Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero to byla reakce na to, jak někdo psal o tom, že poštovné je dost vysoké. Pošťak nemá vliv na výšku poštovného, ten to jenom roznáší. To mělo z mého příspěvku vyznít a taky, proč nemusí mít zrovna přesně nazpět- což byl můj poznatek brigádníka.
M
@mado na druhou stranu, tohle by měl asi vyřešit právě zaměstnavatel. Ten by měl podle mě zajistit, aby měl doručovatel vždy dostatečně drobných.
ovšem to jak jednal doručovatel z dotazu zakladatelky evidentně bohužel nebylo nedostatkem drobných. Ten byl konkrétně jen dost drzý ![]()
@Shana nedovedu si predstavit, jak muze postak, ktery ma nekolik dobirek a do toho dalsi financni transakce na pochuzce, dopredu vedet, ze mu vetsina dobirek bude platit velkymi ci zase jen drobnymi.Co vim, tak postak si muze vzit na pochuzku penez, kolik uzna za vhodne, ale kazdy nema na to, nosit bez jakekoliv ochrany, sebou obrovske sumy, aby mel od kazdeho neco a predjimal, jak kdo bude platit dobirky.
Mluvim o klasickych pesich postacich, nevim, jak to chodi u chlapu v autech ruznych spolecnosti.
Pri domluve dvou lidi je mozne poresit vse, pokud kterakoliv strana nechce, je to problem.
M
Já teda objednávám hodně často a nemám žádnou špatnou zkušenost s žádným dopravcem ani s Českou poštou, všichni se ke mně chovají tak, jak já k nim… a peníze navíc dávám vždy i kdyby jen deset korun, pokud mi to teda donesou až k bytu… nikdo si ale nic automaticky nenechává
@sedmikráska70 píše:
@Regina Hero Ten u nás nám tu nechal tisícovku co byla jeho takže já dostala zboží a ještě asi 300 k tomu.
A vrátila jsi mu to?
@mado no, tady se na tohle téma peněz řešila PPL a tyhle typy doručovacích společností.
Ty jezdí autem, mají tam peněženku, teoreticky možnost mít drobných „kolik chtějí“ a stejně mi permanentně tvrdí jak nemají drobné a loupou očkem, jestli jim to projde a nechám dýško… Na to také nadávala i zakladatelka a další lidi ![]()
ČP nosí málokdy tolik dobírek abych zažila vyslovený problém. S nima mám obvykle problém toho, že se neobtěžují mi balíček přivést vůbec a vrchol byl, kdy mi teď už 3× nedodali ani lístek do schránky a balík se vrátil odesilateli. Na to už jsem podala stížnost na našeho doručovatele balíků a pošťačku (to ať rozhřeší oni, kdo mi měl dát alespoň ten lístek) a nejsem zdaleka jediná, kdo má s tímhle problém
@Nafrněná závist, máš asi štěstí na doručovatele u vás
my máme fajn jednu pošťačku, ale doručovatel balíků je fakt… ![]()
@Regina Hero píše:
jo, je to jen stovka… vzhledem k tomu, že přepravce takhle vlastně by poštovné přišlo na dvě stovky (v té dobírce už byla cena za dopravu) a stovka k tomu navíc… a to se vyplatí… zejména u zboží za necelé dvě stovky, tam se to vyplatí dvojnásob![]()
Já si taky myslím, že to neudělal úmyslně. Prostě se spletl, jsme lidi. S penězi jsem roky dělala, vím co to je a někdy už člověk mele z posledního a je to hned. Do toho se mrkněte na diskuze o těchhle přepravkách, jak jsou ti kluci přetížení a v čem vlastně pracujou. U pošťáků je to zrovna tak. Vím že to zákazníka nemusí zajímat, ale neházela bych všechny do jednoho pytle k podvodníkům a zlodějům. Já mám zkušenosti dobré a zásilek nám chodí spoustu. Nechat drobné do desetikoruny a když mi to nese do práce, dám mu aspoň firemní propisku. A úsměv na obou stranách, ten nestojí nic. Sami se nikdy nespletete?
@Proto02 Jasně zavolala jsem mu že to nechal u nás tak se stavolal druhej den. Každej dělá chyby a já kdysi dělala v obchodě a platit manko není nic příjemnýho.
@sedmikráska70 píše:
@Proto02 Jasně zavolala jsem mu že to nechal u nás tak se stavolal druhej den. Každej dělá chyby a já kdysi dělala v obchodě a platit manko není nic příjemnýho.
Jj, to je super. Prostě jsme lidi, chybující.
Dělala jsem s penězi přes 20 let. Za ty roky samozřejmě se stalo, že mi pak něco chybělo, nebo naopak přebývalo. Milé bylo, když přišla babička, že jsme jí dali o 20 Kč víc a ona chudák celou noc nespala. Naopak jsem jednou přišla o 6000 a nějaké drobné - po kontrole jsem věděla který to byl zákazník, ale peníze bohužel nevrátil - prostě řekl, že to dostal správně. Njn. Je to o lidech.
@mado píše:
@Regina Hero to byla reakce na to, jak někdo psal o tom, že poštovné je dost vysoké. Pošťak nemá vliv na výšku poštovného, ten to jenom roznáší. To mělo z mého příspěvku vyznít a taky, proč nemusí mít zrovna přesně nazpět- což byl můj poznatek brigádníka.M
Tak pokud doručovatel doručuje a počítá se s tím, že bude kasírovat, tak by ho měli vybavit dostatečnou hotovostí, aby mohl vracet. Na nějaké „nemám“ nebo „to je dobrý“ asi lidi zvědaví nejsou ![]()
@Nafrněná píše:
Já teda objednávám hodně často a nemám žádnou špatnou zkušenost s žádným dopravcem ani s Českou poštou, všichni se ke mně chovají tak, jak já k nim… a peníze navíc dávám vždy i kdyby jen deset korun, pokud mi to teda donesou až k bytu… nikdo si ale nic automaticky nenechává
Já taky objednávám hodně často - jen tenhle týden jsem přebírala 4 dobírky. Nikdy jsem neměla s nikým z dopravců - pošta, PPL, DPD - žádný problém. Vždycky všichni vraceli přesně, dýško nabízím já a to maximálně do 10-20 korun. Tuhle se mi řidič DPD omlouval, že mě zastihl až na potřetí a přitom to vůbec nebyla jeho vina.
@KPKristy znovu ten dorucovatel si vezme hotovost jak potrebuje, ale behem te pochuzky se zrovna muzou stat situace, ze opravdu pri tve, treba uz posledni dobirce ma treba jen velke bankovky a pak se to dava dohromady vselijak.Jak na tom budes s penezmi ve tri odpoledne, kdo bude doma, kdo dobirku odmitne, ktery duchodce bude chtit vyplatit v drobnejsich penezich…to fakt rano v sest neodhadnes.
Ja to vzdycky nejak poresila, narazila jsem na rozumny lidi, jednomu panovi jsem vracela ze sveho a jeste vic, protoze jsem drobnejsi nemela a on me cely dalsi den nahanel po rajonu, ze mi vraci tech patnact vcerejsich korun a jeste mi daval dalsich pet jako uroky ![]()
Ps: Ty drobne i velke tahas cely den v penezence opasane na brise.To je k pesim dorucovatelkam. U tech je divny, ze s balikem nezazvoni, protoze ho pak musi tahat zbytek pochuzky, nahoru s balickem jde, kdyz je pozadana s udanim duvodu, ma u sebe totiz jeste nekolik tasek, batoh a vozik posty za ktere zodpovida a tahnout to nekam do pater, hledat, ktery je to byt, nechat to nekde dole, kde to muze nekdo, jen z blbosti, ukrast.
Pokud balikar, co jezdi autem te jeden den doma nezastihne, tak pak tu vyzvu preda dorucovatelkam a ty ji hodi druhy den do schranky, balik fyzicky nemaji, ten ani nevidely, ten je v depu. Proto ty zmatky, ze jsi byla doma a mas jen vyzvu.
M
@mado tu naši jsem odhalila… ona ty doporučené zásilky ani nenosila… když jsem ji jednou zastihla, když dávala lístek do schránky, tak jsem chtěla ten dopis vydat hned… a ona ho ani neměla… manžel měl před pár lety víc štěstí, tomu ho přesně takhle nakonec dal, ale já měla smolíka… a ještě tam bylo napsané, že balík větších rozměrů… tak jsem si na poštu dojela autem… byla to A4 obálka se dvěma listy papíru…
Pokud to není přímo etra velký balík, a při objednávce mají balík na poštu, tak si pro něj ráda na poštu zajdu.
Nemusím čekat než se milostivě uráčí přijet a balík mi předat.