Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tichošlápek píše:
Záleží jak se uskromnite. Já bych do toho nešla, cekame druhe dite do 3+1 a přijde mi to jen tak tak. Jsme ale zvykli spát oddelene, ložnice se nevzdam a tak jsem se trochu bala, že druhe dite bude holčička a budeme casem muset resit stěhování. Čekáme ale dalšího chlapečka, tak bude mit pokoj s braskou a stěhování se odkládá na připadne tretatkobyt mame velky s lodžií, ale stejne
Mám to stejně ![]()
Zalezi na okolnostech. urcite to jde, ale ja bych do toho nesla. kdyz bylo na ceste druhe, nasli jsme si vetsi. no konecne dostal syn svuj pokojicek, v 18-ti mesicich, a konecne zacal spat obcas i celou noc. do te doby jsem to neznala, buzeni i 5× -10× v noci…
@Šmoulice Tak já zažila rodinu se třemi dětmi v 1+1, přičemž tam byl ještě dost velký věkový rozdíl mezi prvními kluky a poslední holčičkou. A žili tak cca 10 let, dnes už jsou kluci z domu, zůstala jen nejmladší dcera. A fakt to nejsou žádní asociálové, běžná rodina, řekla bych, že i celkem majetná. Je to dané dobou, že máme vyšší nároky na soukromí, ale podle toho občas vypadají i vztahy - když se členové rodiny ve velkém bytě někdy za celý den ani nepotkají. Nejsem zastánce modelu vícegeneračních soužití, ale zase si myslím, že nároky se můžou fakt různit, proto neodsuzuji… ![]()
Po tom co jsem tu vše přečetla tak by to mělo být v pořádku…né geniální ale když se do budoucna přestěhujem, tak by jsme to měli vydržet…nechci zas zbytečně čekat třeba dva roky a tím navyšovat rozestup…samozřejmě větší byt ci domek by byl lepší ![]()
@Leli83 To já taky neodsuzuju…ale alespoň by měla být místnost pro děti a místnost pro rodiče..to zase jo…v jedné místnosti děti a rodiče dohromady..to za mě zas nee
to narušuje poměrně dost podle mě soukromí rodičů…a nevhodné je to pro děti..teda alespoň za mě…:)
@Leli83 píše:
@Šmoulice Tak já zažila rodinu se třemi dětmi v 1+1, přičemž tam byl ještě dost velký věkový rozdíl mezi prvními kluky a poslední holčičkou. A žili tak cca 10 let, dnes už jsou kluci z domu, zůstala jen nejmladší dcera. A fakt to nejsou žádní asociálové, běžná rodina, řekla bych, že i celkem majetná. Je to dané dobou, že máme vyšší nároky na soukromí, ale podle toho občas vypadají i vztahy - když se členové rodiny ve velkém bytě někdy za celý den ani nepotkají. Nejsem zastánce modelu vícegeneračních soužití, ale zase si myslím, že nároky se můžou fakt různit, proto neodsuzuji…
Trochu soukromí potřeba je. Zvlášť, když je mezi dětmi takový věkový rozdíl.
A pokud to nejsou žádní sociálové, tak tento styl bydlení opravdu nechápu.
Ale když jim to tak vyhovuje ![]()
Ja se ted chystám prodávat dům a sehnat si byt 3+1 s balkonem a to jsme jenom já+syn. Mam hrůzu, že neseženu žadný pěkný byt, na pěknem miste a budu muset třeba do 2+1.To ne.
@lupilka.cz Tak syn už vlastní pokojíček má a v noci se mi probudí jednou za půl roku…:D to je jako odhad…tak snad to zvladnem ![]()
Tak u nas to problem byl, proto jsme kratce po narozeni druheho ditete utekli do 3+1. Pro me nejvetsim problemem bylo spani mimina pres den. Starsi i kdyz jen mluvilo mrne ve vedlejsim pokoji budilo, ani varit se poradne nedalo, vse bylo v loznici slyset. Ted kdyz prte spi po O, ja muze sit a dcera koukat na pohadku, protoze jsme pres jeden pokoj a nikdo nikoho nerusi…
A co si budem povidat, kdyz prijede nekdo z rodiny, neni tolik problemu s mistem na prespani…
Tak my jsme 4 v 1+1 - 50m2. (a kdyby náhodu i 3.dítě by jsme sem dali) Holky mají dětský pokoj a my máme kuchyň+ložnici+obývák - oba pokoje jsou po 20m2. Jediný co mi vadí je, že nemáme balkon. Prostoru tu máme habaděj (bezproblémů mám v děcáku kočárek). Ono záleží kolik potřebujete k životu krámů.
Z kamarádek mám nejmenší byt na počet hlav a přitom je to u nás nejprostornější. My máme věci co používáme, včetně oblečení minimálně. Neschováváme co kdyby náhodou apod. Návštěvy jsme tu měli v dětským pokoji bylo najednou 6 holčiček a nikterak se netísnily. My jsme se na gauči seskládali 4 maminky a daly kafe.
Takže jde o to jak velký a hlavně jak řešený je byt a kolik musíte mít věcí.
@Šmoulice píše:
Promiň, ale to bych tu pohodu chtěla fakt vidět.
Pro mě je tohle absolutně nepochopitelné.
Tak se někdy stav na kafe ![]()
Máme byt větší, než mnozí zde žijící v 2kk, takže z části určitě proto. Rozdělením prostoru jsme mohli mít klidně 3kk, ale nechci se tu cítit jako v králíkárně, proto uchováváme jeden velký prostor. Máme sklep a máme babičky v baráku. Spát v jedné místnosti s malými dětmi, na tom nevidím nic špatného, možná bysme tak spali i v případě, že bysme byt měli větší. A co víc potřebuješ? Mě akorát chybí možnost zavřít ložnici a nepouštět tam děti ![]()
Btw, stěhování v dohlednu. Svým příspěvkem jsem akorát chtěla povzbudit maminky, které třeba odkládají děti kvůli bytové situaci, což já nepochopím stejně jako třeba kvůli kariéře. Pak tu budou plakat, že se dítě nedaří
Jsou důležitější věci na světě, než žít na 90m2, mít půl mega na účtě, nové auto a partnera, co každý měsíc dovalí 100 tisíc. Pro mě je to třeba zdraví, láska, tolerance, úcta k partnerovi a trpělivost s dětmi ![]()
@Lutonka nedovedu si představit nemít večer s partnerem soukromí, jak provozujete sex…?
![]()
My máme 3+kk a i tak jsem z toho špatná, že budou dvě děti holt v jednom pokojíčku…ale co naplat, pražské ceny, chtěli jsme balkon, mít to v centru v pěkném domě, a větší už bychom si dovolit asi nemohli