Finance, jsem zoufalá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
488
12.1.12 20:56
bloumik píše:
Chmůj bože. :roll: V životě je taková spousta nepředvídatelných událostí. My jsme počítali jako diví, abychom vyšli a měli rezervu. Vyjdeme, rezervu máme, nicméně manžel má zaměstnání, kdy velmi často tráví svůj den za volantem. Jakou mám jistotu, že ho někde někdo jednou nesestřelí?? Ano, máme pojistky, které nás měsíčně stojí 6000, ale pokud by byl manžel dlouhodobě v pracovní neschopnosti, pokryjí jen rok splátek. A pak? V domě bydlí i manželovi rodiče, takže by bylo veselo.
Zakladatelka chtěla povzbudivá slova, ne poučování od rádoby mentorů, co sežrali moudrost světa. Kattkko z celého srdce ti přeji, ať ti tvé sebevědomí a jistota, že vždy a za každých okolností vyjdete, vydrží. Že nezaúřaduje nešťastná náhoda a nepůjde všechna tvá sebejistota do kytek. Mezi bezdomovci je i spousta lidí s VŠ titulem, bývalých podnikatelů, lidí skvěle zabezpečených, kteří to jistě měli promyšlené dopředu… Cesta dolů je rychlý sešup, nahoru to jde o poznání hůř.
Tak už běž raději radit jinam. ;)
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 20:57
kamiŠ píše:
kattkko, ale někdo prostě nemá příjmy na to, aby mohl ještě bokem šetřit. Potřebuje se zařídit bydlení, takže to co by se dalo šetřit, spolkne hypotéka. To jsou jednoduché počty. Potom je nějaké stavební spoření a to když dojde, bu´d jde do hypotéky nebo se investuje do nemovitosti. Ty prostě všechno vidíš hrozně černobíle ;)

Rezerva byt musi a hotovo.Pokud nemam na to ze mi neco odejde tak mam problem.................koncim nema to cenu.Nevidim to cernobile mylsim dopredu.A pokud jedu na doraz tak si najdu blbej privydelek aspon za tri tisice ty na zemi nenajdu a muzu si je odkladat bokem.................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 21:00
bloumik píše:
Chmůj bože. :roll: V životě je taková spousta nepředvídatelných událostí. My jsme počítali jako diví, abychom vyšli a měli rezervu. Vyjdeme, rezervu máme, nicméně manžel má zaměstnání, kdy velmi často tráví svůj den za volantem. Jakou mám jistotu, že ho někde někdo jednou nesestřelí?? Ano, máme pojistky, které nás měsíčně stojí 6000, ale pokud by byl manžel dlouhodobě v pracovní neschopnosti, pokryjí jen rok splátek. A pak? V domě bydlí i manželovi rodiče, takže by bylo veselo.
Zakladatelka chtěla povzbudivá slova, ne poučování od rádoby mentorů, co sežrali moudrost světa. Kattkko z celého srdce ti přeji, ať ti tvé sebevědomí a jistota, že vždy a za každých okolností vyjdete, vydrží. Že nezaúřaduje nešťastná náhoda a nepůjde všechna tvá sebejistota do kytek. Mezi bezdomovci je i spousta lidí s VŠ titulem, bývalých podnikatelů, lidí skvěle zabezpečených, kteří to jistě měli promyšlené dopředu… Cesta dolů je rychlý sešup, nahoru to jde o poznání hůř.
Tak už běž raději radit jinam. ;)

Si muzu byt kde chcu.A za to ze pisu pravdu ?? Nemam sebevedomi......
A opravdu me prekvapuje kolik lidi je financne negramotnych.......

Příspěvek upraven 12.01.12 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
12.1.12 21:02
kattkka píše:
Doufam ze zakaldatelka ma ponauceni a priste aspon bude setrit na horsi case.

někdy prostě šetřit nejde Kattkko :-) Z Tvých příspěvků mi je jasné, že Ty jsi zabezpečená, že Ty máš rezervy, držíš svůj život pevně v otěžích a jsi na to patřičně hrdá. Gratuluji, a to upřímně. Nicméně životy některých z nás nejsou podle šablon a nemusíme být gambleři, finanční negramoti nebo neschopná individua… Do velmi tíživé situace finanční, osobní, se může dostat každý a je to takovej blesk, že ani nemrkneš… Určitě jsi pracovitá, snaživá a zodpovědná, ale podle mě taky dost naivní a životem a bahnem neprotřelá :-))))) Tak s těmi radami těm míň šťastným ne tak zhurta :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 21:11
Gjoa píše:
kattkka píše:
Doufam ze zakaldatelka ma ponauceni a priste aspon bude setrit na horsi case.
někdy prostě šetřit nejde Kattkko :-) Z Tvých příspěvků mi je jasné, že Ty jsi zabezpečená, že Ty máš rezervy, držíš svůj život pevně v otěžích a jsi na to patřičně hrdá. Gratuluji, a to upřímně. Nicméně životy některých z nás nejsou podle šablon a nemusíme být gambleři, finanční negramoti nebo neschopná individua… Do velmi tíživé situace finanční, osobní, se může dostat každý a je to takovej blesk, že ani nemrkneš… Určitě jsi pracovitá, snaživá a zodpovědná, ale podle mě taky dost naivní a životem a bahnem neprotřelá :-))))) Tak s těmi radami těm míň šťastným ne tak zhurta :-)))

Proste nemuzu jet na doraz nemuzu se zadluzit a nemit rezervu kor kdyz vim ze ta prace je sezonni. Zodopovedna jsem co se financni stranky tyce ale clovek se uci a otom to je a porad se uci.
A uz i ma dcera ve 2,5 letech dosla na to ze kdyz do nakupniho voziku nahaze kokina a jde si je zaplatit a naheze jich tam min tak ji zustanou kourunky na priste.A o tom to e

Příspěvek upraven 12.01.12 v 21:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.1.12 21:13
lopata píše:
tak já vám to napíšu velmi jednoduše, třeba si na mě tetma a další kamarádi zase smlsnou.. tvůj přítel musí MAKAT. pokud mu nestačí to, co vydělá, tak holt musí zvednout zadek a najít si pořádnou práci, nebo ještě přivýdělek.. nevím, proč tu nadáváš na dobu.. to je dost úsměvné.. za ručku vás nikdo vodit nebude, jste dva dospělí lidé, ty navíc těhotná, tak se koukejte sebrat a začít něco se svojí situací dělat. To, že ty máš jen učňák.. co na to říct, holt si za to můžeš sama… se dvěma dětma tě vemou do práce taky, nebo si myslíš, že všechny matky se dvěma a víc dětma jsou nezaměstnané?? podívej se, já si myslím, že dobrá práce se dá najít i dneska.. musíte pro to ale něco udělat.pročtěte si inzeráty na práci, sepište životopis, spočítejte jaký min. plat musí přítel mít, abyste mohli normálně žít a uvidíte, jestli je reálné nějakou práci najít, nebo ne.. pokud vám vyjde, že potřebujete nereálně vysoký příjem, tak musíte osekat výdajovou stránku.. to jsou kupecké počty.. dneska chtějí mít lidé všechno hned, zadlužují se a pak neví, jak z toho ven…

když tohle píšu scela upřímně lopato chce se mi :poblion: ale tentokrát s tebou souhlasím ,ale ne ve všem :mrgreen:
a teď k zakladatelce
já zcela chápu,že se v takovéto situaci může někdo ocitnout ( i když se opakuju ,tak i já zažila dobu kdy po zaplacení složenek zůstalo 2 tis na jídlo ,drogérku a všechno ostatní -půjčovat jsme si teda nemuseli nikdy na jídlo) ,ale mě se třeba taková situace stala po půl roce a ne po 4 týdnech, to znamená,že asi nemumíte hospodařit a že když peníze jsou nemyslíte na domu kdy nebudou - až se tě zima zeptá cos dělal v létě. 20 tis na složenkách je dost silný kafe :think: první co bych udělala je že bych začala jinak hospodařit i s ničím se dá špatně a dobře hospodařit ;)
Jak jsi na tom v těhotenství - myslím tím jestli máš rizikový nebo ne - můžeš jít někam na brigádu :?:
A co tvůj muž nemůže přes zimu ppozastavit živnost a jít pracovat někam na krátko.Když pozastaví žuvnost nemusí platit soc. a zdrav. může se při nejhorším nahlásit na živnosťák
Je někde v tom vašem placení banka u který můžete dodatečně přestat platit PO DOMLUVĚ S NIMA :think:
Kolik měsíčně projíte, jezdíte autem :?:
Rozhodně doba je zlá,ale ne nejhorší ;)
No a až se z tohohle vyhrabete prvně zaplatit co kde dlužíte po známých a pak našetři rezervy na zimu a pak až to ostatní ;)
Hlavně BUDE LÍP NEBOJ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.1.12 21:14

No on třeba někdo i rezervu měl a na něco ji musel použít. Jestli máš barák, tak to se každou chvíli může něco potentovat. No a takovou rezervu, že by byl člověk zabezpečen na 50 let dopředu asi lidi, kteří si berou hypošku nemají, ne? To by si ji nebrali.
my třeba lono investovali dost do topení na tuhá paliva - protože nám to do budoucna ušetří dost peněz, ale zase se nám ztenčila ta rezerva, no. Tak snad nám nerupne septik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 21:16
tenea píše:
kattkka píše:
tenea píše:
Kaczenka píše:
Z některých příspěvků je mi fakticky na :poblion: :poblion:
Zakladatelko, držte se. Taky se v tom plácáme, jak se dá. Hlavně splatit, co člověk musí. Kdybych měla čekat, až budu mít peníze a bydlení, tak bych děti neměla nikdy. Nad hlavou pořád nejistota, kraj, kde je nezaměstnanosr, atd…
Jen mě těší, že mám moc chytré a šikovné dítko, kterému je úplně jedno, jestli má hračku za tisíce nebo pár stokorun. Možná má vic než děti pracovně přetížených rodičů a to společně trávený čas s rodinou.
Přesně, chudák chtěla poradit, a ony do ní takhle. Nedivím se že to píše anonymně. Přesně to jsem chtěla napsat, kolikrát se děti od rodičů, co nemají mnoho, mají mnohem líp než děti od milionářů, jsou vděčné, o co jim dáš míň ve financích o to jim dáš víc v lásce. V životě nikdy bych z huby nevypustila „proč sis pořizovala děti“, no asi měla počkat, až budou zajištěný a pak ve 40 by zjistila že už žádný mít nemůže a pak bude mít peníze a ne děti, tak proč by vůbec žila, aby vydělávala? To není ten PRAVÝ smysl života. Nakonec se to vždycky nějak udělá
Ano presne tak NAKONEC SE TO NEJAK UDELA. :potlesk: PAK TU NEMAJI VZNIKAT DISKUZE TIPU mam exekuci,nemam na splatky, exekutor nam vzal barak......
Proste musim mit vytvorenou rezervu.
Ona chtěla poradit a ne když je s nervama v kýblu slyšet co neměla dělat, a jak to měla udělat. Člověk potřebuje podpořit a ne slyšet, seš blbá můžeš si zato sama, mělas na to myslet dřív, a žádná rada ani podpora, takový příspěvky si nechte pro sebe

Tak si to pročítám a chápu pohoršení všech nad různými příspěvky, mě osobně se líbí, že jsou lidé, kteří umí napsat i tu druhou stranu věci než jen utěšování, to jí pomůže na chvíli, ale realita je realita. Podpořit ano, ale ne jen konejšit, že vše bude dobré. Ale samozřejmě přeju, ať se situace co nejdřív zlepší. My taky žijeme od výplaty k výplatě a často už opravdu čekáme na peníze jako nikdy. Ale to tak je s dětma a na rodičovské.

• Citovat
  • Upravit
24320
12.1.12 21:19
eva valoi píše:
No on třeba někdo i rezervu měl a na něco ji musel použít. Jestli máš barák, tak to se každou chvíli může něco potentovat. No a takovou rezervu, že by byl člověk zabezpečen na 50 let dopředu asi lidi, kteří si berou hypošku nemají, ne? To by si ji nebrali.
my třeba lono investovali dost do topení na tuhá paliva - protože nám to do budoucna ušetří dost peněz, ale zase se nám ztenčila ta rezerva, no. Tak snad nám nerupne septik.

