Poradna duly
Jana Čurdová
Jinak holky, když už jsem taková ta informátorka
, tak hlásím, že únor už je kompléto a nastupuje oficiálně březen ![]()
U nás dnes počasí nic-moc…ale budu muset dneska provětrat hafíkovou, máme na to času dost. Radko je v práci až do večera do šesti (a jelikož jezdí dom okolo nejlepšího kámoše, takže určo přijde až někde po sedmý
a to mu ještě trvá cesta půl hodiny…)
Nela9
a jak vypadas???
Ty jsi z Lipy jo??? Tak to je sranda, ze se dve z diskuze potkaji na kurzu, koukej mi napsat ![]()
Jinak vsem preji dobreee ranko !!!
Doufam, ze je Jirulka lepsi!!! Snad to bude pres vik dobreee!!! ![]()
Ja budu dneska asi odpocivat …
co jineho
Naklizeno a navareno mam.
Dekuji za info ohledne leku a kosmetiky … !!!
Dobré ranko,
ačkoliv já bych měla ráda ještě půlnoc. Noc byla opět děsná, musela jsem zas povlíkat a na záchodě jsme trávili většinu času. Teď se chystáme na kontrolu k doktorovi - měli jsme jít jen na kontrolu, ale jsme na tom hůř, než prve, tak jsem zvědavá co nám řekne. Během toho kolotoče jsem se vždycky podívala na tu prázdnou postýlku vedle naší postele a představila si jak do toho ještě v přestávkách budu jednou kojit
, musím přiznat, že mě chvílema i přecházela chuť na dvě děti!
No ale oni mi to pak ti cvrčci vynahradí, takže už se zase těšim.
Adik, Neli to je dobrá náhoda! ![]()
Tak únorňátka už to zvládli, naší sousedce se taky včera narodilo mimčo - pěkný datum.
Tak teď už můžem být napjaté jak struny, kdo na to od nás vlítně první ještě v březnu.
Tak se zatím mějte (jdu odchytávat Jířovu moč do skleničky - to bude operace!
)
Ahojky těhulky. Docela vás poslední dobou dubňajdy zanedbávám, ale nějak se neorientuju. Tak štafetu už převzal březen a další jste na řadě vy, co na to říkáte? Cítíte se na to? No já jsem až začátek kvtna, tak si říkám že mám čas a zatím se mě to netýká, ale ono 5 dní sem, 5 dní tam a abych se nedivila
Už aby to bylo co:)
Ahoj holky,
Ryntyntyn Jiřule vypadá v pohodě,akorát je trošku otravně ukňouranej chvílema,ale teplotu nemá.
Teď jsem asi hodinu ládovala novou skříň a mám dost…Jiřule si chce kopat ![]()
Amazonko na porod se celkem cítím,ale nejdřív tak za 14 dní,protože nemám nic připravené!
Lucy tak ať vám to u doktora dopadne
Odpol už asi půjdem aspoň na chvilku ven,aby mohl manžel rychtovat ty postele ![]()
Dobré ráno ![]()
Tady je škaredě zataženo a vypadá to i na déšť ![]()
Adel , super, že máte hotovou skříň
Já bych se asi z matrace ze země nevyhrabala, hlavně když bych šla rozespalá v noci na záchod
![]()
Lucy , snad bude Jirkovi brzo líp ![]()
Amazonko , já už se cítím docela připravena. Ale uvidíme, co budu říkat, až se malej narodí
![]()
Jinak už jsem to včera nevydržela a uklízela jsem a bez berlí
. Hnízdící instinkty jsou silnější než bolest
![]()
Preji hezky den!
Zdravim po delsi dobe Nelu a Amazonku! ![]()
Lucy, to musela byt krusna noc! Kez Jirkovi muze byt lip a ty si muzes dat trochu oddech!
Zebrus, tak jsi to s tim uklidem nevydrzela ![]()
Adel, tak at se vam pak na postelich dobre spi! Ja nemit poradnou postel, tak toho ted asi moc nenaspim ![]()
Vy uz jste pripravene na porod???? Ja mam obcas porad pocit, ze to dite nosim nekomu jinemu! Ale uz mam skoro sbalenou tasku do porodnice ![]()
V breznu ma ted termin kamaradka, tak se informujeme, jak jsme na tom. Akorat ma astma, tak se ji ted hur dycha, tak by byla rada, kdyby uz byl prcek venku. No, prenaseni bych ji neprala ![]()
Ahoj dubňajdy,
takže s posledním únorovým dnem jsou únorajdy komplet. Tak super, hlavně, jestli je vše ok. To je fakt to nejhlavnější.
Evelin , také se ještě na porod necítím, nemám nic nachystané, dnes jsem vytáhla ze skříně fusak a je jako prase, takže budu muset do čistírny.Skočím tam ještě možná dnes po pozvednutí Toma ze školky.
Lucy , tak nevím, koho mám litovat víc, jestli tebe nebo Jiříčka. Soucítím s vámi, hlavě ať už je to dobré.
Adel , a které zoubky vám mají ještě růst?
Rynty , kojení se neboj, chce to hlavně odhodlání udělat pro to maximum a třeba i po horším začátku se to zlepší. Kamarádka měla špatný začátek, ale výbornou pediatričku, která byla zpočátku docela neoblomná a nedovolila příkrm, dnes jí je vděčná, protože se z ní stala kojná jak se patří a kojila více jak dva roky. Ale chce to hlavně odhodlání maminky, klid a podporu okolí, nenechat se zvyklat kecema typu tak mu dej lahvičku, protože dřív se tolik nekojilo a hlavně ta starší generace to nechápe a jak není dítě jako buřtík, tak je „hubené“, protože máš „slabé mléko“, či málo mléka… Jsou to většinou fakt řeči. To kojení už dítěti člověk nikdy nevrátí, má to imunitní látky, děti jsou méně ohrožené alergiemi, cholesterolem, ekzémy, to je vklad na celý život. Promiň, jsem děsná propagátorka kojení, nadchlo mě to ve škole, kde tomu věnovali docela hoodně času.
Moni začly mu zuby růst dost pozdě,takže stoličky vzadu ještě nemá…
Aha, zdál se mi už dost velký, ale stoličky patří ke standartní výbavě, takže určitě už musí narůst.
Byli jsme s ním u zubaře poprvé asi v roce a půl,tak říkala,že má zubů málo,ale že to nevadí,do tří let času dost..Mezitím mu tedy docela dorostly,až na ty stoličky ![]()
Díky za podporu holčiny. Cožpak já už to nějak zvládnu, jednou jsem mamina a život nás vybavil neuvěřitelnou silou - až se někdy sama divim, ale ta bezmoc, když vidíte to trpící dítě. No však si tím každá jednou projdeme (což samozřejmě nikomu nepřeju, ale bohužel i sebezdravější dítko nás občas nějakou tou chorůbkou potrápí.), tak přeji do budoucna hodně sil!!
Jinak u doktora nic moc nového, důkladně ho prohlédl, ale nezbývá, než to vydržet. Poradil mi pár dietních jídel (je to vlastně všeobecně známé, ale mě už nějak opustila fantazie), no a kdyby něco máme mu klidně volat i víkendu - je hrozně fajn, nedám na něj dopustit, neznám tu v okolí žádného jiného doktora co by se takhle angažoval a staral. A hlavně mi necpe dítě žádnými zbytečnými antibiotiky apod., má na všechno takový zdravý názor a to je mi sympatické.
Lucy tak se držte,vím jak je to těžké a ještě s miminem v břiše ![]()
Moni, odhodlání tu určitě je!
Kojit bych chtěla na 100 procent (přesně kvůli tomu, co jsi napsala
) Ale obavy jsou
Tý jo…tvoje kamarádka kojila až do dvou let? Hm…tak dlouho by to snad ani nemuselo být
Ale do roka určo ![]()
A s míněním starší populace máš pravdu! Kamarádka má malého na Nutrilonu a je to fakt buřtík…minule jsem jí řikala, že jde vidět, že je maličký na umělé stravě
Ona chtěla kojit, ale jelikož rodila císařem a maličkého ji přiložili k prsu až za dýl, tak se jim to bohužel nenastartovalo…
Amazonko , ![]()
Na porod už asi připravená jsem…tedy doufám
Ale ještě si tam může maličký tři týdny pobýt
Ještě totiž nemáme dopředěláno pro maličkýho ![]()
A co u vás??
Lucy , jůůj, to musela být krutá noc … ať je Jurášek brzy fit, takové brrr onemocnění je hnus u dospělého natož u drobečků…držíme pěstičky!!
Zebruš , tak přece jsi to nevydržela…taky mě chytá hnízdící instikt (to bude asi tím, že se nám to konečně krátí). A už máš objednanou ortézku?
Adél , taky bych se z matrace nevyhrabala…
…a kdy budete mít i vy svoji postýlku??
Na tašku se chystám až o víkendu
Snad už mám do ní všechno nakoupený…akorát pantofle nemám, jelikož je po doma moc nenosím (a ty co mám- tak s těma bych se do porodky styděla
), takže si buď koupím nový nebo si umyju nemocniční ![]()
Chtěla jsem se zeptat: Budete si některá chystat porodní plán??