Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, nestalo se mi to, k nám naštěstí jezdí pošťák i všichni doručovatelé slušní. Dýško jim nechávám jak kdy, podle toho kolik platím.
Dysko nechavam chlapum, co mi pomohou dotahnout domu nabytek (mame vytah, takze je to tolik neboli)
Ale me tohle udelal postak z ceske posty, ze se sbalil, nechal si mych cca 25Kc a sel. Cumela jsem jak puk a ani mi to nedoslo, pry me musi pracne shanet a jit ke vchodu… Od te doby si davam bacha.
@anonymouss píše:
Proto, že jeden zaměstnanec je idiot, ignorovat celou PPL/DHL/UPS?
To právě na stížnost/upozornění na vedení je.
otázka je, jestli to něco vyřeší… když vezmu, kolik stížností jsem napsala na ČP a k ničemu to nevedlo… změnilo se to až po několika letech, kdy máme jiného pošťáka… s výše jmenovanými společnostmi jsem nikdy problémy neměla… až u té dnešní… ale většinou mi vše vozí ČP a ty už jsem si vycvičila, už mě mají uloženou i v telefonu… (a asi s poznámkou, že mají fakt volat a zvonit, protože se nedám)
@BaMaK
Takže někdo krade, ale upozornit vedení je špatné… ![]()
Nás takhle, za zády celé firmy, okrádal taky jeden zaměstnanec.
Chodil po klientech, vypadal důvěryhodně, a vybíral „zálohy“ za odvedenou práci. Práce je klidně na rok, takže lidé zálohy dávali, neptali se, nic se neúčtovalo průběžně. Zjistili jsme to teprve, když se jeden pán ozval, že se mu to nelíbí.
Co bychom za to dali, kdyby nás upozorní někdo mnhem dřív. Takhle jsme vypadali na okrese jako podvodníci všichni.
@Regina Hero píše:
Tak mi jedna nejmenovaná společnost dovezla balík na dobírku… zaplatila jsem, neměla jsem drobné, tak mi řidič měl vrátit 105 Kč… dal mi dvoukorunu a se slovy, že to je dobrý metl rychle k autu… tak jsem na něho zavolala, že to není dobrý, že mi měl vrátit 105 Kč a dal mi jen 2 koruny, tudíž mi má ještě vrátit 103 Kč… tak mi vrátil ještě tu stovku, že pětikačku jsem už dostala… ale naštvalo mě to, normálně kdyby mi vracel správně, tak bych si vzala jen stovku a drobné mu nechala, ale považovat víc jak stovku za dýško se mi zdá trochu nepřiměřené… byl to malý balíček, který kydnul na zem před vchod… nebyl ani velký, ani těžký a ani jsem po něm nechtěla vynést ho třeba do patra… skoro se mi chce napsat „zlatá česká pošta“
Jsem divná já nebo on? Přijde vám to normální?
Divná nejsi, normální to není. Chlapík je vychcánek a jak se znám, tak už bych na něj psala stížnost. On dělá práci, je za ní placenej, tak nevím, proč by si měl nechávat ještě něčí stovku ![]()
To už by mohli dělat všude - půjdu pro rohlíky, zaplatím 10,–, dám dvacku a pokladní si to nechá se slovy, že to je dobrý ![]()
@Regina Hero ČP je moloch (a v jistém segmentu i monopol), to je něco jiného.
U těch doručovacích firem je to flexibilnější.
Já mám vycvičeného svého PPL i DHL doručovaele, zlatí kluci to jsou.
@Regina Hero píše:
otázka je, jestli to něco vyřeší… když vezmu, kolik stížností jsem napsala na ČP a k ničemu to nevedlo… změnilo se to až po několika letech, kdy máme jiného pošťáka… s výše jmenovanými společnostmi jsem nikdy problémy neměla… až u té dnešní… ale většinou mi vše vozí ČP a ty už jsem si vycvičila, už mě mají uloženou i v telefonu… (a asi s poznámkou, že mají fakt volat a zvonit, protože se nedám)
Nic to nevyřeší, maximálně si schladíš žáhu.
Já psala na poštu několikrát a vždycky jsem z toho vyšla jako debil. ![]()
@Regina Hero Podle mě se spletl to se sem tam stane jeden se spletl tak že nám vrátil na peníze které nám tu nechal.
Já objednávám většinou před českou poštu. Všimla jsem si, že když to mám dobírkou tak si vyběhnou poštáci až nahoru a když to mám zaplaceno předem tak mi volají ať jdu dolů
Jinak když mám dobírku tak vždy nechávám dýško. Záleží kolik platím, ale když to mám za 1250 tak nechám těch 1300 a prostě takto rozumně zaokrouhlím. Vždy mi teda vrací do koruny a posledně mi chtěl klučina dokonce vrátit pár korun. Tak jsem mávla rukou ať to neloví. Ten co dodával Tobě Tě chěl okrást nebo neumí počítat ![]()
@anonymouss píše:
@BaMaK
Takže někdo krade, ale upozornit vedení je špatné…Nás takhle, za zády celé firmy, okrádal taky jeden zaměstnanec.
Chodil po klientech, vypadal důvěryhodně, a vybíral „zálohy“ za odvedenou práci. Práce je klidně na rok, takže lidé zálohy dávali, neptali se, nic se neúčtovalo průběžně. Zjistili jsme to teprve, když se jeden pán ozval, že se mu to nelíbí.
Co bychom za to dali, kdyby nás upozorní někdo mnhem dřív. Takhle jsme vypadali na okrese jako podvodníci všichni.
Někdo krade, někdo neumí číst a vymýšlí si nějaké podivné závěry a pak napadá ostatní v diskusi…Vždycky jsem si podobné věci vyřídila přímo s dotyčným a ještě se mi nestalo, že by se to pak opakovalo, takže nevím, jak bych se zachovala, kdyby na mě někdo zkusil podraz opakovaně. Jen jsem napsala, že nejsem ten, co hned všechno řeší s vedením. Takže klid.
@Regina Hero Jo, taky by mě to naštvalo a umím se pěkně vytočit, v takovém případě si to ale vyřizuju přímo s dotyčným s upozorněním, že příště bych to už řešila s nadřízeným a je fakt, že jsem nikdy opakovaný problém neměla…tak nevím. Mám sklon lidi omlouvat, protože bych pochopila kdyby byl unavený, měl doma problémy…ale je fakt, že mě ještě nikdo takto naprudko nechtěl okrást ![]()
@anonymouss píše:
Proto, že jeden zaměstnanec je idiot, ignorovat celou PPL/DHL/UPS?
To právě na stížnost/upozornění na vedení je.
no jo jenže jak to chceš dokázat? On bude u zaměstnavatele samozřejmě tvrdit opak…
Jinak zakl. normální to rozhodně není a rázně bych se „pošťákovi“ postavila…Stížnost bych zvažovala, jenže beze svědků?
Kdesi jsem slyšela, že v těch doručovacích službách je řada brigádníků a ti snižují kvalitu služeb…Bohužel
![]()
@sedmikráska70 píše:že se spletl bych pochopila s tou dvoukorunou a pětikorunou… ale ta stovka mi do toho nějak nesedí… splést si dvoukorunu se stovkou a pětikorunou dohromady se mi nezdá… a to „to je dobrý“ jako kdyby mi on vracel víc…
@Regina Hero Podle mě se spletl to se sem tam stane jeden se spletl tak že nám vrátil na peníze které nám tu nechal.
@Regina Hero píše:
však jsem si taky nechala vrátit přesně…
Aha
já nějak nepochopila, žes mu vysvětlila, že to byla jen dvoukoruna
tak ještě tu stížnost na něj a máš to…