Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop těším se jak malý dítě na Vánoce
Já si budu muset před zimou kozačy koupit. Mám i široký lýtka, takže mi nejsou jen tak nějaký… jen jedna určitá značka, a to ještě budu muset doufat, že moc nenakynu a hlavně nenateču…
Tenká jsem na fotce, jenže ta je 4 roky stará, od té doby jsem dost přibrala, bohužel ![]()
Docela jsem zvědavá s tím největším břichem v zimě
Asi budu nakupovat kabáty na jedno použití v sekáči ![]()
@Alowen těžko říct jestli v zimě nohy natejkat - v létě je to jasný ale zima?
No jo - to už bude vidět srdíčko! Hele to ti je zajímavý - měla jsi je jaké kvality ty embryjka? Že se chytlo asi jen jedno - ted si představ že by vybrali nedejbože to druhý - jestli byly stejně kvalitní tak by šáhli třeba po tom druhým a ted by nebylo nic… No ty kabáty budou zajímavý - no stejně nepočítám že bych pak někam extra lezla ale stejně na vyšetření atd to bude něco chtít - ha pláštenka - pončo ![]()
@tiptop měla jsem dvě blasty - jedna byla o něco vyvinutější než ta druhá
Já si tak říkám, jestli ten druhý flíček tam třeba včera nebyl někde schovaný
Ale stejně je to úspěch, že jedna zahnízdila. Tak jsem nad tím včera přemýšlela, jestli bych ty dvě najednou zvládla - asi jo, nejsem žádný béčko, ale jak jste tu diskutovali o té lásce, něco na tom bude… A já si klidně můžu za nějaký dva roky nechat zavést další mrazáčci a technicky to budou dvojčata - počatý ve stejný den jen každé strávilo v mrazáku jinak dlouhý čas ![]()
Ono to je prostě loterie, já měla dvě stejně kvalitní kompaktní moruly a asi se obě chytla, ale vyvíjelo se jen jedno (upozornil mě na syndrom mizejícího dvojčete), ale myslím, že čárky na testech a pak hodnoty hcg odpovídaly jednomu.
No taky jsem ráda, že alespoň jedno tam je.
@Alowen klidně tam ještě může být, hlavně aby, ale nebylo někde ve vejcovodu atd. na to mě taky upozorňovali, že kdybych jela na pohotovost s bolestma atd. tak musím hlásitz, že mi byla zavedena dvě, jedno je prokázáno v děloze, tak aby případně hladali druhé…no ještě, že to je už za mnou.
@Janyyy ufff, no, to mě taky napadlo… I to, jak jsem v neděli trochu krvácela, že mohlo odejít to embryjko.
Ale snad je všechno v pořádku, bolesti žádný nemám jen trochu jako na MS, ale to nic není. No, chtělo by to už mít průkazku, to budu přeci jen o něco klidnější
Mě povídej - nedávno s tím hematomem a týdenním krvácením! @Janyyy kdy ty máš další ultrazvuk?
Holky dost, žádné krvácení už nebude i nikoho
já jdu až 25. na ten velký utz to budu v 21. týdnu. Zítra odjíždíme směr Itálie, tak snad se to prckovi bude líbit:-) a přežijeme to bez nějaké návštěvy Italských doktorů:-).
Holky, nevím, jestli vás potěším, ale otoky nohou jsem měla i v zimě. Holky jsou 16. února a já v zimě nemohla z domu, protože jsem neobula ani kecky natož kozačky
Bundu ani kabát jsem rozhodně nezapla. Čekají vás krásné zážitky ![]()
Co se týká oblékání miminek, tak toho se vůbec nebojte. Nejlepší jsou bodýčka. Kupuju ty, co jsou u krku takové jakoby přes sebe a nemají tam zapínání. Otvor se dá krásně roztáhnout. Zvládne to každá maminka. Měla jsem dvoukilové drobky a zvládla jsem to hned v porodnici. Osobně musím říct, že je mnohem těžší obléct třeba košilku. Musíte nandat jednu ručičku, pak dítě jakoby natočit na bok, podsunout košilku, položit dítě, pootočit na druhý bok, vytáhnout košilku a navléct druhou ručičku. Bodýčko přetáhnet jednoduše přes hlavičku, dáte jednu ručičku druhou, nadzvednete miminko trošku za nožičky, vytáhnete body z pod zad a mezi nožkama zapnete. Ničeho se nebojte, zvládnou i méně zručné a navíc děti jsou gumové ![]()
@Janyyy krásnou dovču - tiše závidím ale moc přeju - hlavně ofafrně ![]()
@Martina139 teda nepotěšila
Hele a musela jsi v těhu třeba ležet nebo jsi byla „čamrda“ do hodiny h? ![]()
@tiptop já jsem byla čamrda, dokud jsem neměla úplně obří břicho. Chodila jsem do práce co to šlo, doktor to netušil. myslel, že jsem dávno na nemocenské. Málem ho kleplo, když to zjistil. Měla jsem oficiální termín porodu 7.3. Holky se narodily 16.2. ve 37+1 a já ještě v půlce prosince chodila do práce. Dělám v lékárně, dvanáctky a stojím většinu dne na nohách. Pak v tom prosinci se to ale dost zhoršilo a byla jsem ráda, že jsem doma. Už jsem se skoro nehnula, ale potíže jsem neměla. Ani ádný klidový režim.
@Janyyy krásnou dovolenou!
Holky já jsem skončila na atb, hodně kašlu + mě bolí v krku a jsem totálně přejetá, tak když se to po 2 dnech v posteli nikam nevyvíjelo šla jsem k dr. a mám nález na pruduškách
. Do toho teď manžel mimo Prahu, takže mi tady děti skáčou po hlavě. Doufám, že budu brzo jakž takž fit.
K oblečkům - já pro změnu ze zkušenosti radím nekupovat toho dopředu moc v té nejmenší velikosti (kromě @tiptop, dvojčátka asi nebudou 4 kilový obříci), obě děti jsem měla dost velké a v té 56 byly opravdu krátce
.
Tak a zbytek jsem úspěšně zapomněla ![]()
@tiptop Hoď nám sem fotečku svého výtvoru!
Já jsem na šití hrozně levá, tak oceňuju, když to někdo umí.
@Alowen Já si těhu věci kupuju i v sekáči. Konkrétně rifle. Dneska jsem jedny koupila. Jinak se dají teď na léto koupit i věci, které se prodávají jako klasika, ale principově jsou jako těhotenstký, např. kalhoty tureckého stylu apod. Už doma dvoje mám. Ale v tom bys v zimě zmrzla. Ty těhu rifle jsou hrozně pohodlný. Ono až Ti poroste bříško, tak to oceníš, protože klasický rifle jsou děsně nepohodlný. Aspoň já to tak vnímám. Ale nový bych taky nekupovala. je to děsně drahý a na krátkou dobu.
@irenn Antibiotika se můžou brát v těhotenství? Ptám se, protože mě příšerně bolí v krku, od dítěte jsem chytla takovou blbou rýmu a navíc si teď Adéla na hřišti hraje s klukem, který má příšerný kašel (Adéla už dnes kašlala taky)a rodiče už neví, čím to léčit. takže žádné dobré vyhlídky. Už jsem taky přemýšlela, jestli si nezajdu k doktorovi, ale myslela jsem, že mi stejně nemůže nic napsat, když jsem těhotná.
@Martina139 Prosím Tě, jakou košilku myslíš? Já používala jen bodýčka, overaly a kalhoty.
@Tofik jenom některá, konkrétně penicilinová řada je ok. V minulém těhu jsem měla zánět močáku a přímo v pohotovosti na gynekologii mi dr. atb napsal. Pravda je, že dost dr. se bojí atb v těhotenství ptát, moje kamarádka takhle chodila cca měsíc s angínou, což mi teda přišlo šílený
. Nejsem sice z braní atb v těhotenství nadšená, na druhou stranu, zápal plic by byl asi horší. Tobě držím palce, ať bolení v krku přestane a je klid
.
Já jsem měla na těhu věci v sekáčích smůlu - nic v mé velikosti, co by se mi zároveň jakž takž líbilo. Takže jsem pořídila pár sukní (kalhoty nerada nosím
), třeba v HM stála jedna 200 Kč, což jde. Po porodu je prodám
. I když je dost možné, že než se zase dostanu do oblečení před těhu, tak se i po porodu budou hodit.