Druhé dítě do bytu 2+1?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
22.3.16 13:32

@Ivulee14 jasně…my chceme akorád zrekonstruovat trochu ten náš byt, ptz je to starý typ s umakartovým jadrem…pak to chceme prodat a pořídit si domek poblíž..nebo větší byt..podle toho co seženeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.3.16 13:33

Asi záleží na velikosti, my ještě děti nemáme, ale plánujeme alespoň dvě a teď jsme si koupili byt 2kk 71 metrů plus balkon a terasa… Do budoucna to plánujeme tak, že budou mít děti pokojíček (ten má přes 20 metrů) a my budeme v obýváku s kuchyní (ten má cca 35). V létě stejně budeme jezdit na chatu a když by jsme se přeci jen cítili stísněně, tak si postavíme domeček (parcelu máme)… Každopádně si říkám, že čím menší byt tím lepší. Je míň starostí s úklidem atd. :mrgreen: Ale kamarádka má 2kk cca 50 metrů a tam si to teda s dvěma dětma představit neumím. Vlastně ani s jedním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
22.3.16 13:34

@wlčice my tedy máme byt se zahradou, ale aby měl byt balkon byla moje podmínka. Hlavně teda kvůli prádlu. V létě sice věším na zahradě, ale podzim a jaro na balkoně a vlastně mě byt bez balkonu přijde takovej,,holej,,.
Jiná kamarádka má celkem pěkný byt 3+1 a bez balkonu. Hlavně, že má dlouhatánskou chodbu, ale co jí to je platný, když se do tý chodby nevejde ani sušík na prádlo.

Jinak já jsem se narodila do bytu 2+1, byl to starý secesní dům, byt velikánský a naši měli v obýváku udělané spací patro a pod ním,,budník,, tedy takovou místnůstku, kde se daly skladovat krámy. Narodila se tam i ségra, takže jsme tam jeden čas bydleli 4 a bylo to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.16 13:39

@lleennttiillkkaa já byt podědila..proto jsem nemohla balkon ovlivnit…jsme rádi, že jsme nemuseli začínat jak se říká s holým zadkem…balkon mame na chodbě..vždy jeden na dvě patra partaí…a to není ono…ale uvidíme možná bych pak našetřila s mužským na sušičku..s ní je to pak snažší no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.3.16 13:43

Ja vyrostla v byte 2+1, v mymych skoro 7mi letech se narodila sestra.. mely jsme pokojicek od malicka spolu, rodice spavali na rozkladacim gauci v obyvaku a prezili jsme to bez uhony vsichni :) Mezi nama, a vidim to i dnes ve sve domacnosti, loznice je takovy „zbytecny pokoj“, chodime se tam fakt jen vyspat, takze pokud mate v byte dost uloznych prostoru atd. a je jinak rozumne prostorny, vylozene samostatna mistnost na vyspani není potreba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.3.16 13:45

Záleží jak se uskromnite. Já bych do toho nešla, cekame druhe dite do 3+1 a přijde mi to jen tak tak. Jsme ale zvykli spát oddelene, ložnice se nevzdam a tak jsem se trochu bala, že druhe dite bude holčička a budeme casem muset resit stěhování. Čekáme ale dalšího chlapečka, tak bude mit pokoj s braskou a stěhování se odkládá na připadne tretatko :D byt mame velky s lodžií, ale stejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.16 13:46

@efka127 s tím souhlasím…dokud byl malej miminko..tak jsme měli obývák a v druhém pokoji ložnioci…ale opravdu je to místnost kam jinak za celý den téměř nevstoupíš..takže v co nejbližší době jsme z ložnice udělali dětský pokojíček…my ted vlastně budem tedy řešit je to naše spaní..i když budu převážne spát asi v detském pokoji…tak na rozkládacím gauči to tak pohodlné není…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.3.16 13:48

@efka127 Taky si myslím, že je zbytečná :lol: a hlavně děti stejně časem odejdou a co pak s obřím bytem? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.16 13:50

@Tichošlápek tomu rozumím..každý má jiné nároky..já osobně o ložnici samostatnou zas tak uplně nstojím..neříkám kdyby byl prostor tak ano…ale není nutná…já vyrůstala s dvěma bratry v 3+1…kluci měli pokoj dohromady..já zvlášt a rodiče spali v obývaku a později tatka rozdělil velkou kuchyn na dve místnosti a udělali si ještě ložničku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.16 13:52

Tak samozřejmě…:) já jen doufám že to tak rchle neuteče:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
22.3.16 13:53

Tak my máme 2+1, 74 m, bez balkonu a čekáme druhé. Zvažujeme sice něco většího, ale zatím se vejdeme v pohodě i se dvěma ne zrovna malými psy. :-) Má to jednu obrovskou výhodu - člověk se naučí nehromadit věci. :palec:

Prakticky teda teď fungujeme tak, že máme v menší místnosti obývák + dcera hrací koutek, ve větší místnosti ložnici, tj. spaní pro nás s manželem, postýlku, přebalovák, vestavěné šatní skříně a obří knihovnu. S příchodem druhého se asi nic moc nezmění, protože malá spí cca od 8 měsíců u nás v posteli, mimčo budu chtít udržet aspoň půl roku v postýlce a pak - se uvidí… :-)

Jinak do budoucna samozřejmě plánujeme pro děti samostatný pokojíček. Ale určitě společný, ať už to budou dvě holky, nebo holka a kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
22.3.16 14:05

Ahoj, tak já tě asi moc nepotěším, protože já to cítím obráceně, máme 2+1 60m2 a jsme tři - já, manžel a 1roční holčička a už teď mám pocit, že se asi zblázním a to upozorňuju, že jsme to kupovali jako zanedbaný byt a při rekonstrukci jsme to celé překopali na 3+kk a máme ložnici 15m, obývák s kuchyní 25m a dětský pokojíček 10m, zbylých 10m je koupelna záchod a minichodba.3m balkon - taky bída

Kdybychom se rozhodli rozmnožit vůbec nevím, jak bychom se vešli + naše věci..? Uvažujeme nad koupí 4+1 nebo domu, do 3+1 nechci, to mi přijde jako z bláta do louže

Kamarádka má 3+1 75m jsou 3 s 2,5letým chlapečkem a teď čeká dvojčata a už staví baráček, další kamarádka byli 3 s malým chlapečkem v 1+1 45m a málem se rozvedli kdyby se nepřestěhovali do 3+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.16 14:05

To je jasný..mytaky dáme děti dohromady at je druhé dítě holka ci kluk…dokud budou malý tak je to jedno a kdyby s postupem věku či puberty byli nějaké problémy…což bych chápala :) tak by se to nějak řešilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
22.3.16 14:09
@Lutonka píše:
My jsme ctyri v 1kk, pohoda. Klidne napis sz ;)

Promiň, ale to bych tu pohodu chtěla fakt vidět.
Pro mě je tohle absolutně nepochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.16 14:10

@Conulka Tak vidíš…a ym máme obytnou plochu 56 metrů čtv…ale teda nijak malý s jedním dítětem mi to nepřijde..dva pokoje po 20metrech a zbytek je předsín kuchyn a soc. zařízení…takže ted mi to vyhovuje..uvidím jak to pujde tedy s tím druhým..kdyžtak by se to muselo pak rapidně prodat a šup do jiného… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová