Dvojí občanství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5476
3.5.14 11:48

Tak najdi zákon, který to zakazuje, protože jde o veřejné právo a v něm platí, že co není zakázáno, je dovoleno. navíc nikdo o dvou občankách nikdy nemluvil. ale mluvilo se tu o povolení k tomu mít trvalý pobyt ve dvou různých státech (samozřejmě v jednom státě můžeš mít jen jeden).
sociální dávky, které jsou vázány na trvalý pobyt - to je vyřešeno tak, že musíš doložit, že jsi nečerpala v tom státě, ve kterém pobyt taky máš. tzn. já, když jsem žádala o porodné na Slovensku, musela jsem prokázat, že jsem to nečerpala v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
15.5.14 15:18
@miisenka píše:
to urcite, ale priklad vyhody daj.. :D

No například máš právo volit v krajině, jíž jsi občanem… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
15.5.14 15:19

Tak trochu OT, ale podle jakého očkovacího kaledáře pak jedete, když mají vaše děti dvojí občanství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
15.5.14 15:20
@74paja píše:
No například máš právo volit v krajině, jíž jsi občanem… ;)

tak to ma nebere..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
15.5.14 15:21
@74paja píše:
Tak trochu OT, ale podle jakého očkovacího kaledáře pak jedete, když mají vaše děti dvojí občanství?

Neockujem zo zdravotnych dovodov(rozhodnutie pediatra),bude mat indivindi, ale keby som ocko, tak podla ceskeho-cesky doktor-ceska kegislativa-ceska skolka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
15.5.14 20:46
@74paja píše:

přece podle státu, kde máš zdravotní pojištění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
16.6.14 11:21

Zdravím.
Nevím jestli to tu už nezaznělo - má v dnešní době, kdy je otevřená pracovní politika smysl žádat o německé občanství. Náhodou jsem zjistil, že díky dědovi, který za války sloužil (nedobrovolně) ve Wehrmachtu a byl vážně raněn, mám jakožto vnuk nárok na měmecké občanství.

Má to v dnešní době smysl vyřizovat? V německu máme drobný byznys, nic velkého, ale peníze z toho jsou. Nicméně nepředpokládám, že bych se hrnul do služby u německé policie či armády, abych občanství potřeboval.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
16.6.14 11:30
@74paja píše:

Myslite, ze je mozne, ze ceske jesle/skolka by mohly mit v pripade navratu do Cech problem s tim, ze je dite ockovano podle francouzskeho ockovaciho kalendare? Ma hexu ve schematu 2+1, od roku 2013 jsou takto ve Francii ockovany vsechny deti. MMR tu neni povinne, ale davat ho budeme. Doufam, ze nam cesky pediatr potvrdi, ze je dite radne ockovano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
16.6.14 11:49
@BukajAktobos píše:
Zdravím.
Nevím jestli to tu už nezaznělo - má v dnešní době, kdy je otevřená pracovní politika smysl žádat o německé občanství. Náhodou jsem zjistil, že díky dědovi, který za války sloužil (nedobrovolně) ve Wehrmachtu a byl vážně raněn, mám jakožto vnuk nárok na měmecké občanství.

Má to v dnešní době smysl vyřizovat? V německu máme drobný byznys, nic velkého, ale peníze z toho jsou. Nicméně nepředpokládám, že bych se hrnul do služby u německé policie či armády, abych občanství potřeboval.

Díky

Ahoj. Já bych teda žádala. Nic tím neztratíš. A co je dnes, nemusí být zítra. Třeba ta otevřená pracovní politika nepotrvá věčně, člověk nikdy neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
16.6.14 12:02

@cverunka
To je přesně to, co mě taky napadlo. Vyřízením nic moc neztratím, hodit se to může. Jen jde o to, jestli to má i nějaké smysluplné výhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
16.6.14 12:55
@magistra K píše:
Myslite, ze je mozne, ze ceske jesle/skolka by mohly mit v pripade navratu do Cech problem s tim, ze je dite ockovano podle francouzskeho ockovaciho kalendare? Ma hexu ve schematu 2+1, od roku 2013 jsou takto ve Francii ockovany vsechny deti. MMR tu neni povinne, ale davat ho budeme. Doufam, ze nam cesky pediatr potvrdi, ze je dite radne ockovano…

Urcite jim bude jedno, podle jakeho schematu jsou deti ockovane. Ale pred nastupem do kolektivu ale budou chtit, aby melo vsechna ockovani, ktera jsou v Cechach povinna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
18.6.14 18:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
27.8.14 18:27

Ahoj, chci se zeptat… jsem ceska, manzel Ind. Zijeme v Nemecku. Mala ma ceske obcanstvi, ale manzel by chtel, aby mela i Indicke. Neni tu nekdo kdo toto resil? Je mozne mit dvoji obcanstvi? Podle diskuse ano, ale mozna ne ceske + indicke (rekli mi to na indicke ambasade ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
27.8.14 18:37

Můžeš mít dvojí občanství získané narozením (např. po otci Polák, po matce Češka). Záleží, jak to je v Indii.

Třeba pokud by byl otec Polák, měla by polské automaticky od narození, jen by šlo o to vyřídit papíry. Chce to zjistit, jestli i děti Indů mají automaticky občanství po rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
27.8.14 18:40

@Martinaalex ono je možné, že indické zákony požadují, aby ses vzdala původního občanství… jenže to ti tady asi těžko někdo poradí…

jéé, tak edit, myslela jsem, že jde o tebe… pokud jde o dítě, musely by jejich zákony znát udělení občanství po rodiči automaticky narozením…

Příspěvek upraven 27.08.14 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi