Dvojčata 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Včelička992
1.10.16 21:26
@šerifka píše:
Pro ilustraci můj příběh ve zkratce - celé těhotenství bez větších problémů, až do konce sedmého měsíce jsem pracovala - částečně z domova, užila jsem si v dobré kondici i velký rozlučkový koncert mé kapely (byly to tedy lístky k sezení;-) takže kromě velké únavy docela v pohodě.
Pak jsem si dobrala zbylou dovolenou, což s Vánocemi dalo skoro celý prosinec, a bylo dobře, že to tak vyšlo, protože jsem byla už dost unavená. U dvojčat nedělají doktoři problém s nechopenkou už asi od pátého měsíce a kdybych neměla tu práci, jakou jsem měla, možná bych na ní taky skončila.
No a pak už byl čas nástupu na mateřskou, pobyla jsem na ní pár dní, v 32+6 jsem šla na týdenní kontrolu do nemocnice a to včetně CTG monitoru a už jsem z ní v 3v1 nevyšla. Tři týdny jsem ležela na rizikovce, denně monitor, dvakrát týdně ultrazvuk, z počátku mi ještě vyhrožovali kortikoidy, no právě v 36+0 jsem si zašla na snídani, pak na monitor, doktorka se koukla na výsledky, řekla, že to musí ještě zkonzultovat s kolegyní, ale že dneska půjdu na císaře. No a ještě před polednem se tak i stalo. Děti i já jsme putovali na JIP, každý ale na tu svou. Týden jsem je jen navštěvovala, další týden už jsme byli spolu na intermediálu a pak už nás propustili domů.Zkrátka, buď připravena na to, že konec těhotenství můžeš strávit i v nemocnici a může to trvat delší dobu a přijít dřív než si myslíš. A i pokud budeš doma, budeš možná i hodně moc unavená. Takže raději neodkládat. V mém případě postýlky, praní prádla, co jsem měla půjčené ně děti apod, musela nakonec udělat moje máma. Říkala jsem si termín konec února, to je dost času a ouha, ještě před půlkou ledna jsem skončila v nemocnici.

Dekuji moc za radu. Takze jeste abych byla se vsim pripravena tak vice jak mesic dopredu, jeste ze jsi mi to napsala. Ja jsem to chtela delat vse az na konci listopadu, rekontruujeme jeste takze se to musi urychlit.

• Citovat
  • Upravit
6177
2.10.16 00:57

My máme i kojení úplně bez problémů. Holkam jde váha nahoru hned od druhého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
2.10.16 07:20

A ty elektrické odsávačky se dají i půjčit..Já jj s dcerou mela doma ze začátku půjčenou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
2.10.16 08:19

Holky prosim vy co uz to mate za par. Jsem na konci 24tt a zacaly mi otekat ruce a nohy. Sice to za nejakou dobu odezni, ale nevim zda je to dobre nebo spatne a sestricka se me na to vzdy pta. Tak nevim jestli ji mam zitra volat a nebo pockat do dalsi kontroly, ktera je 12.10

• Citovat
  • Upravit
Včelička992
2.10.16 12:32

A jeste jsem se chtela zeptat, jak mate nachystane pokojicky. Ja budu nakonec ted kupovat komody na obleceni a prebalovak kupovat vubec nebudu. Kazdy mi rika, ze je to zbytecne, az se mi zacnou vic vrtet tak bud na sedacce a nebo na zemi. Koupelnu mame velmi malou, takze tam to nehrozi vubec. :think:

• Citovat
  • Upravit
2.10.16 15:56

@Včelička992 Do poradny určitě zavolej. Ať máš jistotu, že jsi nic nepodcenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
2.10.16 18:19

@Včelička992 My mame domek, ale obyvatelne je jen dolni patro. Vrch potrebuje rekonstrukci. Takze nyni zijem v 2+1 (jinak dum je 5+1). Postylky mame v loznici (ale holky je nesnasi a chteji byt v posteli/na gauci, jen v noci je akceptuji). Prebalovak je blbost. Ja prebaluju na posteli/gauci (podle toho, kde jsou).

Jinak pokojik jim mame v planu udelat na patre v jejich cca 1.5 roce. Driv je do schodu nepustim a do te doby budou v postylce.

Spis resim, jak to tu zabezpecit, az se budou pohybovat a hlavne jak zajistit nasi postel, aby z ni nespadly. Asi ji prirazim ke zdi a z treti strany dam skrin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
3.10.16 07:11

Dobré ráno maminky, jak vlastně nechávají dvojvaječná dvojčata v bříšku? Všude čtu, že dvojčata jsou nachystaná v 38tt. Ale jsou maminky, které porodily až po 40tt. Nebo to má každá nemocnice trochu jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
3.10.16 11:21

@magdik84 aai všude jinak. Primář od nás vyčkával na 40.týden. Nechtěl je hnát brzy ven násilím. Ale jinde je 38 jasné dany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
3.10.16 12:26

@Včelička992 My máme mini domeček…75m2 i se sociálkoua chodbou + 2 skoro dospělé syn, tym mají pokoj společný, dost často je u nás holčina staršího kluka, občas si připadám jako sardinky. Do ložnice jsme nacpali 2 postýlky, ale jednu jsme museli o 25cm zkrátit. Koupelna také mini, přebalovák jsem vyřešila na pračku, kam jsem koupila rovnou skřínku a místo jedné police dala větší na celou pračku právě s přebalovákem, ten používám jen na koupání nebo když se hodně poblinkají atak, jinak přes den jsou v jedné postýlce v kuchyni a tam i přebaluji. Už se poohlížím po větší ohrádce, ale levnější s dnem nemohu sehnat, tu dám místo konferenčního stolku…sice na mě k lince neuvidí, ale jiné řešení nebude. Až začnou spát sami nevím kam je nacpu…asi jim necháme ložnici a budeme muset spát na gauči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
3.10.16 13:10
@AlibabaA8 píše:
@Včelička992 My máme mini domeček…75m2 i se sociálkoua chodbou + 2 skoro dospělé syn, tym mají pokoj společný, dost často je u nás holčina staršího kluka, občas si připadám jako sardinky. Do ložnice jsme nacpali 2 postýlky, ale jednu jsme museli o 25cm zkrátit. Koupelna také mini, přebalovák jsem vyřešila na pračku, kam jsem koupila rovnou skřínku a místo jedné police dala větší na celou pračku právě s přebalovákem, ten používám jen na koupání nebo když se hodně poblinkají atak, jinak přes den jsou v jedné postýlce v kuchyni a tam i přebaluji. Už se poohlížím po větší ohrádce, ale levnější s dnem nemohu sehnat, tu dám místo konferenčního stolku…sice na mě k lince neuvidí, ale jiné řešení nebude. Až začnou spát sami nevím kam je nacpu…asi jim necháme ložnici a budeme muset spát na gauči.

S prostorem problem nemam, krom teda te koupelny. Taky mame dum 5+1 a zadne deti nemam, takze az budou starsi a budou chtit mit kazdy vlastni pokoj tak ho mit budou. Pres den pocitam, ze budou semnou dole, kde mame obyvak a kuchyn, takze asi vyuziju jednu postylku dole teda. A spinkali vam ze zacatku spolecne v jedne postylce?

• Citovat
  • Upravit
123
3.10.16 13:26

@Včelička992 přes den až do teď..jinak přes noc v košíkách do 5měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
4.10.16 11:26

Já za mně muzu prebalovak doporučit, máme hezky vysoký, pojízdný a prebaluju a oblikam na nem do teď (16 měsíců). Nedovedu si představit se neustále nekde hrbit. Uz takhle mam záda v háji. Každý dítě je jiný, tak bych ho hned zkraje nezatracovala… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
4.10.16 11:54

Souhlasím s @nickoun. My máme přebalovací podložku, která je většinu času umístěná na jednom stole v obýváku. Dlouhodobé přebalování na posteli opravdu nedoporučuji, já jsem zádům dost ublížila třeba tím, že jsem spoustu měsíců odsávala na posteli bez pevné opory zad, měla jsem i situace, kdy jsem si pomalu nemohla sednout, jak mě kostrč bolela. Navíc ta podložka se dá přesunout, když je potřeba a jednorázově přebalit třeba na té posteli, ale trvale to opravdu nedoporučuji. Zvlášť miminka se přebalují skoro většinu dne jak mi přišlo, tak to by se člověk nahrbil více než dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
4.10.16 15:12

@šerifka Tak tak. ;)
Máme tenhle a ta podlozka jde sundat a kamkoli přenést. A koupit se da bazarovy do 500,–.
 https://www.scarlett.cz/…la-borovice/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky