Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MilliKral Ja mame kolem 140/ 80-90.. Dnes jsem to ukazovala doktorovi, pry dokud nejde ten diast. Nad 90, tak ok.. Ja mam vitr z toho hellp syndromu.. Ty jaterni testy, bolest zeber, jakoby nestacila cholestaza.. ![]()
To je krasny, 2,5 mesicni miminka uz doma.. Ulevilo se Ti?
@Dzinovka Super. Učili jsme se kojit. Tak jsem fakt zvědavá na realitu. Poradkyně říká, hlavně to nevzdávat. Doporučuje lahvičky Mendela Calma, pokud by to hned nešlo. jsou tak trošku jako kojení. Problém je, když dáš běžný standard, dítě si hned zvykne a pak už ho nepřinutíš.
Koukám holky, že je to teď jedna starost za druhou. Musím zaklepat. U mě dobrý. Jasně, že mě sem tam někde píchne a tak. Ale zváládám chodit do práce a o víkendu měla sestry jednoroční holčička narozeniny, tak měla mega oslavu:-), tak jsem si to užila. Doufám, že to všechno na mě nečeká na konci:-(, že si to pak nevyberu najednou.
Tak vám držím palce ať je všem lépe a máme ty naše tvorečky za chvíli u sebe. Samozřejmě zdravé a šikovné:-)
Jsem v 19tt a Teda když déle chodím, tak mne pekelné bolí záda a tlačí celej spodek..
Ale jak to řešit s malým dítětem.. pořád zamalou beham a jsem tedy večer dost KO..
Njn, tláček trošku nižší mám, to je pravda
jinak je tak trochu sport mít doma jednu ještěrku a pak v bříšku ještě dvě
a s přáním se připojuji k Veruuu ![]()
@Dzinovka mě bylo celou dobu dobře. Byla jsem sice brzo unavena, při nějaké aktivitě, ale jinak mi bylo fajn až na občasné bolení třísel. I když naměřili vysoký tlak cítila jsem se dobře. Cs jsem se snažila oddálit co šlo, ale neukecala jsem to na víc jak 37+0tt s mo/bi.. Ale byla jsem ráda, že byli v pořádku, to bylo hlavní! ![]()
Holky, co monitory dechu? Už máte vyřešené? Sestra ho má nový, takže bych ho dostala po ní BabysenseII. Ale musím vyzkoumat, jestli to je dobrý pro dvojčata, zda jde rozdělit. Jak máte pořešeno u vás? Jinak také koukám na stránky první postýlka a přemýšlím si to na první měsíc půjčit. To bude frmol a tohle by mohlo trošku pomoci. Jinak mám pevnou postýlku v ložnici. Také přemýšlím, zda je dát nejdřív do jedné a pak do dvou?
@Veronika_Praha píše:
Holky, co monitory dechu? Už máte vyřešené? Sestra ho má nový, takže bych ho dostala po ní BabysenseII. Ale musím vyzkoumat, jestli to je dobrý pro dvojčata, zda jde rozdělit. Jak máte pořešeno u vás? Jinak také koukám na stránky první postýlka a přemýšlím si to na první měsíc půjčit. To bude frmol a tohle by mohlo trošku pomoci. Jinak mám pevnou postýlku v ložnici. Také přemýšlím, zda je dát nejdřív do jedné a pak do dvou?
Monitory dechu určitě potřebuješ dva. Nejen dvě desky, ale hlavně dvě základní stanice. První postýlky doporučuji, neměli jsme je hned od mala, ale pak jsem si je půjčila, dokud jim nebyly malé a s mrňaty se dalo skvěle popojíždět a ještě i uhoupávat.
Kvůli monitoru doporučuji dvě postele, my je chvíli měli v jedné, pak jeden monitor začal snímat pohyby druhého, takže jsme je stejně museli rozdělit.
@Veronika_Praha píše:
Souhlas se šerifkou, přímo na strankách babysense se o tom píše. Jedna deska je jen pro skoro nepohybující se dítě do tří měsíců a stejně jsou potřeba 2 přijímače a dvě postýlky aby snímání bylo objektivní. Dá se sehnat i za 800 kč použité na různých dětských bazarech. ![]()
@Veronika_Praha Ahoj Veru, mam 2 monitory. Slysela jsem, ze nejaka firma dela i pro dvojcata, ale kdyz je za 2 mesice treba rozdelis, tak co zase deska ![]()
Co se tyka postylek, na prvni 2 mesice si budu pujcovat ty male na koleckach.
@Veronika_Praha Ahoj Veru, mam 2 monitory. Slysela jsem, ze nejaka firma dela i pro dvojcata, ale kdyz je za 2 mesice treba rozdelis, tak co zase deska ![]()
Co se tyka postylek, na prvni 2 mesice si budu pujcovat ty male na koleckach.
Je tak to si budeš půjčovat první postýlku. Já také to plánuji, že je půjčím, protože jinak to bude peklo:-). Pevné již mám pod naší postelí, tak je pak manžel složí. Jinak má už i kočárek, jsem spokojená, bude to uplně se vším včetně autosedaček, fusaků a dostanu i bednu dalšího oblečení a jeden extra kočárek na doježdění na chalupu. Koupila jsem to od jedné paní jako set za velmi rozumnou cenu, hlavní kočárek - easy walker je ve velmi dobrém stasu, dokonce servisovaný, tak jsem hodně spokojená. Musím se přiznat, moc mě tohle schánění nebaví, ale třeba vás to baví víc:-). Jinak moje sestra mě také zásobuje, pořád mi nosí další a další oblečení, sice holčičí, ale naštěstí je tam dost neutrálního:-). Budu pak dokupovat podle potřeby. Monitory si asi tedy půjčím, možná jeden vezmu od sestry, sestra kupovala nový. Musím ještě pořešit chůvičky, to je snad už jedna z posledních velkých věci:-). Taky jsem řešila kombinézku do kočárku, mám zase po sestře holčičky hezkou, tak mi sestra slíbila klučičí jako dárek:-)
Jinak mě celkem nic nebolí, nějaké to tvrdnutí už vůbec neřeším, spíš jak roste břicho, tak mě trochu pálí pod prsama, je to tím, že to ohýbání prostě začíná bolet, neboť všechno roste:-). Ale jinak není na co si stěžovat. Kluk už má přes 700 g, holka nějakých 680 g. Už se fakt šíleně vrtěj, uplně se mi v břichu přestěhovali!
@Veronika_Praha Veru, mne to shaneni taky nebavi. Mela jsem seznam a podle toho jsem kupovala nebo odskrtavala, co mi kdo dal.. Chuvicky jeste nemam, veci z lekarny koupim na posledni chvili. Jinak uz zacinam byt zase pekne unsvena, uklidit, vyzehlit apod. Jsou pro me velke projekty. Jeste potrebuju douklidit pokojicek. Ten kocarek na balkon je dobry napad.. Mozna zkusim taky juknout. Moje holcicky mely minuly tyden kolem 1300g, dalsi kontrola v patek, jsem zvedava. Jinak kombinezky jsem objednala na AliExpressu, mely dobre hodnoceni z UK, Nemecka, tak snad budou v pohode. Ty postylky si pujcim z prvnipostylka.cz, dokonce kdyz pujcujes 2, tak za druhou uctuji jen 30% z ceny.. Tskze to je rozumny.