Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ivonne2 píše:
@miisenka nemusis odevzdat op, pas je totiz neskladnyresim ted trvaly pobyt tak se preptam v brne
tak mne uz to je fuk, ja ho odovzdala.. ![]()
@El-Brno píše:
@miisenka někdy se to hodíjak to má svý výhody, má to i svý nevýhody. to si každý musí potom zjistit sám, zda se to vyplatí… dnes už většina věcí není navázaná ani tak na občanství, ale na TP (zejména díky EU)…
to urcite, ale priklad vyhody daj.. ![]()
Například velká výhoda je, že ve státní správě je spousta pracovních míst buď pro občany nebo pro osoby s trvalým pobytem. to když bydlíš např. u hranic, se může docela hodit.
@ivonne2 píše:
@miisenka nemusis odevzdat op, pas je totiz neskladnyresim ted trvaly pobyt tak se preptam v brne
A podle jakého zákona nemusíš odevzdat OP, když zrušíš TP?
@El-Brno píše:
Například velká výhoda je, že ve státní správě je spousta pracovních míst buď pro občany nebo pro osoby s trvalým pobytem. to když bydlíš např. u hranic, se může docela hodit.
to chapem, v statnej sprave ani nepracujem, ani nehodlam.. ![]()
@74paja píše:
A podle jakého zákona nemusíš odevzdat OP, když zrušíš TP?
to by ma tiez zaujimalo..
@74paja to byla odpoved na otazku jake vyhody maji dva trvale pobyty
Edit: jakoze kdyz ti vezmou op a musis vsude tahat pas, tak je to nanic-navic na mnoha uradech chteji OP, tak nevim jak se da fungovat bez OP
@ivonne2 píše:
@74paja to byla odpoved na otazku jake vyhody maji dva trvale pobytyEdit: jakoze kdyz ti vezmou op a musis vsude tahat pas, tak je to nanic-navic na mnoha uradech chteji OP, tak nevim jak se da fungovat bez OP
bez OP fungujes normalne, predklafas pas a povolenie k TP, ak chcu druhy doklad..
@miisenka ale na hodne zadostech chteji OP
ale verim ti, ze to asi funguje
@ivonne2 Jako já chápu výhody dvou OP, ale pochybuji, že je to legální…
@74paja píše:
Občanské průkazy mít 2 nemůžeš. Pouze, když máš 2 občanství, ne?
@ivonne2 píše:
@miisenka ale na hodne zadostech chteji OPale verim ti, ze to asi funguje
chcu doklad totoznosti-OP, CP
Adresu dolozis TP..
@74paja píše:
to je snad zase mýlka, nikdo o dvou OP nemluvil…
mluvili jsme o dvou trvalých pobytech, tedy že máš ve dvou různých státech povolení k tomu, aby jsi tam trvale bydlela.
@El-Brno Jenomže ze zákona nemůžeš mít ani dva OP, ani dva TP. Protože by mohlo dojít například k zneužívání různých soc. dávek, které jsou vázány na TP.
Můžete mi tu někdo už hodit ten odkaz na zákon, který umožňuje dva TP mít? Protože já jsem teda nikde nic nenašla…
@74paja píše:
@El-Brno Jenomže ze zákona nemůžeš mít ani dva OP, ani dva TP. Protože by mohlo dojít například k zneužívání různých soc. dávek, které jsou vázány na TP.
Můžete mi tu někdo už hodit ten odkaz na zákon, který umožňuje dva TP mít? Protože já jsem teda nikde nic nenašla…
tiez som nikde nic nenasla..ono ked tu OP neodovzdas, tak sa asi nic nestane, a nikto na to nepride, takze mozno to je tak myslene, ze to holky neodovzdali a maju tym padom 2 TP..ja som sa riadila pokynmi na cudzineckej policii a ambasade a fakt by ma zaujimalo ako to je zo zakona, nie z netu.. ![]()