Partner a můj 16letý syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
9.3.14 17:16

Nečetla jsem všechno, tak možná nejsem první s tímto názorek.
V žádném případě bych internát nepovolila. Důvod je víc jak jasný. Kluk opět vyhraje a má další bodík k dobru. Vlastně pro něj by bylo lepší být mimo domov, bez kontroly, mohl by si dělat co chce.
Sedla bych si s ním a řekla mu jasně a sručně. Otčím ti platí školu, takže máš dvě možnosti.1. Budeš sekat latinu, budeš se k nám chovat slušně a respektovat námi nastolená pravidla.
2.Pokud nesouhlasíš, změníš školu za státní, nebo můžeš jít makat a zůstat bez vzdělání.
Každopádně bych mu zdůraznila, že ještě jednou se budou opakovat jeho výlevy, končí se školou a taky by skončil.
Je chytrost sama, tak ať se stará, jak umí.
Každopádně to chce důslednost a ne znovu povolit.Kluk je sice v pubertě, ale to ho neomlouvá.

• Citovat
  • Upravit
bamba
9.3.14 17:20

Nechci být za chytrou, ale kolik z vás má pubertálního syna? Která z vás ví, co takový klacek dokáže vypustit z pusy? Je jedno, jestli to řekne vlastnímu, nebo nevlstnímu rodiči.
Ono se to radí, když mám mrňata a nevím, co mě čeká. To je každý chytrý jak rádio.

• Citovat
  • Upravit
14895
9.3.14 17:23

@bamba tak tak, já jsem sice sestra ale vidím co muj brácha dokáže vyvádět a jak se k ostatním chová. jen co vlezl do puberty. takže mám představu jak to vypadá u nich doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.3.14 17:26
@bamba píše:
Nechci být za chytrou, ale kolik z vás má pubertálního syna? Která z vás ví, co takový klacek dokáže vypustit z pusy? Je jedno, jestli to řekne vlastnímu, nebo nevlstnímu rodiči.
Ono se to radí, když mám mrňata a nevím, co mě čeká. To je každý chytrý jak rádio.

Z pubertální huby umí vypustit ledacos, ale duši mají ještě bolavou, křehkou. Mámino pohlazení již ještě nepřestalo chybět. Všichni jsme byli v pubertě a lítali jsme v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.3.14 17:29

@Burj Chalifa mámino pohlazení jim chybí, to i dospělému..máma je máma..ale pakli se stala nehoda, kterou ani otčím nechtěl a následek je zlomený malíček, tak rozhodně máma ho nekopne do zadku zato že si dítě vyskakovalo…já syna miluju, ale jsem i přísná máma a vím že kvůli něčemu takovédlemu bych vědu nedělala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 17:32
@Burj Chalifa píše:
Z pubertální huby umí vypustit ledacos, ale duši mají ještě bolavou, křehkou. Mámino pohlazení již ještě nepřestalo chybět. Všichni jsme byli v pubertě a lítali jsme v tom.

No jo bobánci, takže on mě pošle někam a já ho obejmu, řeknu mu, jak ho miluji a přidám litr kapesného navíc. Bo jeho křehká dušička je táááák zranitelná.

• Citovat
  • Upravit
36504
9.3.14 17:34
@bamba píše:
No jo bobánci, takže on mě pošle někam a já ho obejmu, řeknu mu, jak ho miluji a přidám litr kapesného navíc. Bo jeho křehká dušička je táááák zranitelná.

Víš, vztah mezi rodičem a dítětem o penězích není. Nebo u Vás doma ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 17:39
@Burj Chalifa píše:
Víš, vztah mezi rodičem a dítětem o penězích není. Nebo u Vás doma ano?

Ne, ale já mám puberťáky dávno z domu. Akorát vím, že to, co si představuješ je nereálný. Prostě to tak nefunguje. S klukem jsem si v jeho šestnácti taky užila svoje. Sám se vytrestala pak byl jak beránek. Ty děti musí vědět, že nic není zadarmo ani ta soukromá škola, kterou manžel zakladatelky platí víceméně cizímu klukovi. Nemusel by a to by si chlapeček měl uvědomit jako první a podle toho se k němu chovat.Je jedno jestli je otec vlastní nebo nevlastní.

• Citovat
  • Upravit
30994
9.3.14 17:41
@bamba píše:
Nečetla jsem všechno, tak možná nejsem první s tímto názorek.
V žádném případě bych internát nepovolila. Důvod je víc jak jasný. Kluk opět vyhraje a má další bodík k dobru. Vlastně pro něj by bylo lepší být mimo domov, bez kontroly, mohl by si dělat co chce.
Sedla bych si s ním a řekla mu jasně a sručně. Otčím ti platí školu, takže máš dvě možnosti.1. Budeš sekat latinu, budeš se k nám chovat slušně a respektovat námi nastolená pravidla.
2.Pokud nesouhlasíš, změníš školu za státní, nebo můžeš jít makat a zůstat bez vzdělání.
Každopádně bych mu zdůraznila, že ještě jednou se budou opakovat jeho výlevy, končí se školou a taky by skončil.
Je chytrost sama, tak ať se stará, jak umí.
Každopádně to chce důslednost a ne znovu povolit.Kluk je sice v pubertě, ale to ho neomlouvá.

Clovek nemusi mit pubertalni deti, staci si pamatovat sebe, co zkousel a nezkousel. Tvuj pristup se mne nelibi. Jak koncit se skolou? Copak neni pro dite skola to nejdulezitejsi? A nemyslis, ze by se skolou skoncil treba rad, ale jeste si neuvedomuje ty dusledky maleho vzdelani? Dospely clovek ma mit nadhled, ktery samozrejme 17lety kluk nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.3.14 17:47

Chci říci, že to, co se stalo, ten výbuch emocí na straně kluka, může být už jen důsledek toho, že se kluk může cítit být citově postaven na druhou kolej. Že je mu to vnitřně líto. Ono v těch dětsko-pubertálních hlavách nemusí být tak moc přehledně uspořádáno, jak by si to dospělí přáli a jak to vidí svým dospěláckým racionálním pohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 17:52
@Cuddy píše:
Clovek nemusi mit pubertalni deti, staci si pamatovat sebe, co zkousel a nezkousel. Tvuj pristup se mne nelibi. Jak koncit se skolou? Copak neni pro dite skola to nejdulezitejsi? A nemyslis, ze by se skolou skoncil treba rad, ale jeste si neuvedomuje ty dusledky maleho vzdelani? Dospely clovek ma mit nadhled, ktery samozrejme 17lety kluk nema.

Souhlasit nemusíš, ale to už nejsou až takové děti. Jestli si to ještě pamatuješ, tak sis v tom věku myslela, že už seš dospělá, chodilas na diskotéky a čílila se, že musíš být o půlnoci doma.
Jasně na něco jsou děti, na něco už velcí chlapi. Takže si musí uvědomit, že mají vůči sobě a rodičům jisté povinnosti a už i zodpovědnost. Otčím klukovi platí školu, snaží se, aby z něj něco bylo a kluk je drzý, jak lázeňská veverka.
Jistě, o práci slyšel tak akorát z rychlíku, když potřebuje, rodiče založí(v tomto případě je jedno jestli vlastní či nevlastní),když ne, tak si na ně otevře ústa a byde je k smrti nenávidět. Kluk už není v takovém věku, aby si nebyl schopný uvědomit, jak důležité je vzdělání a co pro to jeho rodiče dělají.