Ale to ze jsis zvolila barak je jen a jen tvuj problem a musim byt pripravena ze kdyz mam stary barak je obcas neco potreba udelat.A nekdy se to muze nahrnout. Takze nekdy je lepsi si koupit byt.Clovek se musi naucit jit potom na co ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.1.12 21:22

Kattkko, my to ale docela zvládáme a jsme spokojení. Já jsem třeba nikdy neměla nic na dluh. Vždycky jsem si šetřila a když jsem si našetřila, tak jsem zjistila, že už to nepotřebuju. Ale život vždycky jednoduchej není. A existují situace, které se prostě předvídat nedají!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.1.12 21:26

Zakladatelko, předloni jsem se vyhrabával z finančního srabu, takže vím, jak se cítíš. Napadá mě - máš trochu nějaké výtvarné nadání? Nešlo by něco vytvořit a pak to prodat? (A ještě by tě to třeba bavilo…) Nebo umíš péct cukroví a zákusky? Co kdybys někomu napekla na oslavu? (Měl jsem kdysi kolegyni, která byla u nás ve firmě tímto vyhlášená - a nechávali jsme si u ní péct sladkosti a dělat dorty…) Píšeš, že jste zadlužení u známých… Nebude někdo z nich rekonstruovat byt nebo domek? Nemohl by si přítel ty dluhy u nich odmakat?

Ještě mě napadla jedna věc. jeden známý tady v Brně chtěl jít pracovat jako zedník a obkladač do Německa, ale ukecali ho dva známí, aby s nima ve trojici dělal výměny bytových jader. Jedno jádro udělají komplet i s obkladama za osm dní - no nedávno vyměnil rozbitého favorita za lehce ojeté BMW, co dodat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.12 21:26
eva valoi píše:
Kattkko, my to ale docela zvládáme a jsme spokojení. Já jsem třeba nikdy neměla nic na dluh. Vždycky jsem si šetřila a když jsem si našetřila, tak jsem zjistila, že už to nepotřebuju. Ale život vždycky jednoduchej není. A existují situace, které se prostě předvídat nedají!

V pripade zakladatelky je muzu minimalizovat ze a vyhnout se jim maji ruce a nohy jsou proste zdravi.
Nebavim se tu o tom ze nekdo mel nehodu to uz jsme trosku jinde to jsou situace ktere se stavaji ale ne tak caste a zase maji reseni tohle sem schvalne netaham.Bavim se o situaci zakladatelky.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
12.1.12 21:32

Tak jsem dočetla, uff.
Nevím proč se tak všichni pouštíte do Kattky, já z jejich příspěvků necítím nic ve stylu povýšenosti, já jsem chytrá hvězda, jen píše jak to je.
Rezervu by měl mít každý, dobrá někdy to nejde, nebo rezerva je, ale už se použila, rozbitý kotel, oprava auta atd.
K zakladatelce, když muž vydělává 30 a to jen v sezoně, tak je to prostě málo, když složenky máte na 20 každý měsíc, tak to prostě je.
To že má základní vzdělání, to není problém, věř mi, znám spoustu lidí co ho mají.
Ono výplatu má celkem slušnou, tj, ale s vašima splátkama by bylo potřeba mít 10 víc, minimálně.Pozastavila bych živnosťák i kdyby na dva měsíce, šla bych na UP a už máš doma pár tisíc za zdrav a sociální.Potom jak tu někdo psal, poptat se na jiný tarif u operátora, pohrozit já odcházím a většinou ti udělají jiný ;)

• Citovat
  • Upravit
14809
12.1.12 21:34

Hodako, já mám za to, tedy alespoň to tak bylo, že žl lze pozastavit, ale minimálně na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.1.12 21:35

uff dočetla jsem diskuzi je dost hustá teda :think:
otázky tipu proč proč čekáte další dítě :roll: ať je ráda že ho čeká,co já bych za to dala moct mít další
Jinak starej barák to je žrout peněz ,ale příště prostě raději rezervy a pak dávat peníze do baráku stačí mít doma našetřeno na 2 měsíce splátek
nevím jestli jsem dobře pochopila,ale muž je zedník :?: ve stavebnictví je fakt krize,ale i tak by se mohl nějakej melouch najít :think:
myslím,že tenhle rok bude víc lidí co se ve finanční tísni ocitnou :think:
jen mě napadá,ale nemám dítě ve školce tak nevím jak to je ,když ste teď oba doma musí mladej chodit do školky :?: psala jsi,že školka stojí 1700 + 700 kdyby 2 měsíce nechodil bylo by to znát v rodiným rospočtu,nebo byste jí museli platit i kdyby zůstal doma :?: doopravdy nevím jak to ve školkách chodí ,jen mě to tak napadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný