Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amy Adele píše:
Mě to nepřipadá tak zlý. Když se dává Elly, tak proč by nemohla být Emmy?
Emmy
ona se dava Elly
aha… No tak to je pak jasny ![]()
@kaja00 píše:
ona se dava Ellyaha… No tak to je pak jasny
Teď už se dávají různé „domácké podoby“ jmen. Třeba již zmíněná Elly, pak Elli, Eli, Nelly, Nella, Nelli, Lili,… ![]()
@Amy Adele píše:
Teď už se dávají různé „domácké podoby“ jmen. Třeba již zmíněná Elly, pak Elli, Eli, Nelly, Nella, Nelli, Lili,…
Tak Nelly, Nella a Lili je jeste docela v pohode ale Elly? Emmy? ![]()
@kaja00 píše:
Tak Nelly, Nella a Lili je jeste docela v pohode ale Elly? Emmy?
Módu neovlivníš…
![]()
@kaja00 píše:
Bohuzel![]()
![]()
A proto teď se většina snaží dát neobvyklejší jméno, ale to dítě je pak chudák. ![]()
@Amy Adele píše:
A proto teď se většina snaží dát neobvyklejší jméno, ale to dítě je pak chudák.
Presne
Kdyz uz chteji cizi, tak at maji cizi prijmeni a nejlepe jeste rodinu.
@kaja00 píše:
PresneKdyz uz chteji cizi, tak at maji cizi prijmeni a nejlepe jeste rodinu.
To jsou ti tupci. Dají co já vím třeba k přijmení Chládek jméno James jenom proto, že se jim James líbí, ale vůbec neřeší, jak to zní. James Chládek - katastrofa!
@Amy Adele píše:
To jsou ti tupci. Dají co já vím třeba k přijmení Chládek jméno James jenom proto, že se jim James líbí, ale vůbec neřeší, jak to zní. James Chládek - katastrofa!
@Amy Adele píše:
@Amy Adele píše:
@kaja00 píše:Jojo, jsou to blbove
Pritom cesky jmena nejsou spatna
Souhlas!
A existují česká jména, která jsou daleko hezčí než cizí.
@Amy Adele píše:
Souhlas!A existují česká jména, která jsou daleko hezčí než cizí.
Jojo, me se treba libi Maxim, ale anglicke varianty uz moc ne ![]()
@kaja00 píše:
Jojo, me se treba libi Maxim, ale anglicke varianty uz moc ne
To znám. ![]()
Ahoj holky,
sice ta diskuze už je poněkud starší, ale určitě se tímto tématem bude zabývat ještě hodně budoucích i přítomných maminek! Takže zdrobnělina od jména Emma - může být klíďo Emmička, ale také Emička. Pravopisně je to úplně jedno. Akorát kdo má Emmu a napíše zdrobněle Emička, tak musí počítat s tím, že kdo to neví, že má ve jméně dvě M, budou ho psát nejspíš s jedním. Ale je to fakt úplně buřt! Není to můj výmysl, ale volala jsem do Jazykové poradny ČR, protože tento problém občas řeším. Přítel píše Emička a já Emmička, takže se budem muset shodnout na jedné variantě, no
. Ale většinou zkráceně stejně píšu Em, nebo Emmí, takže v podstatě je to jedno. No tak jsem snad někomu trošku pomohla. Mějte se