Poradna duly
Jana Čurdová
Zebrus, tak to muselo dost bolet nechat si slapnout na nohu od kone (sice malyho, ale i tak)
Tak snad to noha casem rozchodi!!!!
Moni, nad plinkama happy jsem taky premyslela, slysela jsem, ze jsou dobre a mylsim, ze je dokonce prodavaji u nas v drogerii, tak se tam pak na ne mrknu… A na nakup uz jdu nakoupit jen rohliky, uz nemam silu nic moc tahat… Zrovna jsem si rikala, ze si zatim musim uzivat toho, ze se muzu starat jen sama o sebe a odpocivat, jak potrebuju. dalsima detma to bude zaprah. Tak preju, at te ditko moc neprohani!
Zebruš: Já si myslím, že by ti to v té sádře neotékalo, jelikož by to tam bylo pevně zafixovaný, ale čert ví
Dneska jsem kuchtila kuřecí játra na cibulce s rýží a manža má včerejší řízek, jelikož to nejí…
Moni , už aby to bylo zkrácený úplně
Fakt se těším na cipíska a už aby bylo po porodě
![]()
S plínkama uvidíme, teoreticky bych taky chtěla přejít na látkovky…časem…ale uvidíme co a jak. Ze začátku určitě pojedeme na jednorázovkách ![]()
Já mám od Happy ty jednorázový podložky - byly tak o polovinu levnější než Fixies a vypadají úplně stejně ![]()
Evelín , ani to moc nebolelo, byla jsem zrovna čerstvě zamilovaná (do manži
) a tak jsem na to hned zapoměla. Ale stejně to byla má chyba, držela jsem poníky při očkování v papučích
. Jsem tele ! Ale ošetřoval mě pan veterinář a dokonce mě v náručí odnest ze stáje dom a dal mě nohu do lavoru s vodou
- moc hodnej
![]()
Ryntyntyn , možná by to fakt míň otíkalo, ale kdo ví
. Mám bez ní lepší pocit - už se tak nebojím, že začnu rodit, protože takto bych na tu nohu zvládla i šlapat (v 1 fázi porodu), což by se sádrou moc nešlo. Párkrát jsem na ni zkusila šlápnout a nebolí to. Takže kdyby bylo nejhůř a já musela rozcházet porodní bolesti, tak to noha nějak zvládne
(asi to zní šíleně, ale mimčo má u mě před kotníkem přednost
)
Ahojky holkyyyyyyyyyyyyyyy
![]()
Tak mame za sebou s Romou predporodni kurz
vse co jsem chtela vedet jsem se dozvedala, tak jsem rada a jeste ted se vzpamatovavam z navstevy salu
ale jsem hrozne rada, ze jsme to videli a ze vime aspon z casti do ceho jdeme ![]()
Musim si Vas dneska vecer docist, nejak jsem ted nestihala.
Holky, vy vite co si nakoupit za leky uz ted domu? Ja cekam ze mi to reknou v porodnici a pak hned jedeme k detske, tak ze seznam dostanu tam a hlavne i rady od ni. Ja nemam zatim nic, mam nakoupene vse i do porodky krome kosmetiky pro malou a leku. Chci „ASI“ Weledu a pak podle dr. Asi to necham az se narodi …
pusinku na briska!!!
Tak manža už je doma, naštěstí do práce nakonec nemusel ![]()
A prodali jsme dnes tu první autosedačku ![]()
Adiko - já jsem si zatím koupila jen Sab Simplex na prdíky a Baby Panadol čípky. Ještě chci koupit líh na pupík a borovou vodu a možná i mast z dubové kůry, kdybych byla zašitá. Ale tu mast asi koupím později, až jestli ji budu potřebovat.
Ségra mě ale říkala, že ten Sab Simplex a asi i ten Panadol vyjde levněji, když ti to pak předepíše dětský doktor.
Z kosmetiky jsem si koupila vzorky Weledy a vzorky Lavery a uvidím, co nám bude vyhovovat. Asi zkusím i jiné firmy - Niveu a tak ![]()
super, diky. Taky asi pockam co bude … musim si to pomalinku pripravit vse… do kosicku
hlavne si chci pockat na dr. co mi rekne. Pojedeme tam rovnou z porodnice. A dole je hned lekarna, tak vse nakoupim ![]()
ja furt musim myslet na ten dnesni kurz
na sal a na vsechno co jsme videla a zazila, zrovna tam jedna pani lezela po porodu,
zacina se to bliiizit
ja se na ni tak tesim a na vase fotecky miminek ![]()
Zebuš: Chápu tě
Je lepší rodit bez sádry než s ní ![]()
Adik: My jdeme na kurz až příští týden…v podnělí to mám já sama a ve středu společně s manželem (to bude totiž druhý kurz a na něm bude i prohlídka porodnice), pak by měli být ještě dva kurzy (jeden s porodníkem a druhý s dětskou sestrou). Už se taky těším!! ![]()
Jinak já mám nakoupenou kosmetiku od Nivei…olejíček, mýdlo a mastičku na opruzeniny, tak uvidíme jaká bude
Z léků zatím nic kupovat nebudu až co nám řekne dr. Kdyby něco, tak lékárnu v Jablonným máme ![]()
no tak tady v Lipe to bylo lup lup, ale vse ukazala. Info co rikala jsem uz snad vse vedela … ale jsem rada ze jsme byli, Roman to videl a ted uz vidim jak srotuje, do ted byl v klidu
no jaaa jsem zvedavaaa ![]()
Holky, s lékama si nedělejte starosti. Myslím, že pro miminko stačí kosmetika dle vašeho uvážení, líh na pupík, vatupy, nebo jak se těm špejlím s vatou říká na ten líh, dobré jsu třeba i čtverečky na čistění uší - vatup pro dospělé je moc tlustý, jestli nevěříte jen černému čaji na otírání případných zanícených oček tak ještě ophthalmo septonex a to standartně stačí. Když budou nějaké problémy, přinesete si léky či masti z porodnice, nebo u porodnice bývá lékárna, takže manža třeba ještě v době pobytu v porodnici dokoupí. Jinak když si dáme předsevzetí, že budeme kojit, tak nemocnost se určitě podaří minimalizovat. Tedy aspoň doufám, ono možná u nás, co máme už jedno dítko to půjde trošku hůř, starší sourozenci jsou takoví ti „bacilonosiči“ Pro maminky je určitě dobré pripravit se na ragády - popraskané bradavky, ono to potká hooodně maminek, stačí opravdu jednou na chvilinku dítko špatně přiložit k prsu a je to. dám na vaše rady a koupím si borovou vodu. Minule mě zachránil Bepanthen a aspoň spaní bez podprdy, i za cenu, že mi mléko teklo po košili a každý den jsem ji musela vyměňovat.
No, třeba to tentokrát bude všechno úúúúúplně jinak, člověk pořád podvědomě předpokládá, že „porodí stejné dítě“, bude mít podobné problémy......
Moniko, plně tě chápu, odpočívat s capartem za zády opravdu moc nejde ![]()
Haňule, nevím jestli to správně popíšu, ale pokusím se. Pokud už máš doma ten kojící polštář, tak to zkus s ním, jinak tak 2-3 polštáře. Jeden pod krk, další za záda (když usneš, tak aby ses nepřevalila na záda
) a další mezi kolena. A nějaký maličký pod bříško. To aby mimi nezapadlo dolů a mohlo být zhruba na stejné úrovni se středem pánve. Mimi jsou prý nejaktivnější v noci (to ale asi všechny víme
) a mají čas a klid na to se správně nasměrovat k porodu.
Ahoj holky,
tak Jiřulka spinká,uvidíme co bude přes víkend a kdyžtak v pondělí zajdem k pediatričce..doufám,že to je opravdu od zubů ![]()
Jinak skříň je hotová,stihla jsem tam i nastrkat nějaké hadry,byl to pěkný tělocvik a mimísovi se to moc nepozdávalo ![]()
Zítra snad už manžel složí Jiřulkovi postel a uděláme mu pokoj,tu naší starou rozloží a zatím budem spát v obýváku na matraci,to se mi bude bezva vstávat.
Snad tu novou budou brzy mít.
Jdu si dát k večeři loupák s ramou a kakao ![]()
Ahojky ![]()
Adika: Dneska jsem taky byla na kurzu..v český lípě..myslela jsem si, že si to ty..no ten sal teda nic moc, pritel se začal vykrucovat, ze se mu tam nechce..no ale pujde, hrozně chce fotit
..ty si primo tady z lipy??
paa
LUCY, to ma mrzi s ty kaslom, dufam, ze sa z toho kolobehu vymocete.
RYNTYNTYNKA, zubara si zvladla ikazkovo.
JANUSKA, gratulujeeeeem ku kontrole.
ADELKA, dufam, ze tie choroby uz odidu prec. Nech si to tehu mozes aj uzivat. A na bolest hlavy vela pit + ovocicko.
EVELIN, prijemne hami-mnami.
HANULKO, ak mas chut na sladke, daj si, inak namiesto toho spapas itak daco ine a potom i to sladke. Ked si telicko pyta, vie preco.
Urtcite brusko nenahrievaj, mozete si tym ublizit. ono malokedy pomahaju take tie recepty na otocenie, mimisek sa jednoducho musi rozhodnut sam. Ak babo otoci lekar, velakrat sa otoci naspat.
ZEBRUSKA, esteze si to s nozkou zvladla. A strie vyblednu, hlavne, ze sa mimiskovi dari, ja mam popukane prsia a boky. A super, ze uz mas malinik. Drziim palce na ortezu, nech ju rychlo zozenies. Au a ten dupanec na nohu musel byt des.
ERNATKO, drz sa s tou kostrcou.
MONI, no s drobcom doma je oddychovanie veru tazke, skor nemozne, ale mimisek v brusku je uz pekne velky, vsetko bude vporiadku, i keby sa hned narodil.
ADIK, super, ze sa ti pacilo na kurze, lieky este kupene nemam.
Lieh na pupcek mam, olejcek, ale este ma taky nakup cakaa.
Ahoj NELKA, ako sa maas ?
Ahojda ![]()
Adik: To neva, že to bylo šup-šup, hlavně že to splnilo účel
Ráďa tam chce jít právě taky! Dobrovolně
Ve středu má noční, ale naštěstí mu ty dvě hoďky vezne kolega co má denní (už to tak párkrát dělali…), a že to chce taky všechno vidět ![]()
Moni: Na kojení jsem fakt zvědavá
Jaké to bude, jestli nám to půjde dobře a tak…jůůůj, mám pocit, že než tomu přijdeme s Adámkem na kloub, tak to bude věda
![]()
Neli: Ahoj ![]()
Zuločku: S tím sladkým máš pravdu! Vždycky když mám chuť na sladké, tak si říkám, že si dám něco zdravého a nakonec stejnak skončím u sladkého
![]()
Jééé, ještě tý pediatřičce se musíme ozvat…už je asi na čase,že?
![]()