Dvojčata 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
boudiccaw
1.10.16 07:18

@Veronika_Praha jen občas mám moc nalito a pak je to boj, který slyší celá porodnice :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Včelička992
1.10.16 08:57

Ahoj holky, jak tak vidim tak vsechny rodite docela brzo. Ja jsem 24tt s dvouvajecnymi dvojcaty a TP mam v lednu, ale jak to tady vidim, tak to bude asi darecek pod stromek. Docela se bojim toho porodu…jsem prvorodicka a nevim jak se mam psychicky pripravit.

• Citovat
  • Upravit
396
1.10.16 09:38

@Betynka87 moc moc gratuluji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
1.10.16 09:40

@Včelička992 Já měla termín 8.1. a narodili se 19.12. a 24.12. jsem jela domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
1.10.16 09:58
@mmag píše:
@Včelička992 Já měla termín 8.1. a narodili se 19.12. a 24.12. jsem jela domů :mrgreen:

Juuuu, to ja mam TP podle menstruace 20.1, ale tak nejak to stejne nevychazi. U me vychazi 38tt v tydnu kdy je silvestr a tady holky rodi v 37tt atd. Tak nevim teda :D

• Citovat
  • Upravit
217
1.10.16 11:58

@Včelička992 to je dobrý jak na to má každý odlišný pohled…já naopak strašně obdivuju, kam to holky až dotáhly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
1.10.16 13:26
@Liškamyš píše:
@Včelička992 to je dobrý jak na to má každý odlišný pohled…já naopak strašně obdivuju, kam to holky až dotáhly :-)

No ja prave nevim vubec co mam ocekavat, protoze jak to tady ctu tak asi ten prumer porodu dvojcat je cca 37tt az 38tt bezne. To je ale skoro o mesic drive ne?

• Citovat
  • Upravit
Včelička992
1.10.16 13:28

Mame treba nejake tipy co bude pro me stemi dvojcatky neposradatelne? Jakou vecicku treba jeste poridit? Mam zatim jenom obleceni a vubec nevim co kupovat

• Citovat
  • Upravit
6177
1.10.16 17:59

@Včelička992 o měsíc dříve? dvojčata se nechávají do 38.TT. Takže našich 38+6 bylo az az. Holky jsou donosene, váha stoupá. V pondělí jdeme domů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
1.10.16 19:50

@Včelička992
Já teď začínám 28tt..TP 30.12 a doufám, že na Vánoce budeme vsichni v pořádku doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
1.10.16 19:51

@Včelička992
A koupila bych kojící polštář pro dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
1.10.16 20:44
@Včelička992 píše:
No ja prave nevim vubec co mam ocekavat, protoze jak to tady ctu tak asi ten prumer porodu dvojcat je cca 37tt az 38tt bezne. To je ale skoro o mesic drive ne?
Říká se, že každé dítě navíc zkracuje těhotenství o měsíc. U nás to vyšlo přesně na 36+0 ;-) A ještě jedna statistika (tři roky stará, kdy to manžel někde našel, ale pochybuju, že se to nějak razantně změnilo) - průměrná váha při mono-porodu je 3,5 kg, u dvojčat je to 2,5 kg.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
1.10.16 20:50
@Kajkaa85 píše:
@Včelička992
A koupila bych kojící polštář pro dvojčata.

Nechci malovat četa na zeď, ale zrovna kojení u dvojčat je ještě větší boj než u jednoho dítěte. Právě protože se děti rodí menší a slabší. A třeba to déle trvá, než se dostanou na jeden pokoj s mámou a zkoušení přikládání jednou denně to pak už nemusí nějak zachránit. Spíš si možná dopředu vybrat nějakou odsávačku a případně si na ni rezervovat peníze, pokud bude potřeba, nová elektrická stojí klidně i čtyři tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
1.10.16 20:54
@šerifka píše: Říká se, že každé dítě navíc zkracuje těhotenství o měsíc. U nás to vyšlo přesně na 36+0 ;-) A ještě jedna statistika (tři roky stará, kdy to manžel někde našel, ale pochybuju, že se to nějak razantně změnilo) - průměrná váha při mono-porodu je 3,5 kg, u dvojčat je to 2,5 kg.

Tak treba takove informace mi doktorka nerekla. Proste porad mi tam vychazi dle menstruace a dle utz ten leden coz jako jak pocitam tak to nejak nevychazi. Nevim scim pripadne pocitat a jak moc dopredu byt pripravena.

• Citovat
  • Upravit
537
1.10.16 21:11
@Včelička992 píše:
Tak treba takove informace mi doktorka nerekla. Proste porad mi tam vychazi dle menstruace a dle utz ten leden coz jako jak pocitam tak to nejak nevychazi. Nevim scim pripadne pocitat a jak moc dopredu byt pripravena.

Pro ilustraci můj příběh ve zkratce - celé těhotenství bez větších problémů, až do konce sedmého měsíce jsem pracovala - částečně z domova, užila jsem si v dobré kondici i velký rozlučkový koncert mé kapely (byly to tedy lístky k sezení;-) takže kromě velké únavy docela v pohodě.
Pak jsem si dobrala zbylou dovolenou, což s Vánocemi dalo skoro celý prosinec, a bylo dobře, že to tak vyšlo, protože jsem byla už dost unavená. U dvojčat nedělají doktoři problém s nechopenkou už asi od pátého měsíce a kdybych neměla tu práci, jakou jsem měla, možná bych na ní taky skončila.
No a pak už byl čas nástupu na mateřskou, pobyla jsem na ní pár dní, v 32+6 jsem šla na týdenní kontrolu do nemocnice a to včetně CTG monitoru a už jsem z ní v 3v1 nevyšla. Tři týdny jsem ležela na rizikovce, denně monitor, dvakrát týdně ultrazvuk, z počátku mi ještě vyhrožovali kortikoidy, no právě v 36+0 jsem si zašla na snídani, pak na monitor, doktorka se koukla na výsledky, řekla, že to musí ještě zkonzultovat s kolegyní, ale že dneska půjdu na císaře. No a ještě před polednem se tak i stalo. Děti i já jsme putovali na JIP, každý ale na tu svou. Týden jsem je jen navštěvovala, další týden už jsme byli spolu na intermediálu a pak už nás propustili domů.

Zkrátka, buď připravena na to, že konec těhotenství můžeš strávit i v nemocnici a může to trvat delší dobu a přijít dřív než si myslíš. A i pokud budeš doma, budeš možná i hodně moc unavená. Takže raději neodkládat. V mém případě postýlky, praní prádla, co jsem měla půjčené ně děti apod, musela nakonec udělat moje máma. Říkala jsem si termín konec února, to je dost času a ouha, ještě před půlkou ledna jsem skončila v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí