Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, mě nepomáhá nic a ani nebudu spát když tampon měním co hodinu a půl…
Byla jsem dnes u lékaře, nic mi nedal, musím vydržet, ach jo
Zkoušela jsi třeba vodu s citrónem nebo samotný citrón? Mě to vždy menstruaci zeslabilo ![]()
@Anonymní píše:
Ja pouzivam bylinkove vlozky a zensky caj. Pomohlo mi to moc. Predtim jsem za hodinu protekla. Ted mi staci 2 vlozky na den.
@Anonymní píše:
mam to uplně stejně vložky použivaš
Ahoj já jsem po dvou porodech po prvnim MS normalni nepravidelná ted pravidlená ale mega silná! Dnes si ríkám, že snad vykrvacim doufam, že to ustane.. ![]()
Nemas doma ascorutin? nebo udelat stavu z citronu…nebo vzit vitamin C
@sobesin bylo to fakt jednodenni a pak uz skoro nic…uvidime co pristi cyklus ![]()
Ahoj jedna jse o to že tento měsíc jsem dostala menstruaci o 1 den dřív.. Dneska je to pátý den co jí mám a ráno to vypadalo že už jenom spinim no teď jse to troška rozběho ale není nějako extra silná jen když jsi sednu na záchod tak to že mě jde a jsou tam malé hrudky ale nemají ani 1cm většinou už pátý den jsem spinila tak mě to trošku zarazilo PS: jsem rok a půl po porode ![]()
@MiloslavaZ ahoj, prosim te, porad ti pomaha ten rebicek na menstruaci. Mam silene silnou, nevim co s tim. Dekuji.
Ahoj, omlouvám se za anonym,
Asi 10 let mám diagnostikovanou endometriózu na vaječnících, mnoho let jsou nicméně cysty stejné a nezpůsobují mi potíže. Neberu žádné léky ani antikoncepci. Nemám žádné problémy. Mám za sebou 2 přirozené porody.
Často mívám silnou menstruaci, to znamená, že první 3-4 dny potřebuji největší vložku co hodinu. Ale tentokrát nevím, jestli to není nějaký průšvih. Menstruační krvácení přišlo o týden dříve. Teď je to 4. den a doposud bylo všechno normální.
Už 4 hodiny mám ale krvácení tak silné, že mám vložku na 10-15 minut. Padají ze mě několika centimetrové kusy sliznice. Břicho povolívá jen lehce. Hodně piju, dala jsem si vodu s citronem, ale zatím je to pořád takhle silné. Dám si noční vložku, vyčistím si zuby, zaliju dvě kytky a vložka je proteklá
. Tonic si koupím ráno, ale co teď? Nevykrvácím do rána? ![]()
Hm
asi nevykrvácíš, ale sjela bych na pohotovost, nezní to úplně dobře
@stinga To bych si musela zavolat sanitku. Jsem doma jen s dětmi a bez auta. To zase nechci úplně plašit. Dala jsem si teď 3 celaskony, ascorutin bohužel nemám. Čím to může být? Hormony? Ještě kojím, ale už jen občas. Cítím se ok…zatím. Ale prostě ta intenzita mě překvapila.
@Anonymní píše: Více
spíš ti mohl prasknout nějaký myom, o kterém jsi nevěděla
Zkus na tu gynekologickou pohotovost zavolat - to je těžké takhle radit ![]()
@Anonymní píše: Více
Endometrioza je poměrně závažný problém způsobený přebytkem estrogenu. je řada doplňků, které dokáží estrogeny potlačit a progesteron podpořit, ale osobně doporučuji vyhledat na internetu stránky paní Gabriely Tuatti, ta si sama endometriozou prošla a má ucelený a funkční program na řešení těchto problémů. určitě se na její stránky alespoň podívejte.