• Citovat
  • Upravit
30994
9.3.14 17:58
@bamba píše:
Souhlasit nemusíš, ale to už nejsou až takové děti. Jestli si to ještě pamatuješ, tak sis v tom věku myslela, že už seš dospělá, chodilas na diskotéky a čílila se, že musíš být o půlnoci doma.
Jasně na něco jsou děti, na něco už velcí chlapi. Takže si musí uvědomit, že mají vůči sobě a rodičům jisté povinnosti a už i zodpovědnost. Otčím klukovi platí školu, snaží se, aby z něj něco bylo a kluk je drzý, jak lázeňská veverka.
Jistě, o práci slyšel tak akorát z rychlíku, když potřebuje, rodiče založí(v tomto případě je jedno jestli vlastní či nevlastní),když ne, tak si na ně otevře ústa a byde je k smrti nenávidět. Kluk už není v takovém věku, aby si nebyl schopný uvědomit, jak důležité je vzdělání a co pro to jeho rodiče dělají.

Byl by rozdil, kdyby to nebyl otcim, ale otec? Myslim, ze je povinnosti rodicu poskytnout detem nejlepsi vzdelani, za coz 17 lety kluk nebude vdecny. Ten vdek prijde az pozdeji, ted to bere jako samozrejmost. A ze je kluk drzy? No to je toho… S internatem bych take neustupovala, ale takove reci o skole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 18:10

@Cuddy No jasně, v pohodě, jenže i ten vlastní otec by se jistě neudržel a možná by reagoval mnohem hůř. Víš holka, on je jiný pohled na věc od někoho, kdo napíše, že si pamatuje, co rodičům vyváděl v pubertě a něco jiného toho puberťáka vychovávat. Nebo víš, jak bylo rodičům, když vyvádělas?
Starat se o pubertálního dospívajícího kluka je docela zápřah na nervovou soustavu rodičů. Modlíš se, aby nezapadl do špatné party, aby nebral dorogy, nekradl…a nevím co ještě. Určitě, když dítě zabředne v drogách, nebude tu nikdo psát o jeho křehké dušičce a nebude ho objímat a ujišťovat, jak ho milujete. Propláčete spoustu nocí, budete ho prosit, posléze vyhrožovat a stejně to nebude nic platné.
Naštěstí jsem toto nezažila, ale byla to má noční můra.

• Citovat
  • Upravit
36504
9.3.14 18:13
@bamba píše:
@Cuddy No jasně, v pohodě, jenže i ten vlastní otec by se jistě neudržel a možná by reagoval mnohem hůř. Víš holka, on je jiný pohled na věc od někoho, kdo napíše, že si pamatuje, co rodičům vyváděl v pubertě a něco jiného toho puberťáka vychovávat. Nebo víš, jak bylo rodičům, když vyvádělas?
Starat se o pubertálního dospívajícího kluka je docela zápřah na nervovou soustavu rodičů. Modlíš se, aby nezapadl do špatné party, aby nebral dorogy, nekradl…a nevím co ještě. Určitě, když dítě zabředne v drogách, nebude tu nikdo psát o jeho křehké dušičce a nebude ho objímat a ujišťovat, jak ho milujete. Propláčete spoustu nocí, budete ho prosit, posléze vyhrožovat a stejně to nebude nic platné.
Naštěstí jsem toto nezažila, ale byla to má noční můra.

Na tom, že dítě zabředne do part a drog, může mít vliv i to, jaký to má doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 18:17
@Cuddy píše:
Byl by rozdil, kdyby to nebyl otcim, ale otec? Myslim, ze je povinnosti rodicu poskytnout detem nejlepsi vzdelani, za coz 17 lety kluk nebude vdecny. Ten vdek prijde az pozdeji, ted to bere jako samozrejmost. A ze je kluk drzy? No to je toho… S internatem bych take neustupovala, ale takove reci o skole :nevim:

Rozdíl by to byl a to hlavně, že bio otec by se měl postarat(jak píšeš, je to jeho povinnost)o synovo vzdělání. Nikoliv tak otčím a ještě nadstandardem soukromé školy. Avo tom to je, nemusí být vděčný, ale měl by si to uvědomit. Klidně může jít na státní školu a i to bude znamenat starost a umožnění studia.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML