Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2345
3.6.09 13:49

Tak návštěva odešla, děti jsou ještě v klidu (spaly přes 2 h 8O :D ), tak rychle píšu :wink:

Chození - ani jedno dítě mi nechodí samo, oba obcházejí nábytek, Ondra už přes 3 měsíce :! vodit se nechá děsně rád, i za jednu ruku, ale v pátek mi na cvíču Verča řekla, ať vodím, když už, tak za obě, jinak se dětem „křiví páteř“. Takže od té doby vodím za obě :wink: On ale vyloženě sám VYBĚHNE dopředu, to se nedá jinak říct, prostě vyrazí a jde, někdy skoro běží :lol: jen ho lehce přidržuju… ale jakmile ho pustím, tak se rozbrečí a sedne si. Bojí se! :? Malá za ruce vodit nechce, brečí, tak ji nenutím. Zato si už několikrát o mě stoupla a pak se pustila :! prostě trénuje nejdřív stání… Kolem nábytku chodí ale pěkně a za jednu ruku.

Jinak sama jsem udělala první krok ve 14m a celou místnost jsem poprvé přešla na Štědrý den za stromečkem :lol: v 15m, takže jaksi nemůžu dětem vyčítat „lenost“ :lol:

Mluvení - Ondra mě dneska dostal, kráááásně říkal mamamama… stlala jsem postýlku a najednou vedle sebe slyším „mamama…“, tak říkám „hodná holčička, krásně to říká…“ (Silví to totiž umí krásně :D ) - a pak se otočím, a on je to Ondra! 8O 8O :D Malá CÍLENĚ říká jen „ham“ a „ňam“, tím se dožaduje např. našeho jídla :lol: , jinak umí „tata“, „mama“ a spoustu slabik, ale když se ptám „kde je táta?“, tak ukáže na mě :lol: Ondra slabikuje ne-cíleně, ale rozpovídal se už hezky :D Silví občas opakuje půlslova po mně, ale význam myslím ještě nechápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
3.6.09 16:26

Ahoj holky,
Byli jsme vcera v te Ikei,akorat jsme vyrazili az o pul 5 vecer :roll: v Ikei vse co jsme vybrali meli spatne oznacene a ve skladu to nebylo kde to melo byt,tak jsem litali nahoru dolu jak idioti,uplne vyrizeni,uchozeni,jeste ze mala neni ufnukanek a vsechno to zvlada-nekdy lip nez mi :roll:
Dom jsem dorazili ve 22 hodin-mazec..

KAJDUL-ja mam jen nejake pulky na kazdem oku a bryle beru jen na rizeni a do kina,tak davat si cocky by se mi asi nevyplatilo-pred kazdym rizenim :lol:
Mik na snidani taky sni jen par kousku chleba-ale tady je hnusnej se ji nedivim,takova vata,ale v CR ji hrozne chutnal,pak ma jeste svacu nez jde chrnet-takovou pozdnejsi snidani :wink:
Na otazku o mluveni tedy neodpovidam 8)

SIMI_
o Provance jo :srdce: byla jsi tam?Ja bych tam nekdy chtela jet,ty krasny zarostly domy,vinice,levandule…aaach :lol:

KATY-
to jste si teda uzili :cry: ale uz mate kluky :wink: a je to za vami!

Zdravim Evu :D a vic nevim..
Jeste novinka,jak jsem vam pred casem psala ze Mik mi ukazala a rekla ze na rece byli DVE kaceny a ze to ma jen nauceny tak ona to pouziva 8O ve staji byli vcera jen 2 kone ona k nim prisla a rika DVA a ukazala na prstech a sla pryc a rano kdy mi odhrne kosili a kouka jen jedno prso tak nic pak odkryje i to druhy a rika DVA ukaze dva prsty :lol: mazec,vcera to pouzila i v Ikei,prisli za ni dva chlapecci dvojcata :roll: :lol:

Vcera jsem ji natacela,ona si na koberci 20minut prohlizi casopis(Maminka)otaci stranky jednu po druhy a pak znovu a znovu a komentuje co tam vidi :lol:

TYNKO-
do zimy to uz je jen pul roku 8O to ma manzel vysoke cile-to je dobre,lepsi pomyslet vysoko nez to predem vzdat :wink:

Tak a jedem makat ke konikum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
3.6.09 19:58

Ahoj holky,

Týnko - super fotečky. K tomu vzrání zubů - Adam je v tom přeborník, i když teď už to dělá míň, ale byla doba, kdy vrzal v jednom kuse :roll: . A ještě přeju, ať vám to vyjde a v zimě už pěkně bydlíte ve svém :wink: .

Mikul - to jste si teda „užili“ Ikeu :roll: .

K chození - Adam se začíná rozcházet, už sám udělá pár krůčků - max. jich bylo 7, ale je pořád ještě hrozně nejistý. I když je na něm vidět, že ho to baví.

A k mluvení - Adýs teda moc nemluví, tak mama, baba, haf a ham - to by mu šlo, ale jinak nic moc. Poslední dobou pořád mele „abd“ - ale to jsem zatím vůbec nepochopila, co to má být :roll: . On si spíš tak blekotá. Rozumí hodně, ale že by byl nějak ukecaný, to teda nee :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
3.6.09 20:21

Vrzani - -Maty vrze strasne, ale prislo mi, ze kdyz mu rostou zuby jinak ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
3.6.09 20:34

Mik vrze schvalne,cim vic ji rikam nevrzej tak pridava-je to hroznej zvuk :roll: -tlemi se a vrze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
3.6.09 21:07

Holky, jak poznáte, že vám děti rozumí, co říkáte? Používáte pokyny jako „přines, ukaž“ atd.? Já to občas zkouším, ale výsledky nic moc :wink: většinou to udělají napůl. Když řeknu „přines mamince ten míček“, tak se ohlídnou za míčkem, lezou k němu, ale pak si s ním hrají nebo ho někam hodí… Jinak zákazům rozumějí dobře :lol: v tu chvíli toho nechají, ale za půl hodiny už to zkoušejí zase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
3.6.09 21:22

SIMI-
u nas Mik rozumi uz snad vsechno,prines ,podej,dej tam,prendej z krabice do krabice,ukazes jak umis chodit?,rekni tatovi co bylo na rece,rekni tatovi kam pujdem,kde jsme byli,pomazlis se s pejskem?(plysakem :lol: )…fakt vsechno,odpovida,dela co reknu,snazi se rict-ukazat co videla
Nejvic mi vyhovuje ze rozumi te budoucnosti,ze se na neco tesi,vi ze tam pujdem(na plaz-pisek a td) a ceka a mluvi o tom :D

Za chvilu vyrazi s tatkou na plaz a ja budu uklizet a pak dorazim za nimi-je to tu jak po vybuchu :oops: :roll:
Vcera jsem ji koupili hafo kramu v Ikei vcetne iglu a tunelu :roll: tak se tu neda hnout,musim ji uklidit pokojik a stehovat neco tam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
3.6.09 21:25

ahojkyyy, dopol jsme organizovali ohrádku, páč Pája vylomil další kus, tož jsme dva kusy odebrali, takže z toho vznikla poloviční ohrada, dneska po dloooooooooohý době usnul po o v postýlce, ale nejspíš to bylo tím, že dostal k obědu kaši s mlíkem v lahvi, kterou dostává na noc…

katy: buď v klidu, Pája chodí už 4 měsíce podél nábytku, bez opory stát nevydrží a za ruce nechodí, hned si kydne na zem a kolenama vpřed :D :D ani za chodítkem nechodí…

Simi: no rozumí jak co, když se zeptám, kde je táta, tak ukáže a zamává mu, když mu řeknu, kde má brm, tak taky ukáže, ale aby mluvil 8O to opravdu nehrozí, jen občas baba, ga, kaka, toť vše…prostě Páju zajímá jen motorika, jako stavění kelímků, soudků, vláčků, apod…

Tynko: dřív Pája hodně vrzal, nejvíc teda ze spaní, teď už vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
3.6.09 21:28

Ahoj holky,

tak pro dnesek uz asi s ucenim koncim a zalezu si k televizi :wink:

Ctu Vas cely den jako odreagovani, ale ne vsechno si ted zase pamatuju :roll:

Tynko, Adamek uz je jak Borek Stavitel, hezky fotky 8)

Zuby nam nevrzou, porad ma venku jen spodni dva :lol:

Simi, Stepan se treba naucila otevirat a zavirat, takze kdyz mu reknu „zavrit“, tak dotycna dvirka opravdu vetsinou zavre :wink: Rozumi uz docela dost, ale s tim mluvenim je to u nas porad na stiru, ale jinak je ubrblanej dost :twisted:

Tynko, tak to mas na ty prijimacky jeste chvilku casu a neboj, dopadne to tak, jak ma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
3.6.09 21:37

Simi - když třeba Adamovi řeknu „kde máš autíčko?“, tak se rozhlíží, dokud nenajde auto a pak k němu maže a vezme si ho a jezdí s ním. Nebo když řeknu „hačí, máma dá......něco“, tak si sedne a čeká a kouká, co dostane. Teď se naučil dělat „na povel“ hají - akorát v postýlce to nefunguje :? , na podlaze to dělá přímo vzorově :lol: . A tak podobně. Zákazům nejspíš taky rozumí, ale dělá, že ne a někdy, když jde o něco obzvášť zábavného (pro něj), tak dělá, že ohluchl totálně. :roll:

Terko - Pája je teda silák, takhle vám vylamovat ohrádku 8O :lol: .

To snad není pravda, teprve něco málo po deváté a já bych spala jako kotě 8O :roll: :roll: . Jde to se mnou teda pěkně z kopce :twisted: . S takovou budu chodit za chvíli spávat s Adamem v sedm :roll: :lol: .
Ale zatím to budu omlouvat nevyspáním z posledních pár dnů, abych si nepřipadala tak nemožná :roll: .

Holky, já musím hubnout :? :evil: - asi budu muset začít cvičit, já lenoch. Léto na krku a plavky hrozivě leží ve skříni a mě je zle, jen je vidím.....dnes ráno měl Adýs „bezva“ zábavu, plácl mě do břicha a měl srandu z toho, jak se klepou špeky :evil: :evil: . No já se až tak nesmála..... :evil: :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
3.6.09 21:46

Hojte skoro pri veceru!
Dneska jsme ani nebyli venku, Kuba se mi zdal nejaky nijaky, asi ho to vcerejsi ockovani dohromady s rostoucim zubem dostalo. Sice radi o 106, ale neni to onco. Plavani zitra nerusim, doufam, ze bude vse o.k.

Chozeni se u nas taky, Katy , nekona… Babicky uz lomi rukama a prosi nas skoro na kolenou, at uz konecne prijedem k nim, ze ho to musi naucit :roll: Jinak stal uz v 8m a zacal obchazet predmety v 9.m- to uz je 5mesicu!!!! Je to ale pan Opatrny, do niceho nejde po hlave, takze cekam, ze jednoho dne se rizejde a bude to :lol: :lol:

A mluveni je neco obdobneho, zna a vi, ale udela jen to, co uzna za vhodne… Dokonce jsem ho dnes pristihla, ze vi, ktera pisnicka, je v ktere knizce…mame tri a on presne vi, kde je ktera 8O a prave tu si vezme, kdyz tu pisnicku zpivame… Ale zvirata a snad napodobovani nejakych zvuku ho nechava naprosto chladnym :roll:

Jedine co se nam dari je nocnikovani - stolice na 100% a nekdy zvladnem i curani. A pokud bych nahodou neragovala, tak jako dnes po planym poplachu, tak si doleze az pred dvere zachodu, ceka tam a opakuje e-e, az ja milostive otevru dvere a vy:,–(im ho na nocnik :wink:

Rozepsala jsem se odpoledne a teprve ted dopisuju, takze zareguji pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
3.6.09 21:55

Janus , o hubnuti ani nemluv…Ja vim, ze jsem ted tehule, ale… Moje komplexy z postavy jsou takove, ze v lete ani nevylezu na koupak, proste me tam nikdo nedostane…(manzel uz mi vyhrozoval, ze me prihlasi do poradu Naha jsi krasna :lol: :lol: , snad zustane jen u vyhruzek!), uvidime letos s Kubikem. A moje predsevzeti, ze toto tehotenstvi tolik nepriberu, taky bere za sve. Takze se uz mooc tesim na hubnuti, snad budu kojit dlouho a kilecka pujdou dolu sama :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
3.6.09 22:00

Janus: tak kdybyste potřebovali něco vylámat, tak vám půjčím Páju, ten ohne i železo :lol: :lol: na ohrádce…

Mahul: to je teda Kubík velkej šikula s tím nočníkem…a s tím kojením a hubnutím, já přestala kojit a zhubla 7kg… 8O , ale ještě bych tak deset brala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
3.6.09 22:16
Mahule píše:
Janus manzel uz mi vyhrozoval, ze me prihlasi do poradu Naha jsi krasna :lol:
:lol: :lol: :lol:
Se tady smeju :wink: Hele Mahul , ses tehule, mas narok na nejaky ten faldik :lol:
Teeda, Kubik je fakt sikovnej, s tim nocnikem! 8O

Tak ja bych si sla Janus teda taky lehnout :wink: Byli jsme dneska na navsteve u Terky s Pajou, Domca usnul cestou v aute, takze doma probuzenej vyvadel, protoze uz bylo pul 8, takze pri koupani a jidle rval 8) ale nastesti zaplul tak kolem 8 h do pelechu.. Hned bych sla za nim :lol:

Simi , ja myslim, ze oni rozumi, Domca uz i poda Frantiska (manaska) nebo pejska, ale kdyz ma naladu, kdyz ne, tak se za nim ohlidne a leze uplne jinam :wink: Nebo kdyz reknu „mama da…“ tak taky ceka, kdyz jdu do spajzu, vi, ze bude krupka a tak :wink:

Mikulenko , ty se nesmis zapojovat do debat o povidani a ukazovani, pac jste mimo tabulky :lol: :lol: :lol:
A Ikea teda dobry, to by me kleplo :roll: :wink:

Jo, jinak jsem zapomnela odpovedet na vrzani zubama, ale to bych asi byla trapna, kdybych napsala, ze Domca nevrze, ze jo?? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
3.6.09 22:21

Dam Vam par fotek z dnesni navstevy :lol: Jsou teda trosku vetsi, tak sorry :wink:

Paja nasel moje bryle v kabelce :lol:
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC03891.JPG

Kluci byli odeslani do ohrady :lol:
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC03899.JPG

Vlacek byl fajn
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC03883.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie