Druhé dítě do bytu 2+1?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15482
22.3.16 14:10
@Tichošlápek píše:
Záleží jak se uskromnite. Já bych do toho nešla, cekame druhe dite do 3+1 a přijde mi to jen tak tak. Jsme ale zvykli spát oddelene, ložnice se nevzdam a tak jsem se trochu bala, že druhe dite bude holčička a budeme casem muset resit stěhování. Čekáme ale dalšího chlapečka, tak bude mit pokoj s braskou a stěhování se odkládá na připadne tretatko :D byt mame velky s lodžií, ale stejne

Mám to stejně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.16 14:11

@Šmoulice je pravda že 4 v 1kk je pro mě hrozná představa:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
22.3.16 14:12
@wlčice píše:
@Šmoulice je pravda že 4 v 1kk je pro mě hrozná představa:(

Pro mě taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
22.3.16 14:12

Zalezi na okolnostech. urcite to jde, ale ja bych do toho nesla. kdyz bylo na ceste druhe, nasli jsme si vetsi. no konecne dostal syn svuj pokojicek, v 18-ti mesicich, a konecne zacal spat obcas i celou noc. do te doby jsem to neznala, buzeni i 5× -10× v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
22.3.16 14:15

@Šmoulice Tak já zažila rodinu se třemi dětmi v 1+1, přičemž tam byl ještě dost velký věkový rozdíl mezi prvními kluky a poslední holčičkou. A žili tak cca 10 let, dnes už jsou kluci z domu, zůstala jen nejmladší dcera. A fakt to nejsou žádní asociálové, běžná rodina, řekla bych, že i celkem majetná. Je to dané dobou, že máme vyšší nároky na soukromí, ale podle toho občas vypadají i vztahy - když se členové rodiny ve velkém bytě někdy za celý den ani nepotkají. Nejsem zastánce modelu vícegeneračních soužití, ale zase si myslím, že nároky se můžou fakt různit, proto neodsuzuji… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54

Po tom co jsem tu vše přečetla tak by to mělo být v pořádku…né geniální ale když se do budoucna přestěhujem, tak by jsme to měli vydržet…nechci zas zbytečně čekat třeba dva roky a tím navyšovat rozestup…samozřejmě větší byt ci domek by byl lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109

Neni problem, klidne mejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.16 14:18

@Leli83 To já taky neodsuzuju…ale alespoň by měla být místnost pro děti a místnost pro rodiče..to zase jo…v jedné místnosti děti a rodiče dohromady..to za mě zas nee :nevim: to narušuje poměrně dost podle mě soukromí rodičů…a nevhodné je to pro děti..teda alespoň za mě…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
22.3.16 14:18
@Leli83 píše:
@Šmoulice Tak já zažila rodinu se třemi dětmi v 1+1, přičemž tam byl ještě dost velký věkový rozdíl mezi prvními kluky a poslední holčičkou. A žili tak cca 10 let, dnes už jsou kluci z domu, zůstala jen nejmladší dcera. A fakt to nejsou žádní asociálové, běžná rodina, řekla bych, že i celkem majetná. Je to dané dobou, že máme vyšší nároky na soukromí, ale podle toho občas vypadají i vztahy - když se členové rodiny ve velkém bytě někdy za celý den ani nepotkají. Nejsem zastánce modelu vícegeneračních soužití, ale zase si myslím, že nároky se můžou fakt různit, proto neodsuzuji… :-)

Trochu soukromí potřeba je. Zvlášť, když je mezi dětmi takový věkový rozdíl. ;) A pokud to nejsou žádní sociálové, tak tento styl bydlení opravdu nechápu. :nevim: Ale když jim to tak vyhovuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
22.3.16 14:19

Ja se ted chystám prodávat dům a sehnat si byt 3+1 s balkonem a to jsme jenom já+syn. Mam hrůzu, že neseženu žadný pěkný byt, na pěknem miste a budu muset třeba do 2+1.To ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.16 14:19

@lupilka.cz Tak syn už vlastní pokojíček má a v noci se mi probudí jednou za půl roku…:D to je jako odhad…tak snad to zvladnem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
22.3.16 14:49

Tak u nas to problem byl, proto jsme kratce po narozeni druheho ditete utekli do 3+1. Pro me nejvetsim problemem bylo spani mimina pres den. Starsi i kdyz jen mluvilo mrne ve vedlejsim pokoji budilo, ani varit se poradne nedalo, vse bylo v loznici slyset. Ted kdyz prte spi po O, ja muze sit a dcera koukat na pohadku, protoze jsme pres jeden pokoj a nikdo nikoho nerusi…
A co si budem povidat, kdyz prijede nekdo z rodiny, neni tolik problemu s mistem na prespani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.3.16 15:15

Tak my jsme 4 v 1+1 - 50m2. (a kdyby náhodu i 3.dítě by jsme sem dali) Holky mají dětský pokoj a my máme kuchyň+ložnici+obývák - oba pokoje jsou po 20m2. Jediný co mi vadí je, že nemáme balkon. Prostoru tu máme habaděj (bezproblémů mám v děcáku kočárek). Ono záleží kolik potřebujete k životu krámů.
Z kamarádek mám nejmenší byt na počet hlav a přitom je to u nás nejprostornější. My máme věci co používáme, včetně oblečení minimálně. Neschováváme co kdyby náhodou apod. Návštěvy jsme tu měli v dětským pokoji bylo najednou 6 holčiček a nikterak se netísnily. My jsme se na gauči seskládali 4 maminky a daly kafe.

Takže jde o to jak velký a hlavně jak řešený je byt a kolik musíte mít věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
22.3.16 15:21
@Šmoulice píše:
Promiň, ale to bych tu pohodu chtěla fakt vidět.
Pro mě je tohle absolutně nepochopitelné.

Tak se někdy stav na kafe :mrgreen:
Máme byt větší, než mnozí zde žijící v 2kk, takže z části určitě proto. Rozdělením prostoru jsme mohli mít klidně 3kk, ale nechci se tu cítit jako v králíkárně, proto uchováváme jeden velký prostor. Máme sklep a máme babičky v baráku. Spát v jedné místnosti s malými dětmi, na tom nevidím nic špatného, možná bysme tak spali i v případě, že bysme byt měli větší. A co víc potřebuješ? Mě akorát chybí možnost zavřít ložnici a nepouštět tam děti ;)

Btw, stěhování v dohlednu. Svým příspěvkem jsem akorát chtěla povzbudit maminky, které třeba odkládají děti kvůli bytové situaci, což já nepochopím stejně jako třeba kvůli kariéře. Pak tu budou plakat, že se dítě nedaří :nevim: Jsou důležitější věci na světě, než žít na 90m2, mít půl mega na účtě, nové auto a partnera, co každý měsíc dovalí 100 tisíc. Pro mě je to třeba zdraví, láska, tolerance, úcta k partnerovi a trpělivost s dětmi ;)

• Citovat
  • Upravit
3395
23.3.16 09:55

@Lutonka nedovedu si představit nemít večer s partnerem soukromí, jak provozujete sex…? :oops: :oops:

My máme 3+kk a i tak jsem z toho špatná, že budou dvě děti holt v jednom pokojíčku…ale co naplat, pražské ceny, chtěli jsme balkon, mít to v centru v pěkném domě, a větší už bychom si dovolit asi nemohli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová