Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
523
26.4.06 19:44

LIONETT,já jsem brala taky ze začátku Proveru a ještě mnoho dalších prášků.Doktorka to neustále střídala a pořád mi nic nevyhovovalo.Až jsem začala brát antikoncepci,tak ta jediná mi zabrala.MS začala chodit jako hodinky.Před 2 roky jsem ji ale vy:,–(ila,protože se snažíme o miminko.Teď beru Duphaston a ten mi celkem zabírá,ale není to tak přesně pravidelné jako při antikoncepci.Nedaří se nám otěhotnět již 2 roky a je problém ve mě.Prostě nemám ovulaci.Tak teď beru ještě prášky na podporu ovulace / Clostilbegyt /.K tomu jsem začala od února cvičit Mojžíšovou,slyšela jsem na ní jenom samé úspěchy.Tak jsem si říkala,proč to nezkusit a zdá se mi podle bazálních teplot,že minulý měsíc díky cvičení ovulace již proběhla!!!Ale to jsme zase nevychytali snaženíčko,protože jsem měla zánět močového měchýře a nasazený antibiotika.Tak třeba se už brzo dočkám toho vytouženého mimíska.Roky utíkají a mimčo nikde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
26.4.06 19:53

lionett, utr. docasne prestali vyrabet…
jinak u duphastonu pisou, ze nebrani ovu, zatimco utr. jako cisty progesteron ovu podle me brani…
ale nevim, vyzkouseno nemam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
26.4.06 22:41

Já myslím, že „Utroš“ i Duphaston jsou na stejné bázi…Já beru U. od 20 dne a doufám, že ovulaci nebrání, bralo ho plno holek, co otěhotněly.
Tyto léky dodávají tělu progesteron, který se normálně tvoří po ovulaci - progesteron klesne, přijde menstruace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
27.4.06 07:23

lio,sice ho bralo hodne holek kdo otehotnelo,ale sama pises ze ho beres od 20dc,takze je pravdepodobne,ze jestli mas ovu mas ji pred zacatkem brani,proto ho beres od 20dc,tyhle leky jsou na upravu cyklu a na lutealni fazi,meli by se brat po ovu,zdenik tim myslela,ze utrogestan pokud by se vzal kdyz jeste ovu nebyla,tak by mohl ovu nejak zabranit,kdezto duphaston ne,ale jsou to jen jeji domnenky!

ja se na to zeptam doktorky v caru,samotnou by me to poradne zajimalo.

jo a utr.je jeden z nejlepsich zastupcu teto rady,jeste lepsi je pry norehisteron,nekteri doktori,nekde jseem cetla,ze duphaston nemaji radi,ze je slaby,ale ja ho beru 3×denne,takze to uz naka davka je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
27.4.06 07:54

utrogestan je progesteron, zatimco duphaston je nejakej derivat… maji stejnou funkci, ale lisi se detaily…
utr. zablokuje ovu, pokud se bere PRED , u duph. pisou, ze ovu nebrani…
takze kdyz mas Utr., tak musis mit ovu predtim, nez ho zacnes brat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
27.4.06 08:32

Ahojky holky, už dlouho se pokouším vám odepsat, ale nějak mi nepsolupracoval net, takže te%d jsem tady jako nový uživatel, tak doufám, že to už bude bez problémů… :-)
Takže to o sobě shrnu…
Duphaston jsem brala 15.-25.DC. Po dobrání si dostavily jako příznaky MS, ale MS dorazila 9. den po vysazení Duphaston.
Teď ve čtvrtek jsem byla u dr. a zjsitila, že mám cystu na vaječníku. Byla docela vyděšená, kde se tam tak najednou vzala.
Prý jestli to náhodou nezpůsobil ten DUphaston… Je to možný? Tak mi dala nějaký jiný práky, ani nevím, jak se jmenjí.. snad Nesorhisteron, nebo tak nějak… a za měsíc se mám přijít ukázat. Budď se cysta sama vstřebá nebo mě pak pošle na laparoskopii. Mám s ehlídat, kdyby mi bylo nějak špatně, mám dorazit za ní do nemocnice. No, tak to mě tak trochu vyděsila.
Jinak ale jak jsem byly překvapená, nestihla jsem se jí na všechno vyptat…
Co tedy pro mě znamená, že mám cystu na vaječníku? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Začínám být z té nejistoty nervozní…
Díky za vaše reakce.
Hezký den. Lenka (Legr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
27.4.06 08:38

cysta je relativne casta zalezitost a vetsinou sama zmizi behem 2-3 cyklu… muze zpusobit bolesti, neplodnost, poruchy cyklu…
jestli ji muze zpusobit duphaston nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
27.4.06 10:13

Ahoj Leni,
já jsem měla cystu dvakrát (co oni vím) a vždy jsem chodila na inijekce vit B (teď přesně nevím který, ale hrozně štípou). Poprvé jsem k tomu brala ještě Wobenzym a vstřebala se, podruhé jsem Wob.nebrala (ani nevím proč) a nevstřebala se a šla jsem na laparku.
Ale vím že Béčka na to mají vliv, protože jsem ještě baštila i k těm inijekcím Bkomplex.
Dnes bych zkusila ještě i nějakou alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
27.4.06 10:37

Ahoj Kajkav,
jinou alternativu? Co tím myslíš? :wink:

Zdeníku,
a to že ta cysta může způsobavat neplodnost, to jako i když pak vymizí (jakože prostě už tam někdě nějakej ten porblémek bude) a nebo přímo, když tam je fyzicky? Já tomu moc nerozumím, tak se ptám tak polopatě, viš? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
27.4.06 10:43

lenko, myslela jsem, ze muze zpusobit neplodnost kdyz tam je… nektere ty cysty jsou totiz hormonalne aktivni , to znamena, ze produkuji hormony a tim brani otehu…
a kajka asi myslela nejakou prirodni lecbu, driv nez laparku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
27.4.06 10:53

Přesně tak, nějakou přírodní než do sebe nechat hned kuchat. Dnes toho je už hodně, záleží na referencích a do čeho jsi ochotná jít.
ono vlastně ty Béčka a ten Wobenzym jsou taky přírodní … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
27.4.06 10:56

Zdeniku,
aha.. už jsem chytřejší… díky :)
No, mě se na tu laparoskopii taky moc nechce, doktorka rikala, ze aspon pri te prilezitosti by zkoukla pořádně všechny ostatní orgány… tak uvidím, jak to dopadne na ty další kontrole, tam jdu 16.5. a co si na mě vymyslí…v zimě jsem změnila doktorku, takže zatím k ní mám neutrální postoj.. každopádně se aspoň něco děje. Ta předchozí sice měla modernější ordinaci, ale vždycky všechno bylo v pořádku, i když mě se to nezdálo.. teď se a něco děje.. podrobnější vyšetření a tak… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
27.4.06 11:17

Jasně, oni někdy ty doktoři lámou na operace, protože z toho maji bodíky a prašule, no a přece nějak to zdůvodnit musí, ne? :wink: :roll:
Já osobně bych to brala jako až poslední možnost, přeci jen to je zásah+narkoza a pod. Ale to je jen můj názor. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
27.4.06 11:56

Jo s tím vším souhlasím, nekejvnu jí přece na všechno, co si vymyslí jen aby měla víc bodíků. Zkusím zjistit více informací o těch alternativách, abych tomu napomohla a nemusela jsem na lapar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
27.4.06 12:01

Tak hodně štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie