Dýško - pošťák si sám vezme?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
10.6.16 10:56
@Zuziky píše:
delam totez :mrgreen: a muj muz vzdycky se smichem komentuje, kolik penez diky me „neochote“ davat dyska usetrime :mrgreen: :mrgreen: )ale tak jako proc bych mela davat neco navic servirce, ktera je neprijemna nebo za jidlo, ktere neni podle mych predstav?)

Zrovna nedávno jsme si se ségrou dávaly kafe v kavárně, kde ty holky pracují asi na galejích nebo proč. Jsou protivné, huhlají, pomalé, zapomínají přinést objednané pití. A to jsme tam za dvě kafe a dvě vody nechaly kolem 200,–. Takže dýško nedostala a koukala dost divně. Dokonce mi přišlo, že u toho stolu stojí dýl, než by musela. Asi myslela, že jsme zapomněly. Začaly jsme se sbírat a ona nafučená odpochodovala. Ale co jako? Skoro hodinu se na nás tvářila, jakože ji děsně otravujeme, musela PRACOVAT. Na tohle vážně nejsem zvědavá a už vůbec nebudu dávat peníze navíc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
10.6.16 10:59
@Ellusa píše:
@Regina Hero Ano, stalo se mi to a stejně jako tobě. Měl vracet něco přes stovku, dal mi kovové a řekl, to je dobrý. Já se ohradila, že to teda dobrý není a že ještě tu stovku, tak mi ji samozřejmě dal. Přišlo mi, že zkouší, co jim na to lidi řeknou a jestli jim dojde, kolik mají ještě vrátit. ČP si toto nedovolí (ti pro jistotu raději nedojedou vůbec :mrgreen: ), bylo to, pokud se nepletu, DPD.

to je přesné, v poslední době se mi už několikrát stalo, že mi ČP nedoručila balíček domu a ani mi nehodila lísteček, že ho mám na poště uložený 8o
a když se balíček vrátí odesilateli není šance z nich vymlátit peníze zpět.
Ještě aby si řekli o dýško :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
10.6.16 11:01
@KPKristy píše:
Zrovna nedávno jsme si se ségrou dávaly kafe v kavárně, kde ty holky pracují asi na galejích nebo proč. Jsou protivné, huhlají, pomalé, zapomínají přinést objednané pití. A to jsme tam za dvě kafe a dvě vody nechaly kolem 200,–. Takže dýško nedostala a koukala dost divně. Dokonce mi přišlo, že u toho stolu stojí dýl, než by musela. Asi myslela, že jsme zapomněly. Začaly jsme se sbírat a ona nafučená odpochodovala. Ale co jako? Skoro hodinu se na nás tvářila, jakože ji děsně otravujeme, musela PRACOVAT. Na tohle vážně nejsem zvědavá a už vůbec nebudu dávat peníze navíc :roll:

Taky je mi jedno jak kdo cumi. Nepracujes jak mas? Nazdar. Dysko neni automatika ale odmena za odvedenou praci. Kdyz platim dejmetomu 167korun, protivne servirce nenecham nic, normalni reknu 170,– dobre servirce dam 200,– a reknu ze dobry. V trafice stribrne nechavam taky. Tizi me v penezence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
10.6.16 11:02

@KPKristy to se mi stává často, že když nedám dýško tak mi u stolu stepují déle a pohledem dávají najevo, co si to dovoluji za drzost jim ho nedat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
10.6.16 11:05

Ale pro zajímavost (ačkoliv to asi některé víte) v jiných zemích jako Francie a podobně, je běžné, že vám dýško započítávají rovnou do celkové částky při placení a nemáte právo říct, že ho odmítáš zaplatit. Prostě tam to berou jako automatické. A chtěli to zavést i tady… nějak to neprošlo :DDD
To mi celkově přijde jako největší drzost. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
10.6.16 11:07
@Shana píše:
Ale pro zajímavost (ačkoliv to asi některé víte) v jiných zemích jako Francie a podobně, je běžné, že vám dýško započítávají rovnou do celkové částky při placení a nemáte právo říct, že ho odmítáš zaplatit. Prostě tam to berou jako automatické. A chtěli to zavést i tady… nějak to neprošlo :DDD
To mi celkově přijde jako největší drzost. :cert:

V jinych zemich si totiz servirky VETSINOU nedovoli byt protivne jak prd. l. Timpadem si ho zaslouzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.6.16 11:10
@Shana píše:
To mi celkově přijde jako největší drzost. :cert:

jj proto v jiných zemích nechodíme do restaurací, ale kupujem si jídlo a vaříme si ho..jako 3 ečka na osobu je trošku mimo..možná v zahraničí, ale pro nás čechy nepředstavitelné. o)) když jde celá rodina.
ale je fakt že jedou na pobyt jdeme a chovají se teda dobře..uslužně, usměvně, nemají problém donést, vyměnit, třeba pro děti něco co nejí a tak..

• Citovat
  • Upravit
746
10.6.16 11:15

@Ondrášovka.N no, je fakt, že to co si občas dovolí u nás je neuvěřitelné.
Ale taky jsem se v Paříži při poslední návštěvě (2 roky zpět) docela rozčílila, kdy byla servírka pomalá, skoro jak zfetovaná XD a koukáme na docela vysoké dýško na účtence…
jenže ohadit se se nedá :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.6.16 11:16

@Shana jj mají to v zákoně, což je teda mazec..jak ti mužou nakázat platit za něco co je dobrovolné. Pak si ty servirky atd, mužou dělat co chtějí, chovat se jak chtějí a stejně dostanou dýško..mazec zákon.

• Citovat
  • Upravit
746
10.6.16 11:17

@smurfka tak to my si právě chceme dovolenou celkově fakt užít, takže i s nějakým posezením v restauraci, občas nějaké vínečko atd (ale jasně, to jsme jezdili ještě bezdětní XD)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.6.16 11:22

@Shana mi bezdětní jsme raději koupili vínečko na apartmán a řádili tam..případně seděli na balkoně a popíjeli..
ted s dětma už to fakt nejde každý den večeri v restauračce..to je skoro 12E na dýškách každý den..to ne :zed:
ted to děláme tak, že si koupíme třeba pizzu sebou a sníme ji doma na bakloně..nebo teda vaříme sami..

• Citovat
  • Upravit
4984
10.6.16 11:22
@Shana píše:
@Ondrášovka.N no, je fakt, že to co si občas dovolí u nás je neuvěřitelné.
Ale taky jsem se v Paříži při poslední návštěvě (2 roky zpět) docela rozčílila, kdy byla servírka pomalá, skoro jak zfetovaná XD a koukáme na docela vysoké dýško na účtence…
jenže ohadit se se nedá :/

My jsme burani, jezdime jen v nasi vlasti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
10.6.16 11:23

@smurfka a hlavně jak ti můžou vlastně nakázat platit za NIC. Protože to je jejich práce a jsou za ní normálně placení. Není to žádná nadstandartní péče nebo tak :nevim:
Takže je to dle mého skoro jako krádež peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
10.6.16 11:23
@pajule022 píše:
K nám jezdí zase porad ten stejný řidič jedné dopravní společnosti a ten si „přivydělává“ tim stylem, že mi má vracet třeba 70 Kč a tvrdi mi, že nemá vůbec drobný a u toho dela psí oči. Udělal mi to tak dvakrát po sobe a ja jsem doma také neměla drobne a zároveň jsem spechala, tak jsem mu dvakrát po sobe „nechala“ dyzko 70 Kč, od te doby si chystám peníze na korunu presne a to máte vidět vždy ty kysele obličeje

to mě udělal párkrát tak říkam že to je blbý protože já to prostě přesně nemam a on jak to vyřešíme. No řekla jsme že bohužel at přijede až bude mít rozměněno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.6.16 11:27
@Shana píše:
@smurfka a hlavně jak ti můžou vlastně nakázat platit za NIC. Protože to je jejich práce a jsou za ní normálně placení. Není to žádná nadstandartní péče nebo tak :nevim:
Takže je to dle mého skoro jako krádež peněz…

právě..majitelé jim dávají málo, tak je lidi musí dotovat.. :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová