Dvojí občanství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
2.5.14 07:32
@ivonne2 píše:
@miisenka nemusis odevzdat op, pas je totiz neskladny :nevim: resim ted trvaly pobyt tak se preptam v brne

tak mne uz to je fuk, ja ho odovzdala.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.5.14 07:33
@El-Brno píše:
@miisenka někdy se to hodí ;) jak to má svý výhody, má to i svý nevýhody. to si každý musí potom zjistit sám, zda se to vyplatí… dnes už většina věcí není navázaná ani tak na občanství, ale na TP (zejména díky EU)…

to urcite, ale priklad vyhody daj.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.5.14 16:53

Například velká výhoda je, že ve státní správě je spousta pracovních míst buď pro občany nebo pro osoby s trvalým pobytem. to když bydlíš např. u hranic, se může docela hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.5.14 17:24
@ivonne2 píše:
@miisenka nemusis odevzdat op, pas je totiz neskladny :nevim: resim ted trvaly pobyt tak se preptam v brne

A podle jakého zákona nemusíš odevzdat OP, když zrušíš TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.5.14 19:13
@El-Brno píše:
Například velká výhoda je, že ve státní správě je spousta pracovních míst buď pro občany nebo pro osoby s trvalým pobytem. to když bydlíš např. u hranic, se může docela hodit.

to chapem, v statnej sprave ani nepracujem, ani nehodlam.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.5.14 19:14
@74paja píše:
A podle jakého zákona nemusíš odevzdat OP, když zrušíš TP?

to by ma tiez zaujimalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
2.5.14 21:58

@74paja to byla odpoved na otazku jake vyhody maji dva trvale pobyty

Edit: jakoze kdyz ti vezmou op a musis vsude tahat pas, tak je to nanic-navic na mnoha uradech chteji OP, tak nevim jak se da fungovat bez OP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.5.14 22:17
@ivonne2 píše:
@74paja to byla odpoved na otazku jake vyhody maji dva trvale pobytyEdit: jakoze kdyz ti vezmou op a musis vsude tahat pas, tak je to nanic-navic na mnoha uradech chteji OP, tak nevim jak se da fungovat bez OP

bez OP fungujes normalne, predklafas pas a povolenie k TP, ak chcu druhy doklad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
2.5.14 22:23

@miisenka ale na hodne zadostech chteji OP :nevim: ale verim ti, ze to asi funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.5.14 22:25

@ivonne2 Jako já chápu výhody dvou OP, ale pochybuji, že je to legální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
2.5.14 22:48
@74paja píše:

Občanské průkazy mít 2 nemůžeš. Pouze, když máš 2 občanství, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.5.14 22:54
@ivonne2 píše:
@miisenka ale na hodne zadostech chteji OP :nevim: ale verim ti, ze to asi funguje

chcu doklad totoznosti-OP, CP
Adresu dolozis TP..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
3.5.14 08:11
@74paja píše:

to je snad zase mýlka, nikdo o dvou OP nemluvil… :think: mluvili jsme o dvou trvalých pobytech, tedy že máš ve dvou různých státech povolení k tomu, aby jsi tam trvale bydlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.5.14 10:28

@El-Brno Jenomže ze zákona nemůžeš mít ani dva OP, ani dva TP. Protože by mohlo dojít například k zneužívání různých soc. dávek, které jsou vázány na TP.
Můžete mi tu někdo už hodit ten odkaz na zákon, který umožňuje dva TP mít? Protože já jsem teda nikde nic nenašla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
3.5.14 10:47
@74paja píše:
@El-Brno Jenomže ze zákona nemůžeš mít ani dva OP, ani dva TP. Protože by mohlo dojít například k zneužívání různých soc. dávek, které jsou vázány na TP.
Můžete mi tu někdo už hodit ten odkaz na zákon, který umožňuje dva TP mít? Protože já jsem teda nikde nic nenašla…

tiez som nikde nic nenasla..ono ked tu OP neodovzdas, tak sa asi nic nestane, a nikto na to nepride, takze mozno to je tak myslene, ze to holky neodovzdali a maju tym padom 2 TP..ja som sa riadila pokynmi na cudzineckej policii a ambasade a fakt by ma zaujimalo ako to je zo zakona, nie z netu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí