Druhé dítě do bytu 2+1?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lutonka
23.3.16 12:41

No to bych taky nesnesla, aby na mě čuměl pes :lol: Ale děti prostě spí, navíc ze svých postelí na tu naší prostě nevidí. Jakmile by se začaly štrachat ven, tak je 100% uslyšíme. Jako samozřejmě je to provizorium než se přestěhujeme, ale nepřijd mi to takové drama, jako z toho děláte :nevim: Dřív spalo několik generací v jedné místnosti ;)

• Citovat
  • Upravit
54
23.3.16 12:45

@Lutonka já z toho nedělám drama :D jen říkám že mi bylo dost nepříjemné vidět ve 4 letech rodiče jak spolu spí..i když si mě všim, li a p¨řestali…už jsem to měla v sobě…ale to je věc názoru :) pokud je to jako provizorium tak jasný..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
23.3.16 14:06

Dočítám a říkám si, jak mohly fungovat předchozí generace… :nevim: Ještě moje mamka bydlela společně s rodiči a dvěma sourozenci v pidi bytě a žádná traumata to na ní nezanechalo. Kdysi byly byty 3+1 a výš pro vyvolené, většina populace bydlela v menších a přežili jsme to, dětí se rodilo více, takže zřejmě ani žádné bloky ze sexu neexistovaly. :P

Jinak když jsem tu dávala příklad té 5členné rodiny v 1+1, tak jsem tím nechtěla říct, že je to ideál. Jen jsem se chtěla zastat Lutonky, jejíž pohoda v 1+1 tu byla zpochybněna. Protože ta rodina, kterou znám, funguje bezvadně. Prostě život je otázkou priorit a každý holt ty priority máme někde jinde. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
23.3.16 14:08

@Leli83 musím s tebou souhlasit. Moje maceška taky bydlela s rodiči a sestrou v 1+1 a vzpomíná na to vesele. My s našima taky jeden čas bydleli takhle. Prostě se to tak sešlo. Jo jako chyběl mi pokojík, ale vlastně nechyběl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
23.3.16 14:36

Určitě z toho nedělám drama, nechtěla jsem aby to tak vyznělo, sorry :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
23.3.16 15:03

@Leli83 Souhlas a děkuju :kytka:

Ono je to hlavně o tom, jak to berou rodiče. Pokud se v malém bytě cítí dobře rodiče, věřím, že to přenáší i na děti a může být pohoda. Samozřejmě do určitého věku. Se školními dětmi, které už potřebují své soukromí, pracovní stůl atd. už by to nešlo. No a někomu je málo i ten 3+1, je tam nespokojený a dokud se neodstěhuje někam do baráku, tak nebude spokojený nikdo z rodiny :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23966
23.3.16 15:38

Tak pro všechny co bloumají pozitiva a negativa, podle mě.
Pozitiva - malý byt - člověk si rozmyslí co skutečně potřebuje, děti nemají moc prostoru kam se schovat a dělat lumpárny. Velký úklid člověk zvládne za chvilku. Tím, že jsou všichni pořád spolu k sobě mají většinou blíž. Když musí děti sdílet pokoj i v pubertě, líp se přizpůsobují spolubydlení. A většinou se i dřív odstěhují z hnízda.
Negativa - malý byt - je tam málo místa, takže si ne vždy můžete pořídit co chcete. Dost často jste raději venk než o sebe pořád zakopávat. Soukromí má člověk jen na záchodě a to musí mít štěstí (s námi tam chodí kočka).

Svůj vlastní pokoj jsem nikdy neměla, v pubertě jsem za to rodiče proklínala, ale asi jen dva roky. Pak jsem objevila kouzlo přespávání u kamarádek co vlastní pokoj měli :mrgreen:

Já jsem rozhodně pro menší byty s velkým úložným prostorem. Raději budu o svoje děti zakopávat, než abych je celý den neviděla, protože budou zalezlí u sebe v pokoji. Oni se jednou odstěhují, možná už v patnácti na intr. Tak ať si je užiju dokud chtějí být doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
23.3.16 17:52

@EmmaAnna tak jsem tady nakoukla a musím souhlasit. Dodnes mám takovou matnou vzpomínku, kdy jako cca 3-4letá držím panenku a chci přejít k rodičum do postele a oni byli na zemi na sobě. Je to matná vzpomínka, ale taková děsivá. Sex provozovali v jedné místnosti dál(sice jen na chalupě o víkendech)ale byl to od mala pro mě děs. Vzdubily mě divné zvuky, což mě děsí dodnes a potom jsem raději dělala, že spím a modlila se ať už to skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
23.3.16 18:24
@Lutonka píše:
No jak asi, děti přece spí! My u toho nemusíme bourat zdi :mrgreen: Navíc jak jsou od malička zvyklé na spánek v mírně hlučném prostředí (potichu puštěná TV, tlumený hovor, vaření, pračka atd.), tak je jen tak něco nevzbudí a to je velká výhoda ve všech směrech ;)
Mimochodem, přečtěte si dnešní deníček. Jsem šťastná, že to máme takhle, když vidím, jak to chodí jinde :mrgreen: :mrgreen:

Není ti to trapný? :roll: Nebo nedělají, že spí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.3.16 18:39
@wlčice píše:
Ahoj maminky, těhulky a snažilky :)

Zřejmě se to tu někde už řešilo..moc jsem toho nenašla. Mám chlapečka 2,5 let a chtěli bychom s manželem druhé dítě…aby neměli tak velký rozdíl od sebe…

Problém, který JÁ řeším je..že máme byt 2+1, sice plánujeme do budoucna do rodinného domku, nebo do většího bytu..ale to nebude hned… :nevim:.. proto bych věděla ráda názor těch co to řešili podobně, nebo kteří mají děti v tomto prostoru. Jestli je to v pořádku a dá se to zvladnout bez nějakých problémů, nebo to spíš nedoporučujete, ráda bych znala odpověd hlavně těch co o tom něco už ví :) děkuji moc za všechny odpovědi :)

No, tak já osobně nedoporučuji. Měli jsme větší 2+1 a hrůza(pro mne teda) zadní pokoj byl nejdřív přepůlený půl naše ložnice(tedy jen postel a komoda)-přepůleno velkou šatní skříná a v druhé půlce dcera pokojík místnost byla 3×5,5m) a pak obývák, ale když se narodila druhá dcera, tak se vystěhovala část sedačky a do obýváku se dala postel a postýlka, starší měla tedy svůj velký pokoj a v něm tedy taky mrtě skříní abychom měli kam dávat věci.
Na úklid to vůbec praktické nebylo, musela jsem z jedné půlky místnosti přenosit věci do druhé, uklidit a pak to samé udělat ještě s druhou půlkou. Spousta věcí nemalo své místo, takže i když by je člověk uklidil rád tak nebylo kam. Naštěstí když bylo mladčí cca 2roky tak se koupil RD- já byla tak vydřená z toho minima prostoru, že jsem chtěla kolem sebe prostor a tak se vybíral velký dům. Spousta lidí mi říkalo, že stírat a uklízet ty ratejny bude hrůza, ale po cca 4letech musím říct, že uklízet barák jako k*áva je daleko snažší než uklidit přeplněný 2+1. Jinak každý má své soukromí-je fakt, že pubertální dcera by nejraději zalezla do svého pokoje a neukázala se, což není dobře takže musím vymýšlet aktivity pro všechny aby jsme se vůbec viděli, ale problém mi to nedělá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
23.3.16 19:31
@Šmoulice píše:
Není ti to trapný? :roll: Nebo nedělají, že spí? :nevim:

Když už chceš někoho shazovat, tak alespoň přečti všechny komentáře v diskuzi :roll:

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
23.3.16 19:38

Mimochodem vy, které se tak pohoršujete nad sexem s dětmi v jedné místnosti, já sama (a i můj manžel) když jsme byli malí, jsme několikrát načapali rodiče v akci, a to jsme oba bydleli v tom „vytouženém“ 3+1 :nevim: Zvuky přes zeď ani nepočítám. Já sama z toho žádné trauma nemám, s rodiči (mamkou) jsme si hodně povídaly a od útlého věku mi vše vysvětlovala. Takže jsem věděla, že nejde o nic trapného, pohoršujícího nebo nevhodného. Děláte z toho kovbojku. Navíc když říkám, že děti spí, tak opravdu spí, v tomto věku opravdu neumí předstírat spánek ;)

• Citovat
  • Upravit
23966
23.3.16 21:06

@Lutonka já myslím, že je nepřesvědčíš. Ještě se dozvíš, že máš mít sex jen když děti nemáš doma, aby náhodou něco neslyšeli. Každý normální člověk ví, že to jde a nědělá z toho haló

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
23.3.16 21:08
@Netopirek píše:
@Lutonka já myslím, že je nepřesvědčíš. Ještě se dozvíš, že máš mít sex jen když děti nemáš doma, aby náhodou něco neslyšeli. Každý normální člověk ví, že to jde a nědělá z toho haló
:pankac: :palec: Dík

Já vlastně ani nevím, proč se tady obhajuju. Každý ať si to dělá podle svého uvážení. Otázka v diskuzi byla jasná, moje odpověď taky, dál už se tu nemusíme dohadovat :mavam:

• Citovat
  • Upravit
23966
23.3.16 21:15
@Lutonka píše: :pankac: :palec: DíkJá vlastně ani nevím, proč se tady obhajuju. Každý ať si to dělá podle svého uvážení. Otázka v diskuzi byla jasná, moje odpověď taky, dál už se tu nemusíme dohadovat :mavam:

nemá to cenu :mrgreen: ale můžu tě uklidnit, že já v okolí mám jen jedince podobného ražení. Pač kdyby se čekalo až bude vhodná doba a děti nic 100% neuslyší neuvidí. Tak to dáváme max jednou ročně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová