Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mrs.gendy to je skoda… Ale ty zakony si zjisti stejne. Je mi jasne, ze ted tedy asi budes mit jine starosti, ale treba Anglie povoluje ziskat narodnost zpetne, pokud se tu dotycna osoba narodila. Nebo o to mohou pozadat rodice zpetne az kdyz splni ty podminky (treba tech 5 let). Neznam rakouske zakony, ale ono nikdy neni na skodu byt informovana ![]()
@trpaslinka tak na mimi se zeptam, ale az bude venku ![]()
oni si to ted tady budoj docela dost hlidat…obcanstvi nedaj jen tak nekomu…kvuli pristehovalcum a ted do toho semka miri vlna syranu…takze to budou teprav zmeny ![]()
@Lucake ja mam prave zkusenost z tureckych vesnic a tam je dost paru, kteri jsou ve veku 50- 60 let a papirove manzele nejsou, meli jenom nab. svatbu ne na urade.. jedna vec je co je oficialni, tedy, ze se musi na urad a druha vec je to, co turkove delaji v realu… o ni zase ty napsana pravidla a zakony neberou tak striktne..:)
@denizperi v egypte je to stejny…ty starsi generace jedou na nikah
na papirovani je neuzije…tohle jim zavidim
..momentalne ![]()
@mrs.gendy to chapu, ted by se to fakt hodilo to mit stejne i u nas:) ja to papirovani taky nemam rada, ale nakonec to neni nikdy tak hrozny jak se to zprvu zda..;)
@mrs.gendy mi povidej.. ja bych zase rada UK narodnost proto, ze se UK chysta opustit EU a kdo vi, co pak bude… a s tim pritvrzenim, to uz taky zacalo.. zrovna loni zmenili zakony, ktere dost negativne ovlivnili partneruv zivot.
@denizperi o tureckem papirovani mam sve predstavy. Mam vypis z turecke matriky. Partnerovi starsi sourozenci jsou od sebe pouhe 4 mesice
A nikomu to divne neni ![]()
@mrs.gendy tak az se budes na mimi ptat, tak se zeptej nekde na cizinecke, ci kde se to vyrizuje. Ja se tady v UK na to ptala na matrice a pani mi dala uplne spatne informace. Synovi jsem tak vyridila narodnost az ve 2 letech, i kdyz ji mohl mit od narozeni.
@trpaslinka jojo, to je presne ono, oni fakt neresi, proste realita je jina, nez to co je oficialne nekde na papire ikdyz je to treba zakon.. treba muj manzel ma datum narozeni v rodnem liste, ktere ale neni spravne, narodil se o par dni drive nez je uvedeno a jeho maminka ta nevedela poradne ani rok narozeni, tak si do papiru neco vymysleli, aby mela neco v obcance;))
@trpaslinka podle me ji stejne dostane nejdriv za tech 5 let, kdyz tu tak dlouho neziju…a taky kdo vi jestli…treba to pro naplaveniny zrusi uplne a bude ![]()
no to by me zajimalo jak fo s uk dopadne…vsechno jde k sipku
nakonec se to vrati do starejch koleji…jak odejde jeden, tak postupne pujdou i dalsi ![]()
@denizperi muj ma taky blbe datum narozenim…udelali ho o dva roky mladsi…aspon tak mi to furt tvrdi, takze uz tomu i verim, kdyz vidim vase zkusenosti ![]()
@denizperi to je fakt ale bez papíru nejsou svoji. Takze nikah coz v Turecku znamená samotný obřad, mit musi ale často jen oni dva svědci a pak si udělají dugun. Kvůli velikosti Istanbulu se to děla i dnes. Rano někde sami podepíši papír a vecer je oslava kde pouhou všechny. A kdo nechce platit velkou oslavu udělá jen nikah. Taky tím řeší kdyz jsou dve rodiny zdaleka. Každá rodina ma svou oslavu a nemusí tahat jednu rodinu přes pul zeme. Ja chodila s chlapem z kurdské vesnice a i tam jeho dědeček papír mel. Jinak by totiž měli nelegitimní děti a bez nároku na pojištěni ženy atd atd.
Hádat se ale nebudu stejne to tu nikoho nezajímá. ![]()
@mrs.gendy ty překlady si zjisti přímo na matrice. Ja jim napsala email a vsechno mi vysvětlili.
@denizperi to mel můj ex taky
rodila doma a zapisovali je az kdyz měli jít do školy. Se jim zdál malej tak mu ubrali rok ![]()
@Lucake jasne, dohadovat se nema smysl, ja mam takovou zkusenost a ty zase jinou, to, ze jeden kurd papir ma, tak to prece neznamena, ze ho maji vsichni:) navic, co se tyka pojisteni apodobnych veci, tak co mam ja zkusenost z turecke vesnice, tak polovina stare generace ani nevi co to je:)) jinak ja jsem mela svatbu i v turecku takze predstavu jak svatba vypada v soucasnosti mam docela presnou
ale jak rikas, nechme toho, protoze to vazne nema smysl ![]()
@Lucake to je presny, oni s tema datama narozeni dobre cachrujou, tak par dni je docela jedno, ale rok uz je docela rozdil:D
@denizperi ja taky takze o tom taky něco vím. Jestli chodi do lékárny tak o tom něco vedet budou. Jinak by měli smůlu. A pokud jsi se brala i v jiné zemi tak je druhy ofiko obřad mimochodem nelegální. Tak bych to nikde moc nesirila.