Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radunka83 já právě i z toho důvodu taky
Jsme statečné - snad se ostatní mamule přidaj ![]()
Holky hlásím pohyby
. Už pár dní, zatím teda takové dost nepravidelné, ale to je takhle ze začátku normálka
.
Mě tentokrát ty kontroly 1× za měsíc naprosto vyhovujou. V prvním těhu jsem měla dr. plašana, co mě chtěl vidět každých 14 dní, už to ani nebylo kam psát do průkazky
. Nakonec mě to spíš nervovalo, než uklidňovalo, on vždycky prohodil něco o tom, že těhotenství po ivf je vždycky vysoce rizikové, takže jsem měla pořád pocit, že je něco špatně.
Na velký utz jdu k Apolináři, mám jít už v pátek (podle utz budu 19+1, podle poslední MS 17+6), tak nevím, jestli není ještě brzo
. Začínám být trochu nervózní, aby bylo všechno v pořádku no a samozřejmě zvědavá kdo se tam skrývá ![]()
@irenn já chci takýýý - snad to poznám
vidíš to - každýmu opravdu vyhovuje něco jiného - já bych plašana klído brala - si říkám - že třeba ani jednou mi neměřil čípek, či nějaké stěry nebo vůbec kukanda zevnitř žádná
Ani nevím jestli mám brát dál ten ascorutin - zatím ho beru ale nevím jestli si mám skočit pro další…To jsem zvědavá - necháš si fotečku?
@tiptop pokud fotečku dají, tak určitě
.
Můj dr. vnitřně neprohlíží (prý se od toho ustupuje), chodím do rizikové poradny k Apolináři, takže určitě ví, co dělají
. Přesnější je měřit čípek na utz, to mi bude dělat právě v pátek. Myslím, že po tom 20tt tě bude dr. taky víc hlídat, vzhledem k dvojčátkům
.
A ten ascorutin bereš kvůli čemu? Pokud už nešpiníš/nekrvácíš, tak bych řekla, že vysadit, aspoň mě to tak říkali. Na druhou stranu, on asi ničemu neuškodí, je to vitamin C a rutin
.
Fotečku bych ráda
. Já mám zatím jenom „šmouhu“ z 8tt, při tom screeningu nám dr. fotku nedal a já byla tak vystrašená, aby bylo všechno ok, že jsem si o ni úplně zapomněla říct
.
Aha vidíš to - ale ani o tom čípku se mi nahlas nezmínil jak je na tom - tak se příště určo pozeptám, páč nevědomost a trpělivost jsou slova která nesnáším
Já měla ten hematom - už je fuč, ale taky si říkám že v tom je ten rutin, a ten já jinak do sebe asi nedostanu -i když pohanku mám nakoupenou
Mě strašně štve že za dvojčata musím platit 2× - jako zabilo by je kdyby to dali kurnik za jednu cenu když to je v jednom břiše doprčič?
Každopádně už to máš za chvilinku tak jsem zvědavá s čím přijdeš - zatím je to tady 1:1 s pohlavím (počítám-li tedy že se ani můj ani Raduš nesekli ![]()
@tiptop to jako fakt
. Mě to placení za to, že se dr. koukne mezi nohy, připadá dost mimo, já vím, že to je jakoby „navíc“, na druhou stranu, je to fakt chvilička, takže ty 300, co za to na dost místech chtějí, mi nepřijdou úplně adekvátní ![]()
@irenn jo za 3D jednoho chtěli asi 349 a černobílá normoš 50
No jo, tak se vydělává - jak říkám zkusím zítra tu naší nemocnici - co mi řeknou jak to mají oni a hlavně jestli to má tedy už ted cenu jít na ověření toho pohlaví - abych tam pak nevyplázla peníze a neměla potvrzenou pipinku, vůbec netuším jak moc jsou tam trpěliví a ochotní doktořit
Hele a už máte vybraná jména?
Jo hele holky čím mažete pupky? A strašně se mi změnila plet - já která neměla ani pupínku mám při bližším ohledání v obličeji pubertácké krápníky ![]()
@tiptop na pupek jsem koupila tělové mléko z DM (babylove), oleje moc nemusím, mám pak mastný oblečení
Ale dost to flákám, když si vzpomenu, jak jsem v prvním těhu poctivě patlala 2× denně, ve druhém tak obden a teď je to katastrofa
. Čím mažeš ty ![]()
A pleť se mi naštěstí změnila k lepšímu, i vlasy, jenom škoda, že to tak už nezůstane ![]()
Jména - zatím ne, začneme se dohadovat až podle utz
. A vy?
Hele já tím co mi přijde pod ruku, co tady máme za zbytky- nerozlišuji
- a teda taky nepravidelně - měla bych se polepšit! Hele a nemá souvislost ta plet a vlasy s pohlavím - jaké s tím máš zkušenosti - jsi už zasloužilá
Jakože holčička ubírá hezkost -na mě teda funguje a hned možná i 2× - připadám si fakt hnusně
My jsme to pozměnily - Julinku za Sophinku - takže holky Stella a Sophia - takové SS komando
Kluk zůstává Alex…Mám cizí příjmení - takže se to k tomu i šikne řekla bych ![]()
@Radunka83 ..já jdu na velký UTZ ve 20.týdnu do genet. centra v ČB
@tiptop…a s těma pupkama jsem pro…také poměřím a nafotím ![]()
@tiptop moc hezká jména! Cizí příjmení závidím, dá se pak vymyslet o dost víc jmen a nezní to blbě ![]()
Jsem zvědavá na pupíky! Já budu mít zítra fofr v práci, takže měření/focení zatím neslibuju ![]()
teda vy jste kecalky, kdo to má dočítat:-) já už se taky moc těším na pohyby, zatím si myslím, že cítím srdíčko na pupku, ale manžel říká, že to jsou větry nebo moje břišní tepna:-) a po unaveném 1. trimestru, kdy mi krom spaní nic nebylo, tak začínají těhotenské neduhy mám pěkně nateklé kotníky což je fuj na ten genetický ultrazvuk jdu až 25.7. to je taková doba
@Janyyy
no vidíš - že by? já teda zatím fakt nic nepozoruji a to se i snažím ale myslím že nic…na ty kotníky se mi taky ptají na každé kontrole a zatím dobrý - tak uvidíme kdy to přijde - ony možná i ty vedra ti to zhoršily…
Tak mám po 3D ultrazvuku - sestra v nemocnici mi řekla že dělají 3D až kolem 20tt, takže nezbývá než čekat na mého gyndaře - objednala jsem se na 19.7 - chjoo takovou dobu je nevidět ![]()