Dvojí občanství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
413
6.2.14 13:30

@mrs.gendy aha, tak to uz chapu, me to prave nebylo jasne, jaky tam maji pojistovaci system. Zkus si zjistit u tvoji ceske pojistovny jake maji smlouvy o proplaceni pece s rakouskem, protoze od urcite castky by ti to mohla proplatit ceska pojistovna u ktere jsi pojistena v ramci EU pojisteni..treba u moji pojistovny v holandsku to funguje tak ze, pokud jsem byla osetrena nutne v cesku, nevztaahuje se to na prevenci a myslim zubare, tak mi byli ochotni proplatit castku nad 220euro..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
6.2.14 13:35

@denizperi radsi rovnou ta svatba…nebudu se spolihat na to, ze se vejdu kdyztak do urcite castky… jeste ze tohle se deje jen jednou za zivot :zed:

• Citovat
  • Upravit
413
6.2.14 13:50

Tak svatba je urcite nejlepsi reseni i do budoucna.. jenom se zeptam, protoze muj manzel je turek jak uz jsem psala a tam je docela problematicke byt tehotna pred svatbou, nekdy je to pro zenichovu rodinu hodne problem i pro nemuslimy, rodina meho muze nejsou muslimove, ale i tak to tam nevidi moc radi a co vim, nevesta by mela b yt panna a opravdu vetsinou je, ja jsem otehotnela hned po svatbe a manzelova maminka, jinak vyborna tchyne se taky tak opatrne ptala, jestli jako az po svatbe:))tak egypt je v tomto jeste vic striktnejsi, tak doufam, ze pritelova rodina je taky fajn a tolerantni.. A byla jsi s nim v Egypte a rodicove te znaji? nemusis odpovidat, nebo muzes soukrome jestli chces

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
6.2.14 13:58

@denizperi znaji, byla jsem tam dva mesice…pred odjezdem jsem zjistila, ze jsem tehotna, tak nam ta dovolena sebrala hodne casu a penez…teoreticky jsem jeho zenou uz skoro rok…meli jsme islamskou svatbu, takze rodina a vsechno v pohode
pro ne je dulezita ta islamska a ne na urade. A tady jak je to naopak, ze pro nas je prave dulezitej ten papir, tak nechape, proc me to tak bere, ze nebudu mit tu radnou svatbu se vsim vsudy.
Proto jsme to po tom islamskem ani nijak neresili, ale jak prislo mimi, tak musi bejt i papir.

• Citovat
  • Upravit
413
6.2.14 14:05

@mrs.gendy tak to je dobre, to je pravda, ze pro ne ty nase papiry nemaji hodnotu:) a ty jsi konvertovala k islamu? je to nutne pro islamskou svatbu, co ja vim, tak by jsi nemela byt bezverec, i krestanka je ok, ale musis mit nejakou viru..ale jak rikam, manzel je ateista a velkej, takze tyhle veci moc neznam, navic tutecko neni moc radikalni islamskou zemi oproti egyptu a arabiim.. my jsme meli taky papirovou tady v holandsku, civilni, jenom se svedky ale tu pravou svatbu jsme meli az v turecku, velkou jak je tam zvykem a pro rodice byla taky vic dulezita ta turecka svatba ne ta nase papirova, tam je taky dost paru z te stredni a starsi generace oddano jenom pred imamem a pred bohem nikoliv pred uradem.. a co arabstina, umis aspon trosku, to je silenej jazyk:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
6.2.14 14:25

@denizperi ne nekonvertovala, u toho obradu jsem musela uvest, ze jsem krestanka…coz se nepovazuju, ale neco jsem bejt musela, jak rikas
arabsky neco malo umim, i jim rozumim, ale spis potrebuju nemcinu ale nejvic me bavi anglictina…porad koukam na filmy v aj, protoze nechci zapomenou
jinak dite po narozeni je automaticky taky muslim, podle otce…je mi jasny, ze az uvidi tatinka, jak se modli, tak bude opakovat a mlatit hlavou…ale nutit ji nebudu kdyz nebude chtit…prece jen je polovicni

• Citovat
  • Upravit
413
6.2.14 14:44

@mrs.gendy tak to je v pohide potom:) a na ditko pak bude tatka mluvit nemecky nebo arabsky? asi spis arabsky, ze? u nas je to taky dobry zmatek, ja na decko cesky, tatka turecky, spolu anglicky nekdy holandsky a nejlespi je kdyz on se me zepta cesky a ja mu odpovim turecky a nebo naopak:)) no mala ma v jejim ID taky napsano, ze je muslim ikdyz neni, oni to tam pisou automaticky, to je stejne.. si pak prcek bude myslet, ze tatka cvici nebo si hraje, to bude mit uspech:) presne jak rikas, bude se stavet na hlavu:)) a urcite je fajn, ze dite nebudete k nicemu nutit, ja to nemam rada a je jedno jestli je to krestanstvi nebo islam, to si muze rozhodnout sama az z toho bude mit rozum..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
6.2.14 15:05

@denizperi presne tak, at se rozhodne sama cemu chce verit…ja budu mluvit cesky a muj nemecky..az budou male dva, tak zacne s arabstinou

• Citovat
  • Upravit
18687
6.2.14 19:27

@mrs.gendy hodně holek se dohodlo na matrice, podepsali ze umí česky a tlumočník byt nemusel. Záleží na koho natrefis. Já tak taky byla domluveny kdyz jsem to původně chtěla v ČR. Byly strašně ochotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.2.14 19:44

@denizperi to teda nevím ale v Turecku nemá náboženská svatba žádnou hodnotu a to už přes 80 let. Pokud se tak někdo vezme tak legálně sezdaný není. Na úřad musí všichni. Ze oslava je podstatnější než obřad je určitě pravda ale bez papíru byt nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
6.2.14 19:55

@mrs.gendy zjisti si přesně rakouské zákony. Můj syn má anglickou národnost vedle české, protože se narodil v anglii a já tu v době jeho narození byla již 5 let legálně usazena. Třeba Rakousko bude mít také podobný zákon a Tvé miminko může mít rakouskou národnost, pokud splňuješ nějaké podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
6.2.14 20:17

@trpaslinka nesplniji…jsem tu prihlasena cca mesic…predtim jsem to nepotrebovala

• Citovat
  • Upravit
12185
6.2.14 20:37

@mrs.gendy no, nevim, co myslis pod pojmem prihlasena. Ale me stacilo 5 danovych formularu a nebyl problem. Jo, treba v Rakousku takovy zakon ani neni, ale co das za to se preptat nekde na uradec? Pokud jsi tam ani nikdy nepracovala, nemam zadne smlouvy na sebe, tak to pak chapu, ze by Ti takovy zakon stejne k nicemu nebyl.. Ale byla to jen myslenka, ktera neublizi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
6.2.14 20:40

@trpaslinka nepracovala a prihlasena k tr. pobytu jsem mesic…vse si zarizuji az ted. proto tady ani nemam zdr.pojisteni.to mam porad v cechach…kdyz se vezmem, tak si to pak uz muzu napsat na mojeho ;)

• Citovat
  • Upravit
mrs.gendy
6.2.14 20:45

@Lucake pristi tyden jdu na matriku, tak se optam a rovnou vezmu vsechny papiry co pujdou…jen se modlim aby tam nebyla nejaka na praxe…to by me asi odvezli :mrgreen:
jeste dotaz…preklad rl atd si mam nechat udelat v cechach nebo muzu i tady v rak na ambasade?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí

O Červené karkulce