Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak dnes kontrola v 33.tt. Jsem jak trezor…vubec nic nevypada na porod. doktorka se smala, ze urcite donosim.
@boudiccaw Motol… skvela nemocnice z hlediska odbornosti, ale lidsky pristup nula… Kdybych vedela, ze donosim, sla bych do male rodinne porodnice. Ale u dvojek malokdo donosi, proto Motol…
@kyticka86 Teda, to mela miminka fakt tezky start, vazne se neni moc cemu divit, kdyz ta podpora v porodnici takova nulova.. Kdyz hned od zacatku mela lahvicku, myslim, ze jsi pro kojeni udelala fakt hodne, co nadelas.. Vim, ze to nekojei mrzi, ale hlavne at uz jste v klidu ![]()
@kyticka86 Ja jsem registrovana v Podoli, ale pokud to dotahnu na ten 34tt, tak asi sbehnu do Rakovnika, tam clovek, kdyz je relativne ok, nemusi byt na JIP a kdyz mi bude pomahat chlap, tak budu moct mit mimca porad u sebe.
@kyticka86 udělala jsi maximum a jsi skvělá máma! Tvoje děti to ví. Bohužel ti v Motole moc nepomohli, ale důležité je, že holky jsou zdravé a ty taky. Držím palce, ať už je vše ok a bez nervů! Moje sestra také nekojila. Měla spoustu mléka, ale v porodnici jí všechno zkazili, neporadili, no prostě hrůza…To jsem o nějaké laktační lize neměla ani potuchy, takže byla úplně bez pomoci. Musela hned najet na umělou výživu, ale dneska je Aničce jeden rok a je to zdravé, krásné dítě:-)
@Dreezy Dobre udelas. Utec do mensi porodky, kde Te budou respektovat. Docela me dostalo, kdyz mi po porodu nikdo neprisel rict, jak.jsou na tom holky. Pirad sem prosila sestry na JIPu, at zavolaji detskou doktorku, te to chci vedet. Poprve sem s detskou doktorkou mluvila az za vic jak 24hod a to mi jen sdelila, ze se jim vede dobre. A te je prikrmuji od porodu, aby nezhubly, protoze maji okolo 2500g, coz je malo a je to standardni postup.
A nosili mi jen tu vetsi. Jednou ji tam sestra nechala dyl nez na 10 min (zakecala se na chodbe). Ja jsem si ji polozila na.nahy hrudnik a zkousela neco jako opozdeny bonding (no netroufla sem si ji svlect). A dala sem ji prso, at cumla, jak uzna za vhodne. Po asi 30 min prisla sestra a strasne me sjela, co zo delam. Ze mam prilozit ke kazdemu prsu na 5 min a. hotovo. Ze je mala a stejne dyl nevydrzi sat (mmchdm to sem.tam zazila nekolikrat, ze sjely maminku, ze koji moc dlouho). A hned na to mi rekla, ze to cumlani prsa stejne nema efekt a ze se mala ovividne neprisala (no bodejd, kdyz ji krmi lahvi). A pozom me zacala tahat za bradavku a cpat ji male do pusy i s dvorcem (vubec mi to nebylo prijemne, kde je nejaka ucta k cloveku). No mala zacala jecet (a to predtim byla hodna). Tak ji sestra vzala, ze to nema cenu a ze ji nakrmi. No nebudu vam lhat, sla sem to obrecet do sprchy. Pak me za bradavky tahaly nekolikrat v Motole. A kazda sestra „radila“ jinou techniku kojeni a casto se neshodly ani mezi sebou… ![]()
@kyticka86 Je to fakt horor, co píšeš, že je něco takového vůbec možný. Doufala jsem, že to ještě poradkyně zachrání.
@kyticka86
Ty jo..fakt to zni jak z hororu. Já jsem registrována v Podolí, snad bude ok. Rodila jsem tam dceru a byla jsem spokojena. Tak snad to bude stejne.
Drz se.
@kyticka86 Moc me mrzi, cim sis prosla. Ale nic si nevycitej, vydrzela jsi velmi narocne tehotenstvi, mas 2 krasny holcicky, jsi skvela mama! Mam kamaradku, ma take 2 holcicky, jednu kojila, druha zustala na UM (tez „zkazena“ z porodnice) a paradoxne je ta kojena porad nemocna a ta druha ne. Netrap se, Tvoje holcicky potrebuji veselou maminku! ![]()
Tak jsem dneska byla ve 22tt na druhém screeningu.. vše naštěstí ok. A už konečně víme pohlaví..ve 13tt namrikali, že to vypadá na kluky (ale nevědí to jistě), v 17tt že to vypadá na páreček (ale je to špatně vidět) a dnes nám řekli, že to jsou určitě dvě holky
. Takže si manžel uzije se samyma holky a. Už máme jednu doma
. Já mám radost, ikdyz mi to bylo celkem jedno. Jinak má už každá 400g ![]()
@Kajkaa85 gratuluji ke kontrole ![]()
To máte jako my.Mam doma taky holku Klárku a další dvě čekáme
![]()
Holky zitra jsem 33+0 a jsem vyřízena
Tak mě bolí záda, a když trochu chodim tak pak i podbrisek
Je to zahul teda ![]()
@Kajkaa85 My to víme od včera, taky druhý screening, doma už jedna ženská je a další dvě přibydou
Ještě máme fenku a tři myšice, tak trochu přeženštíno ![]()
@zanettkaa ja dnes 33+4 a taky sileny. dnes jsem litala kolem navstevy a mam nohy jak bane.zada me neboli, jen bricho…
@kyticka86 To a kde, že si to prosim tě byla? Zní to jako z nějakýho hororu…bodejť bys po tomhle kojila…dost mě to připomíná mé první těhu a to jsem si říkala s manželem, jaká jsem raritka…ale neboj, třeba teď v klidu domova se to všechno zlepší…u mně se teď na tříletý prohlídce dětský doktor divil, jak to, že malá nebyla do tří vůbec nemocná…tak já si myslím, že to je i s tím kojením individuální a prostě hlavní je mateřská láska, které máme očividně dost…