Dýško - pošťák si sám vezme?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
10.6.16 10:35

Stává se mi čím dál častěji, že si kdekdo nechá dýško automaticky. Vždy na to reaguji ohrazením se, protože takové drzosti opravdu platit nebudu. Když vrátí omylem víc, taky jim to slušně vracím. Když vrátí míň, považuji to za neodpustitelnou drzost. Neakceptujte to, klidně si i stěžujte výš. A hlavně dávejte dýška jen když jste spokojeni. Jinak postrádají smysl.

Příspěvek upraven 10.06.16 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
@Regina Hero píše:
jo, je to jen stovka… vzhledem k tomu, že přepravce takhle vlastně by poštovné přišlo na dvě stovky (v té dobírce už byla cena za dopravu) a stovka k tomu navíc… a to se vyplatí… zejména u zboží za necelé dvě stovky, tam se to vyplatí dvojnásob ;) :D

To jsi mě asi nepochopila. Stovku bych mu určitě nenechala. Ale nemyslím si, že to udělal schválně. To je celé. Lidé nejsou neomylní, dělají chyby. Ty ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420

Nepřijde, je to děs. Já si teda na denodenní styky s doručovateli nemohu stěžovat. Tedy jen jednou se záskokem za dovolenou s českou poštou. Ten se neobtěžoval dát vědět a jen hodil lístek do schránky. Ale jinak ať DPD, PPL, Pošta, DHL, Toptrans super přístup, vždy vrací do jediné koruny, těžší mi automaticky nesou do kanceláře, lehčí dávají do ruky, když jsem na obědě, volají mi a vyjdou mi vstříc, buď dovezou jinam, nebo se někde potkáváme..
Já vzhledem k tomu, že to je pracovní doručování tak bych hned psala na dopravce..

Příspěvek upraven 10.06.16 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
10.6.16 10:36
@WaIl píše:
To jsi mě asi nepochopila. Stovku bych mu určitě nenechala. Ale nemyslím si, že to udělal schválně. To je celé. Lidé nejsou neomylní, dělají chyby. Ty ne?

Jasně neudělal to schválně, to, že je to dobrý mu ujelo z pusy omylem, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
10.6.16 10:41
@j.a.n.i1 píše:
Jasně neudělal to schválně, to, že je to dobrý mu ujelo z pusy omylem, že?

A jak víš, že to nemyslel o těch 3 korunách, že to je dobrý? 8o Je samozřejmě blbé říct, „to je dobrý“, když vracím (v domnění) o tři koruny méně, to by samozřejmě měla říct ta druhá strana, pokud chce, ale holt to neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.6.16 10:41

Já nevidím důvod jim dávat dýška. To poštovné je celkem drahé. Pokud chci něco dát dám, ale ne stylem, že nemám na vrácené, není to dobrý? Fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
10.6.16 10:44

Jo, to tak kamarád jednou platil pokutu 60 Kč, dal jim kovovou 50Kč a se slovy „to je dobrý“ odcházel :mrgreen:
(úmysl v tom byl, žádné takové)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466

Tak tohle se mi jeste nestalo(klepu)
snad mas rict ty jestli to je nebo neni dobry a ne on
ja sice chapu ze jejich platove ohodnoceni za ty hodiny v praci taky nemusi byt idealni, ale tohle je nehoraznost
kdyz bude mily a vstricny tak mu to ty lidi spis nechaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
@Litta píše:
Stává se mi čím dál častěji, že si kdekdo nechá dýško automaticky. Vždy na to reaguji ohrazením se, protože takové drzosti opravdu platit nebudu. Když vrátí omylem víc, taky jim to slušně vracím. Když vrátí míň, považuji to za neodpustitelnou drzost. Neakceptujte to, klidně si i stěžujte výš.A hlavně dávejte dýška jen když jste spokojeni. Jinak postrádají smysl.Příspěvek upraven 10.06.16 v 10:35

Mám pocit, že si lidi (prodávající i kupující) nějak zvykli, že se to dává automaticky :nevim:

Já ale ani v hospodě automaticky nezaokrouhluji. Když dostanu skleničku s otisky čehosi nebo vlažné jídlo, tak si klidně nechám vrátit do koruny (není to často, třeba dvakrát za rok). Obsluha sice civí jako puk, ale proč bych jim hned něco dávala, když služby nejsou 100% :nevim:
A když spokojená jsem, tak zase neváhám nechat docela dost. Od toho dýška jsou, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
10.6.16 10:51

Kdybych někoho opakovala tak varuji, že debatu jsem nečetla.

Normální to není. Dýško není samozřejmost a už vůbec ne povinnost ale ocenění pracovníka za dobrou/nadstandartní/nějak lepší práci. Tudíž nemá absolutně žádné právo si ty peníze chtít hned nechat. Já ho nechávám jen v případě, že jsem se službami spokojená, ne automaticky, aby si ty lidi uvědomili, že mají být příjemný :D

A za jednání, jaké popisuješ bych si napsala jeho jméno nebo čas a poznávačku a s těmi údaji bych si na firmě stěžovala na drzost a v podstatě na to, že se mě pokusil „okrást“ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
@KPKristy píše:
Mám pocit, že si lidi (prodávající i kupující) nějak zvykli, že se to dává automaticky :nevim:Já ale ani v hospodě automaticky nezaokrouhluji. Když dostanu skleničku s otisky čehosi nebo vlažné jídlo, tak si klidně nechám vrátit do koruny (není to často, třeba dvakrát za rok). Obsluha sice civí jako puk, ale proč bych jim hned něco dávala, když služby nejsou 100% :nevim:
A když spokojená jsem, tak zase neváhám nechat docela dost. Od toho dýška jsou, ne? :think:

delam totez :mrgreen: a muj muz vzdycky se smichem komentuje, kolik penez diky me „neochote“ davat dyska usetrime :mrgreen: :mrgreen: )ale tak jako proc bych mela davat neco navic servirce, ktera je neprijemna nebo za jidlo, ktere neni podle mych predstav?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@WaIl píše:
A jak víš, že to nemyslel o těch 3 korunách, že to je dobrý? 8o Je samozřejmě blbé říct, „to je dobrý“, když vracím (v domnění) o tři koruny méně, to by samozřejmě měla říct ta druhá strana, pokud chce, ale holt to neřešil.

no přesně… i tak mi přijde nepěkné říct „to je dobrý“ v případě, že já nejsem ten, kdo přeplácí… to bych měla říct já… jako bych řekla, ty drobný nehledejte… ale stovku pořád za drobné nepovažuji… takže mi pořád vyplývá, že to je dobrý patřilo stovce… pokud vracel dvoukačku v domnění, že jde o pětikačku, tak to bych pochopila, to byl omyl… takže to dobré mělo být, že si kilo nechá… no, zas takový dobrodinec nejsem… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
10.6.16 10:52
@WaIl píše:

I kdyby to myslel o 3 korunách, tak se ji snažil okrást, něco takového si vůbec nemá co dovolovat… a pak je jeho problém, že se možná sekl o 100, já to v takovém případě jako chybu prostě brát nebudu, protože už primárně se mě okrást snažil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.6.16 10:56
@Zuziky píše:
delam totez :mrgreen: a muj muz vzdycky se smichem komentuje, kolik penez diky me „neochote“ davat dyska usetrime :mrgreen: :mrgreen: )ale tak jako proc bych mela davat neco navic servirce, ktera je neprijemna nebo za jidlo, ktere neni podle mych predstav?)

Zrovna nedávno jsme si se ségrou dávaly kafe v kavárně, kde ty holky pracují asi na galejích nebo proč. Jsou protivné, huhlají, pomalé, zapomínají přinést objednané pití. A to jsme tam za dvě kafe a dvě vody nechaly kolem 200,–. Takže dýško nedostala a koukala dost divně. Dokonce mi přišlo, že u toho stolu stojí dýl, než by musela. Asi myslela, že jsme zapomněly. Začaly jsme se sbírat a ona nafučená odpochodovala. Ale co jako? Skoro hodinu se na nás tvářila, jakože ji děsně otravujeme, musela PRACOVAT. Na tohle vážně nejsem zvědavá a už vůbec nebudu dávat peníze navíc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
10.6.16 10:59
@Ellusa píše:
@Regina Hero Ano, stalo se mi to a stejně jako tobě. Měl vracet něco přes stovku, dal mi kovové a řekl, to je dobrý. Já se ohradila, že to teda dobrý není a že ještě tu stovku, tak mi ji samozřejmě dal. Přišlo mi, že zkouší, co jim na to lidi řeknou a jestli jim dojde, kolik mají ještě vrátit. ČP si toto nedovolí (ti pro jistotu raději nedojedou vůbec :mrgreen: ), bylo to, pokud se nepletu, DPD.

to je přesné, v poslední době se mi už několikrát stalo, že mi ČP nedoručila balíček domu a ani mi nehodila lísteček, že ho mám na poště uložený 8o
a když se balíček vrátí odesilateli není šance z nich vymlátit peníze zpět.
Ještě aby si řekli o dýško :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová