Poradna duly
Jana Čurdová
@guesssgirl Tak to jsi mela dobry, ze manzel uspaval. Ja uz se tesim az dam malou k nasim. Kojit budu do 6.mesice, jestli si vezme UM a pak poputuje k nasim. A my si s manzelem dojdeme na veceri. Jo a mala se jeste neotaci. Zatim jenom na bok. Ani nevim kdy se otocil prvne Tom. Mam to nekde napsany. Musim se podivat. Ona jeste nevi co s ruckama, nozky dava dobre, ale ty rucicky. A uz se pritahuje z lehu do sedu za rucicky.
@Gabca85
uspával podruhý za celou dobu, poprvé mu to nešlo vůbec, ale teď dobrý, nakojila jsem před tím a pak usnula
taky chci kojit půl roku a pak ještě uvidím jestli budu kojit dál
Maxíka jsem kojila 8 měs., pak už nechtěl..tenkrát mě to hrozně mrzelo :-/ dneska jsem před ní jedla banán s jogurtema a chudinka se tak olizovala a slintala, že už se těším na příkrmy
začnu v září, aby na dovče už dostávala obídek
malá se už skoro přetočila, ale zatím taky neví, co s tou ručičkou a přitahuje se už hodně dlouho, je jak andulka
zvedá pořád hlavičku, aby viděla
dneska jsem šla na prochajdu a jak konečně bylo zataženo, tak jsem jí nechala stáhlou boudu a moc se jí to líbilo, pozorovala stromy a domy a byla v pohodě
a mám takovej pocit, že nám začínají zuby ![]()
@Liddka Ahojky a co ty? jak se vám vede? co malej? jaký dělá pokroky?? ![]()
@guesssgirl Zuby?
No nestras. Z tech mam u tohodle rvouna panickou hruzu. Ja jsem Toma kojila plne do 7 tydnu. Pak zacal spat celou noc a ja prichazela o mliko. Nakonec prso nechtel. Odstrikavala jsem a davala ve flasce. Touhle dobou mel tak 50-100 ml MM denne. Zbytek Nutrilon. Taky me to hrozne mrzelo. A u tyhle se tesim az skoncim. Hlavne aby si vzala flasku a UM. Ja jsem ani necekala, ze mi to kojeni pujde. Tim jak jsem u Toma bojovala. Jo a taky kdyz neco jim tak se tak hladove kouka, ze by ji clovek skoro neco dal.
@Gabca85
zuby budou mazec, taky víc řve než Maxík…já na co těším až přestanu kojit, že už bubu moct jíst všechno, teď je lověk omezenej, občas něco s ním a malá pak bojuje s prdíkama a mě je jí líto…mě u Maxe kojení nešlo ze začátku, rozkojila jsem se vlastně plně až po 2 měsících
teď to bylo jednodušší, už v porodnici se mi udělalo mlíko, to s Maxíkem ne
Já myslím, že si malá veme flašku
naše malá s tím problém nemá
teď už teda Nutrilon dlouho nedostala, ale když je potřeba, dá se jí a vypije to ![]()
@guesssgirl Ja se taky tesim, ze budu jist na co mam chut. I kdyz mam pocit, ze uz jsou ty prdy lepsi. Uz ji nedavam ani kapky pred kazdym kojenim. A taky, ze na me nebude tolik vazana. Jsem na to UM zvedava. Kdyz jsme prisly z porodnice tak jsem ji Nutrilon tak 3 dny davala, nez se mi poradne spustilo mliko, a zadny problem s nim nemela.
@Gabca85 Já mu dávám jen pár lžiček a pak ho ještě nakojím víš
Včera jsem o tom mluvila s jeho pani dr a ona říkala at pomaličku začnu a hlavní je že se mi malej po těch příkrmech sám vykakal vůbec jsem mu nemusela pomáhat ![]()
@guesssgirl Ahoj včera nám byly 4 měsíce to to letí je to fakt mazec jak to utíká už tak vyrostl…
Jinak se mi už sám předevčírem vykakal a bude to nejspíš po těch příkrmech
už si pěkně povídá skoro pořád přes den skoro vůbec nespí a nechápu odkud bere pořád tu energii já spát po každým jídle jen 10 minut tak enerii nemám vůbec. A malej se mi dneska v noci probouzel docela dost často a nevím čím by to mohlo být ale nevyspala jsem se ted asi 4 dny jinak mi spinkal pěkně
včera se pěkně přetočil ze zad na bříško jak cvičíme ted máme 3 cvik a ten je na to aby si tu ručičku co má ve spod dal tak jak má a jdou fakt vidět výsledky z toho cvičení tak jsem ráda
Jinak jedeme 16.8 na Moravu za kamarádkou kterou jsem neviděla 13 let tak jsem zvědavá jak malej tu cestu zvládne…Musíme koupit nový auto to co máme už dosluhuje
A co ty a co nového a co malá? ![]()
Jo holky koukala jsem se kdy se otocil prvne Tom a bylo to 3 dny pred tim nez mu bylo 6 mesicu. On byl vzdycky takovej trochu lenoch. Takze jsem zvedava kdy se to podari Nikousovi.
@Gabca85 To jo je o šikula
A jak se přitahuje a chtěl by už sedět tak jsem to říkala dr a že abych ho nechala aby se nepřitahoval že sedět má správně až tak v 7 měsíci co si o tom myslíš? ![]()
@Liddka Ja ji obcas za rucky pritahuju. Vzdycky parkrat za den. Ona se snazi zvedat i v kresilku. Myslim, ze kdyz to nebudes delat furt, tak se nic nestane.
@Gabca85 On to právě taky dělá v lehátku a když ho mám v ruce a jakoby mi leží na ruce tak se taky přitahuje
Já mu to nedělám tak často jen párkrát za den jak ty ![]()
@Liddka Ahojky, co je to s těma dnešníma dětma?? mě taky přes den vůbec nespí? čím to je? Maxík spal skoro celý dny
v noci se většinou budí 2× na kojení, ale teď nám zřejmě rostou ty zuby, tak je co chvíli vzhůru…
no dneska teda to byl pernej den, řvala a řvala a řvala
já už kolikrát nevím co s ní, kroutí se, prdí, strká všechno do pusiny a řve..prso nechce, chce opět jen čaj
tak jsem večer zase odstříkala do lahvičky, to v cuku letu vypila a pak jsem ji dala prso a nakojila se a konečně usnula
nechápu to…ale je to náročný…je mi jí líto a fakt jí v tu chvíli nejde nijak pomoct, dávám jí do různých poloh, houpu ji v houpačce, plácám po zadečku, ale jakmile ji položím do lehu, tak je to horor
![]()
To je malinkej šikovnej, že už se přetočí, mě o tom cvičení říkala švagrová, dělala to s oběma dětma, přidží se jim ručička dole u těla a přetočí se jak nic viď? taky jsme to zkoušeli, ale sama to ještě neudělá
ale tak jsme o měsíc mladší
jinak taky se přitahuje do sedu za ručičky, vždycky plně vykulí oči, to je sranda, ale taky jen párkrát za den
my už za našima na Moravě byli a zvládla to krásně, taky to zvládnete uvidíš,, oni většinou ty děti v autě jsou zlatý, 1× nakojíš a na chvilku si ho vyndáš ať se protáhne zvládnete to ![]()
@guesssgirl Me taky vcera spatne spala. Odpoledne vubec a tak byla vecer pretazena a rvala jako tur. Vecer usnula na chvili a pak usla asi brzo u kojeni, protoze uz krmime. To bude zase noc.