Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lutonka já se třeba dohadovat nechci, jen píšu jak to mám já. Rodiče jsou hodně otevření ke všemu, kde šlo chodili nazí a i když jsme byli potom ve 3+1,tak prostě ty vzpomínky jsou a nejsou pro mě příjemné. Dodnes mě různé zvuky(jakékoli vzdechy ve tmě děsí i přítel když má rýmu a špatně dýchá ve spaní, tak je mi to nepříjemné a hned si na to vzpomenu)ani bych nemohla mít sex po tmě a v úplném tichu, hned mi to proletí hlavou. Prostě je to tak a svým způsobem je za to nenávidím.
@Lutonka ale to je opravdu nesmysl, kde si přišla na to, že děti v tomto věku neumí předstírat, že spí?
![]()
Jinak já neříkám, že by sex měl být tabu, že by se o něm nemělo vykládat a že děcko u toho náhodou rodiče nemůže načapat ( i když my když nejsme v bytě sami se odjakživa zamykáme, takže tak). Ale je rozdíl vědět, že to rodič dělá, a muset být ve stejné místnosti se souložícím rodičem. Prostě jako dítěti by mi byla hanba, považuju to za intimní věc. Některé děti divně nesou i hluboký polibek rodiče, když jsou mu přítomné, je jim z toho „trapně“
@EmmaAnna píše:
@Lutonka ale to je opravdu nesmysl, kde si přišla na to, že děti v tomto věku neumí předstírat, že spí?![]()
![]()
Jinak já neříkám, že by sex měl být tabu, že by se o něm nemělo vykládat a že děcko u toho náhodou rodiče nemůže načapat ( i když my když nejsme v bytě sami se odjakživa zamykáme, takže tak). Ale je rozdíl vědět, že to rodič dělá, a muset být ve stejné místnosti se souložícím rodičem. Prostě jako dítěti by mi byla hanba, považuju to za intimní věc. Některé děti divně nesou i hluboký polibek rodiče, když jsou mu přítomné, je jim z toho „trapně“
Asi tak… Líp bych to neřekla…
Holky vy jste fakt mimo. Snad znám své děti, bohužel i jejich spánkový rytmus mám naprosto přesně v merku a tak vím, kdy spí a kdy ne (malá se zatím pokaždé budí s fňukáním a hekáním, staršímu můžeme do půlnoci skákat po hlavě a nehne to s ním). Neříkám, že vaše děti neumí předstírat spánek, taky neříkám, že by 3letému dítěti nebylo trapné, kdyby načapalo rodiče, ale stát se to může úplně stejně snadno (možná právě ještě snáz) ve větším bytě než v malém.
A nevím vůbec, o co vám jde. Máme malý byt jako provizorium, stěhování letos proběhne, nicméně to do té doby nemáme mít sex nebo co?? A víte, kolik lidí to takhle má třeba až do pubertálního věku dětí??
Tímto opouštím diskuzi, vraťte se raději k tématu ![]()
No tak, že se tato diskuze o velikosti bytu a detech takto zvrhne mě nenapadlo aq mrzí mě že se tu dohadujem :/
@wlčice
Vždyť o nic nejde, tady se to zvrhne vždycky
Pokud si nechci zvedat tlak, tak sem ani nechodím, protože jakýkoli i sebenevinější příspěvek je často ohodnocen negativně
Já dokonce v rámci zachování svého duševního zdraví přemýšlím o zrušení profilu, přenechám to tu těm víc splachovacím ![]()
Tak tahle diskuze mne pobavila. Bydlíme v 2+kk, třetí dítě na cestě a zatím v pohodě.
Všichni spolu spíme v ložnici, máme tam nově dvě dvojlůžka, děti si hrají v obývákokuchyni. Źe by děti měly trauma ze sexu rodičů mne doteď nenapadlo, starší syn nás párkrát přistihl, ale když to berou v pohodě rodiče, tak proč by to nechápaly děti? To by lidstvo bylo ztraumatizované už od počátku věků.
Stěhovat se budeme, sama si pamatuju, že mi tak kolem deseti let začalo soukromí hodně chybět, ale zatím si našich předškoláků užívám. Za pár let se mi zavřou do pokoje a nedostanu je odsud ani na večeři ![]()