Že jako jaká kolaborace mít obrázek na zdi. :nevim:
Králíka i mléko spíše ano. Se znalostí situace a uvědomění si problémů s tím, že králík bude při dodávkách chybět, potom spíše ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
28.5.15 22:04

Když si vezmu, jak některé děti se dneska chovají… A nebo i puberťáci apod si dělají srandu, že jéééžiš druhá světová a aniž by věděli oč jde, tak řvou, že Hitler super a berou to jako frajeřinu, tak bych jim dala tohle zkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
28.5.15 22:13
@Virginia píše:
My jsme se doma třeba shodli, že Hitlera na zeď ano. :oops: Že jako jaká kolaborace mít obrázek na zdi. :nevim:
Králíka i mléko spíše ano. Se znalostí situace a uvědomění si problémů s tím, že králík bude při dodávkách chybět, potom spíše ne.

Mě právě hned napadlo že králík bude chybět do počtu. A Hitlera na zeď bych asi taky dala, malinkého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
28.5.15 22:14

Pobavila mě maminka Ivana jak se ptala co je to za ptáka na tom přání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
28.5.15 22:31
@Brouckova píše: