Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, po delsi dobe zdravim.. Jsem po 6 tydnech z nemocnice doma, jak jsem tusila kdyz jsem odjizdela, domu jsem se vratila jako maminka.. Holky se narodily 33+3, proto jsem s nimi mesic pobyla na intermedialnim oddeleni.. Proste kombinace teh. Cholestazy a jak se zjistilo po porodu, placenta zacinala byt nedostatecna..
Je to krasny pocit, holky jsou mslinky, jak Baby Anabelle pro deti
ale moc sikovny, obe kojim a pribiraji hezky. Drzim Vam vsem pesti
![]()
@Dzinovka velká gratulace
jakou měly váhu. Jsou statečně, princezny ![]()
My jsme dnes po kontrole. 38.tt. Prostupná sotva pro prst, udělala mi Hamiltona, ze je to tam pěkně prichystany. Po Hamiltonu par poslicci. Ale ted už nic.
Takže to fakt bude az v pondělí nejspíš ![]()
Jinak říkala, ze to nebudou zadní cvrčci, ze to jsou poradny buclici.
@Dzinovka Tak to je super, že kojíte a holčičky jsou malé, ale zdravé.
Zdravím všechny maminky, ráda bych se připojila k Vaší diskuzi. Jsem sice už 34+5, ale ráda získám nějaké informace. Mám doma už desetiletého syna a dvojčátka přišla přirozeně. Jediný kdo má v rodině dvojčata je syn mamčiny sestřenice a od přítele nikdo. Celé těhu jsem nervozní, aby bylo všechno v pohodě. Při prvním jsem ani nevěděla, že jsem těhotná - nebýt toho rostoucího břicha. Dokonce jsem překvapená, že teď s 2 mimi mám břicho menší než když jsem čekala jedno. ![]()
Přiznám se, že nepoznám ani poslíčky. Se synem mi praskla voda a nějaké bolesti začali až po 6 hodinách. Teď udělám pár kroků a mám celé břicho tvrdé jako kámen. Říkám si, že je to třeba i tím, že se mi tam ti prcci přetočí a vystrkují ven zadečky.
Jeden prcek je hlavou dolů a už je hodně vmáčknutý dole, takže tlačí nechci ani psát kde všude a druhý je hlavou nahoru. Strašně moc se bojím císaře. Prosím o radu jak je to když jdou dvojčátka císařem? Je lepší celková narkóza nebo jen částečná?
@magdik84 - Zdravím novou členku a k císaři, já sama jsem před dvěma a půl lety porodila dvojčata císařem. U mono-porodů se píše, že je císař ve čtvrtině případů, u dvojčat v polovině. Takže se ničeho neboj, jen to standartní zákrok. Já měla narkózu částečnou a pokud u Tebe je možná, tak ji doporučuji, uvidíš děti hned po narození.
@magdik84 Já určitě budu chtít částečnou, chci hned vidět děti a mít možnost si je přiložit. Jinak tě vítám mezi námi:-)