Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@sirikit píše:
@Janicka 22 Ještě… Na pribiňák normálně smícháš 1/2 nízkotučného tvarohu s jedním malým bílým jogurtem, vyšleháš to, osladíš sladidlem a přidáš vanikové aroma. Nebo lžičku hořkého kakaa. Nebo holky si dělají kávovou ňamku: malou lžičku rozpustné kávy zalijí horkou vodou, zašlehají do té směsi tvaroh+jogurt, dosladí a přikápnou kapku mandlového aroma. Nebo - v druhé fázi - můžeš zašlehat do hotového pudinku (pozor, nesežrat na posezení, pudinku můžeš jen půlku sáčku denně) tvaroh a zas jak chceš dochutit. Prostě tvaroh 100× jinak.
V Tetě mají aromata jen jedné značky, jmenuje se to Cukrářské aroma, takový malý hnědý lahvičky se žlutočerveným potiskem, značka to snad ani žádná není. Jenže ho mají ne v každé Tetě - Rehe to sháněla v Ústí i v Litoměřicích a vůbec, takže jí to za chvíli běžím nakoupit tady u nás na jihu. V řetězcích bohužel mívají jen to na olejové bázi, které zrovna Dukan nedoporučuje, a jen v příchutích vanilka, citron a rum. Musíš pátrat, držím palce a už fakt frčím.
Diky moc, jste opravdu zlate…
no snad se mi podari sehnat v Plzni..
Ahoj holky, tak jak jsem se obávala, skončila jsem včera na pohotovosti a mam anginu jak to prase, takze antibiotika, cucave pastilky jsem odmítla, neb byly s cukrem. uz jsem prdla a rikam si, jestli nejakej sacharid neni schovanej v penicilinu.-) jinak dneska koncim patym dnem prvni fazi, nemůžu se dočkat, až si začnu vyvařovat, koupila jsem si tu kuchařku, ležím, čtu a utírám sliny.-))))krásný víkend všem
Někde jsem četla, že by se při Dukance nemělo jíst více jak 4 žloutky za týden. Jak to řešíte s pečivem? Počítáte vůbec žloutky? ![]()
Zdravím všechna děvčata. Přidám trochu do diskuse o sacharidech.Dnes jsem byla u své obezitoložky/MUDr. - internistka, ne vystudováná třítýdenním kurzem/. Hubnu s ní už dlouho, ale v poslední době i vlivem hormonálních změn v přechodu a podobných radostí jsme hledaly něco, co by líný metabolismus nastartovalo. Dukan se jí zdál ze začátku až moc drsný, ale neodrazovala, ani nezakazovala, pouze radí. Dnes mi říkala praktickou pomůcku, že čím je zelenina zelenější, tím obsahuje méně sacharidů. Žlutá a oranžová jich mají relativně nejvíce, červená je někde mezi. A do salátů s převažující zelenou barvou doporučila zálivku vždy z jogurtu o něco tučnějšího. Jde jen o lžíci, dvě a kvůli vitamínům je to prý důležité, když nepřidávám olej. Tak vám to píši, kdyby to některou zaujalo. Hezký den.
Holky muzu toho pribinaka zu v prvni fazi a nebo to Aroma radsi nee?
a jeste jsem se chtela zeptat, o Tom skrobu jak obca pisete, to mate na mysli normalni solamil?
a Kakao??to musi byt nejaky specialni?
@denikbaculky Ja jim klidne 2 vejce denne…nevim, jak bych pekla pecivo, kdyz bych nesmela zloutek…zkousela jsem to jen s bilkem, ale to drzi spatne pohromade:))) Takze tohle zrovna neresim a jim dve vejce denne.
@skalacka Super - dik za info a urcite to pravda je, protoze nektere vitaminy jsou rozpustne jen v tucich…takze uplne bez tuku to nejde:)
@Janicka 22 Hele pribinacka si klido pido dej. Myslim, ze to se da uplne v pohode. Skrob - je hodne sacharidu..ale zase se nepouziva na kila, takze nevadi - pouzivame kukuricny GUSTIN a nebo lepsi je rezistentni skrob od Havlicka…ale je drahy jako prase! Takze ja pouzivam Gustin…ae fakt malokdy! A kako je nejlepsi obycejne od orionu na vareni. Ma nejmin vseho. A taky ho nepouzivas v mnozstvi polevkovych lzic denne…takze tak!
Jo jo je mi to jasné. Chci to spíš na to az si budu chtít něco upéct. Tak v hodne receptech je ten škrob. A kde ho seženu ten gustin? Normálně nekde v hypermarketu?
@Janicka 22 Hele já vejce moc neřeším, nedělám si je tedy smažené nebo vařené, ale do pomazánek a při pečení jich spotřebovávám docela dost. Naštěstí pipky kvokají našim i tchánům, tak máme dostatečný příjem ![]()
Ten škrob gustin mají všude v supermarketech, ale já osobně místo něj dávám pudinkový prášek D. Oetker. Kdysi to tady někdo radil a má rozhodně nejméně sacharidů fujfujfuj.
@skalacka Jo to je fakt zajímavý názor a rozhodně není o ničem. Vida, je dobré občas navštívit svého lékaře a poslechnout si jeho názor. Můj obvodní lékař mi s úsměvem sdělil, že jestli zhubnu ještě jedno kilo, tak už se mu nebudu líbit a budu si muset najít jiného doktora. Tak to mi málem spadla sanice na dlaždičky. Prostě chlapi ![]()
Tak ja dneska docvicila devaty den Levelu 2 s Jill…a prvni den ze me netece proudem…ma to dobre nastaveny. Sotva se prestanu potit, jde se na vyssi level:)