Emigrace do Norska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
oukidouki
31.12.12 14:43

Jsem koza, teď jsem si uvědomila, že známý od manžela tam momentálně taky pracuje…řeknu manželovi, ať mu zkusí napsat :palec:

• Citovat
  • Upravit
530
31.12.12 14:47

@saminomimino. ziji na Sardinii odstehovala jsem se sem ze dne na den a to i bez znalosti jazyka.
Delala nejhorsi prace a byla presvedcena ze i kdybych musela mejt zachody tak to dam uz jen kvuli te atmosferr tu, lidi jsou tu skveli.
A to ze je tu kriminalita ano ale je tu pro normalniho cloveka bezpecno.
Zdravotnictvi ha pojisteni se tu neplati jako v Cr.
Lide uzasny pratelsky pomuzou pokecaj no super.
Jeste dnes si tu obcas pripadam jak v jinem svete.
Cesko mam ho rada cela ma rodina tu zije rada prijedu na dovcu ale tejden a to mi staci, po tejdu jsem znechucena z te ceske mentaliti!!!
Ja ti drzim palecky <3 <3 <3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oukidouki
31.12.12 14:49

Tak jsem mu napsala sama tomu známému, tak uvidíme :D, pak Ti to pošlu do zprávy :D

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
31.12.12 14:51

@13majda13 moc moc díky, nejsi první kdo to tak popisuje, jsem ráda že tahle pozitiva převyšují negativa, my už tak bezhlavě vyrazit nemůžeme, s dětmi, ale rozhodně tahle mentalita je hnací motor pro nás, protože tady jsem znechucená velice často, lidem se tu doslova snažím vyhýbat a nemyslím že jsem asociál, v ulici bydlí rusy a francouzi a snimi se velice ráda vídám, pokecáme a je veselo, s čechy to tu je horší, je problém

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
31.12.12 14:53

@13majda13 a tay info i zdravotním moc díky, to právě zháním, takže u dotora si vše platíš sám, co vím i léky jsou jen na předpis nic voln prodejné, je to tak?
a jak tu kdosi psal, že se tam na čechy dívají jak mi tu na cikány, je to tak, zažila si diskryminaci, či útoky? beru to že slušný člověk a rodina nemá důvod tohle zažívat nebo ano? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
31.12.12 14:53

@oukidouki moc díky, jsi hodná :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
31.12.12 14:55

@13majda13 teď čtu že jsi na Sardinii, promiň, čtu v rychlosti a přehlédla jsem to

• Citovat
  • Upravit
530
31.12.12 14:59

@saminomimino jen jsem chtela podporit i kdyz se nejedna o norsko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
31.12.12 15:09

@Loki01 Nikomu nevadí že se chce dotyčná odstěhovat, ale jakým způsobem mluví o svém národu a odsuzuje je i když se s žádnými Čechy nestýká. A navíc má v každém příspěvku alespoň jednu hrubku. V cizině jsem žila několik let, čti bedlivěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
31.12.12 15:31
@badela píše:
@Loki01 Nikomu nevadí že se chce dotyčná odstěhovat, ale jakým způsobem mluví o svém národu a odsuzuje je i když se s žádnými Čechy nestýká. A navíc má v každém příspěvku alespoň jednu hrubku. V cizině jsem žila několik let, čti bedlivěji.

Necetla jsem uplne vsechno. Poznamku s hrubkou nechapu…no a co? :nevim:
Muzes mi teda rict co presne se ti nelibi? Co rekla tak hrozneho o Cesich?
Jak dlouho jsi zila v cizine? A kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oukidouki
31.12.12 15:33
@badela píše:

Proč řešíš hrubky? já viděla napsaný dopis ředitelem školy a měl tam taky hrubky, jestli naražíš na vzdělání…

• Citovat
  • Upravit
8814
31.12.12 15:36
@K.Black píše:
@terinka4444 :potlesk: :potlesk:Mě teda ukrutně, ale ukrutně sere, když si někdo neustále stěžuje, nadává a přitom každý máme možnost volby ;)
Jasné, není tady vše super, ale to není nikde, a pokud budu o nějaké zemi mluvit jen v negativech, tak tam asi nebudu žít ne? ale ono zase s malejma dětma je to tu výhodné, např. nejdelší placená MD v evropě ;)

Dovolim si nesouhlasit. Chodniky jsou v CR silene, malem jsem tam svuj kocarek vybourala. V restauracich se kouri a nemuzu jen tak zajit s holkama zajit na obed jako tady kdyz se potkame s detma (pokud neni leto a ja nesedim na zahradce).
Materska je placena, ale jak? Tady je sice materska placena jen 9 mesicu, ale se vsema pripevkama co clovek dostane si porad matka muze zustat doma a nepracovat a manzel je krasne uzivi i na minimalnim platu. A s lepsim zivotnim standartem nez v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
31.12.12 15:42
@saminomimino píše:
@Jura007 a co tím jako chcete říct??jako že jsme paraziti co chtějí žít v jiné zemi, pač tady nás utlačují mongoli a cikáni a my jsme tedy podle vás něco podobného když chci vzít svoji rodinu do Norska, a i přesto že se začlením norové nás příjmou, budu poddruh a parazit a jen vyžírka Norska??Nebo jako co, jako to je tak divné že třeba máme jisté sny které si v této zemi nemůže splnit, je tak špatné chtím mít malou farmičku uprostřed nádherné země a slušně si tam žít
no pokud ano tak se Norům předem omlouvám a doufám že mně dnes nepřepadne nějaký mongol jak půjdu nakoupit, tady je to ocela běžné ale policie to neřeší

Tohle je rasisticke.
Skandinavci, Briti apod. nejsou obecne rasisti a nedivaji se na vychodni Evropu skrz prsty, ale tohle by ses mela priucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
31.12.12 15:42
@Loki01 píše:
Dovolim si nesouhlasit. Chodniky jsou v CR silene, malem jsem tam svuj kocarek vybourala. V restauracich se kouri a nemuzu jen tak zajit s holkama zajit na obed jako tady kdyz se potkame s detma (pokud neni leto a ja nesedim na zahradce).
Materska je placena, ale jak? Tady je sice materska placena jen 9 mesicu, ale se vsema pripevkama co clovek dostane si porad matka muze zustat doma a nepracovat a manzel je krasne uzivi i na minimalnim platu. A s lepsim zivotnim standartem nez v CR.

presne, vsude mam prebalovny, nikde v restauraci a v kavarne se nekouri, naprosto normalni je jit tam s ditetem a kdyz clovek chce, byt doma muze, ja jsem toho prikladem

• Citovat
  • Upravit
K.Black
31.12.12 15:44

@Loki01 nevím kde jsi se v ČR pohybovala, ale je dost restaurací pro nekuřáky(sama jsem kuřád ale s dětmi do zahulených nechodím) teda dokud jsou malé.

Co se týče financí na MD, platí ti tam třeba po dobu 4 let sociální a zdravotní? nevím, proto se ptám + zdravotní péče, ta je tu myslím dobrá a v rámci možnosti zadarmo, samozřejmě za lepší si připlatím.

jinak já nikomu nezávidím odjezd a bydlení v cizí zemi, dokonce i klukovi říkám až dodělá školu ať jede.Jen se mi prostě nelíbí, kritizování národa a využívání jeho vymožeností, když se mi někde nelíbí tak jdu ne? taky bych nebydlela tam kde se mi nelíbí, hnusí se mi to a všichni lidi jsou :roll:
Všude je něco, v každé zemi, člověk by měl žít tam kde je jemu a jeho rodině dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová