Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75801
11.4.14 13:43

@padandy Tvaroh asi jíst začneš, to je krom masa základ. Budeš ho mít minimálně v pečivu, pokud si teda ho nechceš míchat se sladidlem a třeba kakaem nebo s aromaty. Taky je fajn do pomazánek… Já jsem třeba ještě i první měsíc Dukana myslela, že nejím kefír - a teď vylemtám tak 3 týdně. Zato k rybám jsem nepřilnula ani s Dukanem.
S tím jídelníčkem neboj - v 1.fázi jíš hodně povoleného - maso, vajíčka, bílý jogurt, ten tvaroh - ale ten bohužel nejíš… množství moc neřeš, kuře bez kůže klidně můžeš sprásknout na posezení. Nebo dvě nebo kolik chceš. :mrgreen: Péct si sekanou z hovězího, jestli jíš krůtí a králíka, tak i to neomezeně… Ve druhé fázi se tu většina z nás gurmánsky rozjela - a já si třeba bez omezení vyžírala i tu zeleninu včetně mrkve do salátu. Jenže pak se úbytek několika z nás zastavil - třeba já jsem shodila 8,5 kg z původních 77,9 - a dál ani ťuk. Váha skočila nahoru, pak lezla pomaličku dolů, pak zas krůček nahoru… prostě blblo to. Janice a Rehe to měly podobně, akorát na nižších cifrách. Takže jsme tady rozjely tu vášnivou diskuzi o sacharidech a spol. a zpřísnily jsme si režim. Nenech se tím nervovat, zkraje jde dolů váha krásně každýmu, kdo jí jenom povolené potraviny, a dokud se ti nezastaví, nějakým počítáním a omezováním se nemusíš zatěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
11.4.14 13:51

@sirikit to jsi mi to moc hezky rozepsala, díky :palec: a můžu si teda koupit normálně mleté hovězí a udělat sekanou, nebo karbenátky i v té první fázi? To by bylo fajn, to já ráda :-) jo tak proto jste tak řešily ty sacharidy, teď už to chápu, tak to taky začnu počítat, jestli váha nepoleze dolů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
11.4.14 13:53

Můžete se mi prosím kouknout na tenhle recept, prosím?
http://www.dukanova-dieta.cz/…a_Kalas.html
píše se tam, že je chleba i na první fázi, a celkově je tam 12 lžic otrub…když ho tedy upeču a v první fázi mohu jen 1,5 lžíce, to znamená, že budu moct třeba jen plátek denně? Nebo jak to poznám, kolik z toho chleba můžu sníst? Moc děkuji, pořád mi někeré věci vrtají hlavou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
11.4.14 13:58

@padandy Tak vyhajana sice moc nejsem…ale! Bez tvarohu to vyspekuliruju jen tak, ze ho muzes nahradit jogurtem…ale jelikoz mam dneska mozek uplne zabrzdenej - ten spi i kdyz ja jsem vzhuru - tak me zatim nic jineho nenapada…mozna by sly nejaky sojovy jogurty nebo neco…ale to by teda asi byl hnus… :roll: Ja zas moc nejim ty jogurty a do vseho cpu ten tvaroh…on je totiz na tom se sacharidama lepe, nez jogurt…takze ho i nekdy naredim vodou jako jogurt:)

Napada me jeste nizkotucne pomazankove maslo…ale to jsem za A nikde nevidela a za B si myslimn, ze tak bude tuku jako sra*ek:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
11.4.14 14:03

@padandy A jinak v klidu…samotnej tvaroh bych taky nejedla…ale jestli ti chutnaji pomazanky, tak si do nej naplacas co potrebujes…ja bych se uzrala te tvaruzkove…hlavne druhej den je teda luxusni…jenze tak dlouho mi nikdy nevydrzi! :oops: A jak rikaji holky..tvarohu denne nejmene vanicku. Jinak si to teda neumim predstavit…maximalne do peciva misto nej davat jogurt a jist misto nej jogurt…nevim, jak jsou na tom se sacharidama ty nizkotucny, ale ta Hollandia /3,5%/ tuku, tak ta ma k 10g na 100 g a to je hodne. To se v tak velkem nehodi jako nahrazka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
11.4.14 14:06

@JaniceB sojový jogurty jsou dovolený jen dva za den, to by neprošlo a hlavně jogurty jsou řídší než tvaroh. Myslím, že 100% by to nahradit nešlo. Pouze něco… Pomazánkové máslo (nízkotučné) bude i tak dost tučné a sacharidové…hmmm…nevím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75801
11.4.14 14:06

@padandy Já jsem chleba Kalas zatím vůbec nezkoušela (přijde mi to hrozně velké množství a já ráda pečivo čerstvé),pořád si dělám ten do mikrovlnky:
2 lžíce ovesných otrub (v 1.fázi můžeš jen 1,5 denně, v druhé f.2 polévkové lžíce),2 lžíce nízkotučného tvarohu, 1 celé vejce, asi 1/4 čaj. lž. prášku do pečiva, špetku soli kmín nebo jaké koření máš ráda do chleba. Já dělám jen ten s drceným kmínem. Všechno smícháš, naliješ to do nevymazaného většího porcelánového hrnku a dáš na plný výkon na 4 min. do mikrovlnky. Krásně se vyklepne a mně osobně i ještě pořád chutná.
Rehe a Bibi třeba naopak zas pečou housky, ale na ty takhle z hlavy nevím recept. Večer peču, ráno snídám - z té bábovičky mi vyjdou 4 plátky - 3 sním ráno s nějakou pomaznkou a poslední odpoledne, když se vrátím z práce a mám žravou. Pokud k tomu pak budeš péct i buchty etc.,musíš pořád zhruba odhadovat, kolik už jsi toho dne snědla otrub, ať nepřešvihneš množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
11.4.14 14:08

@padandy Jo a s tim chlebem presne tak…ponevadz je tam otrub jako blazen, tak jez jen tak, aby ti vysly 2 lzice maximalne na den…Jako ten muj ceescake:) Tam jich je taky hooodne…ael to se proste nedalo nejist:) Zkusila jsem pak nahradit psenicnyma otrubama 50 na 50 aby to bylo a mohlo se ve druhe fazi snist i pul dortove formy a dalo se to, ale z ovesnych byl lepsi ten korpus. Taky kdyz vim, ze muzu jen dve vejce cela za den, tak je to blby. Jedno mas v pecivu ke snidani, tak to pak se to blbe deli…ale jde to dat si i sladke - to ne ze ne…jen se to nesmi fakt prehanet. Me se to prave takhle zaseklo…jsem se rozezrala kolacku a chleba jsem neomezila, tak to jsem pak tech 50 snedla pomalu jen v otrubach:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
11.4.14 14:09
@Helen77 píše:
@JaniceB sojový jogurty jsou dovolený jen dva za den, to by neprošlo a hlavně jogurty jsou řídší než tvaroh. Myslím, že 100% by to nahradit nešlo. Pouze něco… Pomazánkové máslo (nízkotučné) bude i tak dost tučné a sacharidové…hmmm…nevím :-(

Ja si to prave taky myslim…ze ten tvaroh je takova nejvdecnejsi mlecna potravina…ze ta nahradit nepujde bez ujmy - jako bud to bude mit vic tuku a nebo sacharidu. Zadna varianta, co by byla uplne srovnatelna nebo lepsi me zatim nenapada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
11.4.14 14:11
@sirikit píše:
@padandy Já jsem chleba Kalas zatím vůbec nezkoušela (přijde mi to hrozně velké množství a já ráda pečivo čerstvé),pořád si dělám ten do mikrovlnky:
2 lžíce ovesných otrub (v 1.fázi můžeš jen 1,5 denně, v druhé f.2 polévkové lžíce),2 lžíce nízkotučného tvarohu, 1 celé vejce, asi 1/4 čaj. lž. prášku do pečiva, špetku soli kmín nebo jaké koření máš ráda do chleba. Já dělám jen ten s drceným kmínem. Všechno smícháš, naliješ to do nevymazaného většího porcelánového hrnku a dáš na plný výkon na 4 min. do mikrovlnky. Krásně se vyklepne a mně osobně i ještě pořád chutná.
Rehe a Bibi třeba naopak zas pečou housky, ale na ty takhle z hlavy nevím recept. Večer peču, ráno snídám - z té bábovičky mi vyjdou 4 plátky - 3 sním ráno s nějakou pomaznkou a poslední odpoledne, když se vrátím z práce a mám žravou. Pokud k tomu pak budeš péct i buchty etc.,musíš pořád zhruba odhadovat, kolik už jsi toho dne snědla otrub, ať nepřešvihneš množství.

Delam to samy jen si tam nedavam nic…jen trochu soli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75801
11.4.14 14:14

@padandy Jasně,libové mleté hovězí, nebo si libový kousek nameleš sama… klidně tatarák bez oleje a kečupu na dukaní topince (opečené nasucho!), karbenátky nebo sekaná - na zahuštění ve 2.f. můžeš lžíci škrobu, ideálně rezistentního ze zdravé výživy, do toho koření, vajíčko… Pečeš na teflonce nebo v troubě. Na začátku o tom budeš muset trochu přemýšlet, ale základy hrozně rychle dostaneš do hlavy - a detaily neustále řešíme tady. :twisted: Prostě co nejvíc bílkovin v jídelníčku a minimum tuků a cukrů v jakékoli podobě. A bohužel v ideálním případě žádný alkohol. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
11.4.14 14:15

Holky nemate nekdo recept na ten dukan. pribinacek??

taky jsem se chtela poradti-k snidani jsem mela bily jogurt, k obedu kureci prso, k veceri planuji zbytek tunak. pomazanky z bileho jogurtu s 1dukan. houskou a co bude lepsi k svacine?? jogurt nebo si muzu dat treba volske oko s kruti sunkou?

jeste jsem se chtela zeptat na ty Aromata z drogeie teta..bydlim v nemecku, takze momentalne si ho nekoupim, ale za 14dni jedu do cech, jaka je to znacka? nebo maji jen tu jednu znacku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75801
11.4.14 14:18

@JaniceB Mně s tím kmínem připadá takovej jakoby chlebovější. A pak se přistihuju, že tam nasypu půl lžičky kmínu, koukám na to a přemítám, jak je na tom kmín se sacharidama. :think: Inu, musíme tam všichni. :nevim: A už pá, ženy, frčím Rehe pro aromata, sobě pro tvaroh a maso a rodině pro prasárny… a hurá na víkend. Papík v pondělí..i když znám se, beztak sem zas nakouknu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75801
11.4.14 14:25

@Janicka 22 Ještě… Na pribiňák normálně smícháš 1/2 nízkotučného tvarohu s jedním malým bílým jogurtem, vyšleháš to, osladíš sladidlem a přidáš vanikové aroma. Nebo lžičku hořkého kakaa. Nebo holky si dělají kávovou ňamku: malou lžičku rozpustné kávy zalijí horkou vodou, zašlehají do té směsi tvaroh+jogurt, dosladí a přikápnou kapku mandlového aroma. Nebo - v druhé fázi - můžeš zašlehat do hotového pudinku (pozor, nesežrat na posezení, pudinku můžeš jen půlku sáčku denně) tvaroh a zas jak chceš dochutit. Prostě tvaroh 100× jinak.
V Tetě mají aromata jen jedné značky, jmenuje se to Cukrářské aroma, takový malý hnědý lahvičky se žlutočerveným potiskem, značka to snad ani žádná není. Jenže ho mají ne v každé Tetě - Rehe to sháněla v Ústí i v Litoměřicích a vůbec, takže jí to za chvíli běžím nakoupit tady u nás na jihu. V řetězcích bohužel mívají jen to na olejové bázi, které zrovna Dukan nedoporučuje, a jen v příchutích vanilka, citron a rum. Musíš pátrat, držím palce a už fakt frčím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
11.4.14 14:26

@Janicka 22 Ja bych si dala volske oko:))) A klidne si tam dej 2 bilky navic a kolik chces sunky. At nemas hlad. A propocitej si to a klidne si dej i ten jogurt. Jako proc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková