Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@rébi píše:
Tomuhle jsem věřila, dokud jsme jako rodina neprodělali černý kašel. Pokud by to fakt platilo, tak by snad můj neočkovaný 1,5 letý syn nemohl mít lehčí průběh než jeho starší očkovaní sourozenci…
A proč by nemohl? Někdo prostě má vlastní imunitu takovou, že si tělo s leččíms poradí i bez očkování a někdo zas může chytit i nemoc, na kterou byl očkován. Nemůžeš porovnávat 2 různé lidi a z nich dělat závěry, to nejde, buď by musel jeden tu nemoc prodělat bez očkování i s ním, což nejde nebo musíš mít dostatečně velký statistický vzorek, ze kterého jde něco usuzovat, protože se v tom počtu eliminují právě ty extrémy, že někdo neonemocní ani neočkovaný a někdo zas má i jako očkovaný celkem silný průběh.
@stock píše:
Myslim, ze nemáš pravdu. Já bych spíš řekla, že je k očkování přimělo třeba tohle.
Nemělo by tam být neočkování?
Jinak u nás se laikům zpravidla prezentují grafy, které začínají tak pět až deset let před zavedením očkování, aby ten rapidní pokles nemocnosti a úmrtnosti, ke kterému došlo jen postupným zlepšením životních podmínek, nebyl tak nápadný.
http://www.vakciny.net/…vani/MMR.htm
@renap píše:
@Tejule Autismus a Down nelze srovnávat a řadit mezi stejný typ vady. Downi mají špatný počet chromozomů, vznikne to hned při oplodnění, je to genetický syndrom, se kterým se dítě už narodí. Kdežto autismus je psychiatrická vývojová porucha, ty dětí mají narozdíl od Downů karyotyp v pořádku, ale je něco špatně v nějakých spojích v mozku, nikdo neví přesně co a projeví se to až v průběhu vývoje, nějaká genetická predispizice tam možná je, ale je otázka, co to. spustí. Proto se cromozomální vady poznají už prenatálně, což bohužel u autismu nejde.
Nemas pravdu. Rozdil je v tom, ze DS je chyba na urovni chromozomu, PAS je chyba na urovni genu. Nevi se zatim jakeho/jakych, az (jestli)se to vedet bude, pujde to taky zjistit prenatalne. Dukazem je mnohonasobne vyssi vyskyt v ramci rodin, kde uz se PAS vyskytuje, nejde to vysvetlit jinak, nez ze je problem na urovni genu. Dite se s PAS uz rodi. Rozdil je jen v tom, ze PAS oproti DS neni videt hned po porodu, ale projevi se az v ramci vyvoje, kdy se dite s pAS vyviji jinak, coz treba v roce jeste neni tak moc videt, ale v radu dalsich par mesicu (tedy v obdobi ockovani mmr) uz casto ano.
@smurfka píše:…ale ted přijde nějaký neznámý blbec který řekne, dneska musíš naočkovat dítě tím a tím..přijde mi pozvánka přijde, dneska musíte..!! já bych došla, ale až mě se to bude hodit, až já budu chtít..tím prostě že on mi řekne dneska ted tohle musíš, tak mě to naštve…
Ale ano, to je to co mám na mysli. Tebe neštve samotná povinnost, ani to, že je to hned. Tebe štve, že s tebou jedná jako s nesvéprávnou ovcí. ![]()
Nicméně tenhle problém jsem nikdy neměla - pozvánku „dostavte se dne…“ neberu jako příkaz ale jako návrh. Mám dojem, že na pozvánce byvá i telefonní číslo, aby si člověk mohl domluvit jiný termín. ![]()
@alifie píše:
Nemělo by tam být neočkování?Jinak u nás se laikům zpravidla prezentují grafy, které začínají tak pět až deset let před zavedením očkování, aby ten rapidní pokles nemocnosti a úmrtnosti, ke kterému došlo jen postupným zlepšením životních podmínek, nebyl tak nápadný.
http://www.vakciny.net/…vani/MMR.htm
Nemělo, protoze ten graf ukazuje úmrtnost v důsledku spalniček před očkováním a po zavedení očkování a výskyt onemocnění před očkováním a po zavedení očkování. Tenhle graf saha az do minulyho stoleti, takže bohate pred zavedenim ockovani.Tim jsem jenom chtěla říct, že ve Švédsku je ockovani dobrovolny,ale lidi se sami, mmj díky grafum/statistikám, zkušenostem a osvete přesvědčili,ze očkování smysl má.
Nicméně, opet to nebylo, z me strany, mysleno jako pokus o donucovaciprostredek ![]()
@stock píše:
Nemělo, protoze ten graf ukazuje úmrtnost v důsledku spalniček před očkováním a po zavedení očkování a výskyt onemocnění před očkováním a po zavedení očkování. Tenhle graf saha az do minulyho stoleti, takže bohate pred zavedenim ockovani.Tim jsem jenom chtěla říct, že ve Švédsku je ockovani dobrovolny,ale lidi se sami, mmj díky grafum/statistikám, zkušenostem a osvete přesvědčili,ze očkování smysl má.
Nicméně, opet to nebylo, z me strany, mysleno jako pokus o donucovaciprostredek
Aha, no na mě ten graf působí opačně než na tebe - úmrtnost začala klesat ještě před zavedením očkování, a po zavedení očkování ten pokles prostě pokračoval. ![]()
@alifie píše:
Aha, no na mě ten graf působí opačně než na tebe - úmrtnost začala klesat ještě před zavedením očkování, a po zavedení očkování ten pokles prostě pokračoval.
To třeba bylo tim zlepšením životních podmínek, not
![]()
@Tejule píše:
Není nic černobílé,, proto píšu, že kolektivní imunita selhává, tím jsou ohrožené nemocné děti a malé děti. Pochopila jsem, že máte postižené dítě, co s vaším dítětem udělají spalničky až je chytí, zemře? Skončí na Aru? Spalnicky jsou dětská nemoc, šířící se v kolektivech, když vymitime spalnicky u dětí, nebudou je dostávat dospělí. A ano, očkování může rozjet nějakou nemoc. Často to je AE, ale je to tím, že očkovací látka je neznámý agens, což je i bakterie a vir, takže nemoc by se rozjela tak jako tak, až by dítě čímkoli onemocnělo. Ten neúnavný Agens tu nemoc spustí. Bohužel… Každý jsme prenasecem 12 nemoci, záleží na štěstí, zda se ti dva sejdou, nebo ne.
Autismus je genetické onemocnění… Je to stejné jako Down. S. Atp. Ten taky nevzniká jen tak.
Ne není postižená a riziko rozvoje její nemoci (nic z toho co jsi jmenovala),při klasických spalničkách je menší, než při vakcinaci. Jenže před pár lety doktoři tvrdili opak, teď se brzdí. Nejde o sérum nemoci jako takové, ale jistě víš, že v tak malém množství by na něj organismus nereagoval, a tak se očkuje na uričtých typech podloží - a ty jsou právě v kombinaci s nemocí problém. To co píšeš lidé tvrdí do té doby, než jim blízký člověk po vakcinaci onemocní. To je snad v těch některých úsudcích omlouvá.
promiň, mě nějaké statiskiky nikdy k ničemu nedonutili…
statistiky mohou být vycucané z prstu, nikdy se nevyjádří všichni, a vybraní mohou být tak aby statistika vycházela tak jak chtějí aby vyšla..navíc těm obrázkům ani nerozumím