Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka syn chodí denně ze zahrady ve školce jako prase, opravdu to tam nechat nejde
svléká to naruby a nohavice se k sobě tím bahnem přilepí, takže by to nenandal. A ja si na prani nestezuju. Je to otázka par minutek a nevadi mi ani zehleni. Děti trauma určitě nemají. Naopak vědí, ze i když něco zamazou, ze to máma vypere ![]()
Dceri do školy už by asi vydržela bunda dvě sezóny, ale to ja ji Prodam, a poridim zase novou. ![]()
@eliskaj Kde to prádlo pak susite?2az 3pracky denně?To máte doma Klabzubovu 11ne? ![]()
@Annabela11 susim ho v susicce. Než dopere další pracka, je ususene prádlo, tak to jen vymenim
poskládám a máme miele a zehlim opravdu jen košile ![]()
@Lioness34 píše:
@eliskaj jinak dnes mi bezi 4.pracka od rána - povlečení, ručníky, ještě mam dvě várky dek, a deti přijdou o půl pateoblečení buď večer nebo zítra
Asi ještě nechodíš do práce, co
celkem by mě zajímalo, jak to budeš zvládat s prací
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat zda to má taky někdo takhle. Syn 12 let je extrémně čistotný až mi s tím leze na nervy. Např. Jde ven se psem a věci pak všechny hodí do pračky, přitom věci vypadají čisté ani nesmrdí. Stále mu říkám ať si je tedy převlékne a druhý den opět použije, to se mu nezdá. Furt mám plnou pračku. Dva dny stejně tričko ee přitom se ještě nepoti a nesmrdi. Plenku zabalenou do ranecku uklidi jen s největším úsilím a kecama. Neexistuje že by mu třeba doma spadl bonbon a on ho “ofouknul” a dal do pusy. Já taková vůbec nejsem, klidně si utrhnu jablko ze stromu a hned sním. Taky ale nejsem žádná spindira, proste tak nějak normálně. Včera me úplně vytoci, přinesl čepici z tréninku a na ni kousek ztuhleho blata, jestli prý to vyperu. Zrovna po ruce byl kartáč na vlasy, tak jsem ho popadla a dvakrát přejela nad umyvadlem. Hned to spadlo. Čepice čistá a kartáč taky. A už to začalo, moc nechybělo a řekl mi ze jsem prase. Byl to fakt kousicek blata. Už nikdy se tím kartacem nehodlá cesat a další kecy. Pak mi řekl jestli bych se já tedy tímto pocesala ať to tedy udělám. S klidem jsem se ucesala a to jste měli vidět ten jeho šok. Připadala jsem si pak jak kontaminovaná. No a tak bych mohla pokračovat. No zkratka je to opruz. Ale má to tak jen se sebou, jestli chápete, bordel v pokoji má jako každý kluk.
Promin, ale pro me jsi cune ty. I kdyz je pravda, ze ja jsem asi trochu vic cistotna. Ale sundavat blato z cepice hrebenem by me nenapadlo a myslim si, ze 12tilety kluk se jiste poti a mit po dvou dnech ciste triko mi nepreijde nic divneho.
@eliskaj píše:
@Lioness34 k perovym bundam, ja to dávám ke všem bundam, aby se to peří zase hezky nacechralo. Poradila mi to kamarádka v cistirne
Tak to vyzkousim ! Díky!!!
@lucenka
Naše deti by nevydržely týden v oblečení na zahradu, vždy jsou od blata…od kolen dolu plus když se smeknou… loňskou sezónu jsem prala bundu jednou i 3× za týden. Jinak zimní má jednu hlavní novou a pak dvě náhradní (z loňska) … kupujeme dle toho jak rostou.
@Anonymní píše:
Ještě že jsem použila anonyma, já špindíra , ufmusím se polepšit.
@lucenka píše:
Asi ještě nechodíš do práce, cocelkem by mě zajímalo, jak to budeš zvládat s prací
Ne. Zatím opravdu nehodim. Brzy však budu. Ale zapnout pracku se susickou v jednom není problém
není to žádná velká práce
@eliskaj píše:
@lucenka chodím do práce už rok a půl
Vždyť nepereme na valše
zmacknout knoflík nic není. Roztřídít posbirat taky ne… a přesně ty kalhoty od blata
to si neumím představit ji dat další den…
@Lioness34 píše:
Ne. Zatím opravdu nehodim. Brzy však budu. Ale zapnout pracku se susickou v jednom není problémnení to žádná velká práce
To sice není, ale nějak ti to nebude vycházet časově, když si vezmu délku pracích programů
@Annabela11 píše:![]()
neboj nejsi…jen se tu zase jedna přes druhou předhání která je čistotnejsi
![]()
ženský no…
Ale tady nejde o to kdo je cistotnejsi - jen ze nekomu nedela problém často prát pro svůj dobrý pocit..// ale neznamená to ze když od sousedů perou jednou tydne je to špatne. Každého věc… já si nemůžu prát jednou tydne mě to prádlo zavalilo a nestihla bych to časové…
@lucenka píše:
To sice není, ale nějak ti to nebude vycházet časově, když si vezmu délku pracích programů
O to já strach nemám, mam i zrychlené programy
navíc se da nastavit když dojdu z práce aby dojela susicka
já bych to časové nedala prát jen o víkendu …
@Lioness34 píše:
O to já strach nemám, mam i zrychlené programynavíc se da nastavit když dojdu z práce aby dojela susicka
já bych to časové nedala prát jen o víkendu …
Tak tebe bych chtěla mít za sousedku, když klidně necháš zapnutou pračku a sušičku v době, kdy nejsi doma ![]()
@lucenka píše:
Tak tebe bych chtěla mít za sousedku, když klidně necháš zapnutou pračku a sušičku v době, kdy nejsi doma
Delam to uplne bezne a nekdy dokonce i troubu. Dam pect maso a odejdu si .