FN Olomouc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
466
24.1.19 18:16

@MonikaDa Citim se O.K. :palec: , az podezrele, tak snad to neni spatne znameni! :think: 40 000,– i s pojistovnou, to je docela dost :roll: Tobe rikali at si udelate geneticke vysetreni embryi, z jakeho duvodu?
@alexa37 to jsem rada ze se to nekomu povedlo i kdyz mluvila o zazraku :potlesk: !!! To ti vysel 1 pokus? A v jakem stadiu embryjka jste zavadeli? No a pak prirozene, to je super!!! :lol: Skousim na to nemyslet ale nejak mi to moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
24.1.19 18:23

@MonikaDa ahojky takze byla to ona :D ted se dívám do zpravy a je to Lehnertova Katarina :D jo byla moc mila..no pojistovna to schvalila a ster taky udelala v utery si mam zavolat na vysledky a kdyz to bude ok tak az pak dorazi tetka tak pojedu na pichanec :mrgreen: jak sem to pochopila tak budu mit dlouhej protokol…ale uz to jede konecne tak at ho mam klidne aj dlouhej hlavne ze nejakej konecne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.1.19 19:23

@Alca1985 no je to dost, ale pocitali jsme do toho vsechny mozny nadstandardní ukony i pripadne doplatky za léky. Treba se to nakonec tak vysoko nevysplha, ale radeji pocitame s touto variantou. O tom vysetreni embryi mluvil uz minule Vodicka, kdyz jsem otehotnela, ale nevyvyjelo se. Rikal prave pokud by se to opakovalo, tak bysme mohli zvazit to vysetreni. No a ted se znovu zadarilo, ale embryo se nevyvyjelo. Proto by to i slo na pojistovnu. Nekdy se pry stava, ze treba ze ctyr embryi jen jedno geneticky v poradku. Kdyby jsme to vysetreni meli uz u prvniho ivf, mohli jsme se vyhnout temto zbytecnym pokusum, protoze by ty ,,spatne" embrya rovnou vyřadili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.1.19 19:30

@Dadule27 no presne, hlavne, ze uz se to rozjizdi. A budes behem stimulace chodit do práce? Ja u prvniho byla od zacatku stimulace na PN, ale ted zvazuji, ze bych mohla zkusit chodit do prace co nejdyl. Navic pokud bysme nechali delat to vysetreni embryi, tak bych nemela ET, ale az potom KET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.1.19 19:34

Holky podle ceho rozhoduji jaky daji protokol? Myslela jsem, ze se dela hormonalni profil a podle toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
25.1.19 12:58

@MonikaDa ahojky Moni, jo jo letí to, jsem doma na neschopence a jsem za to ráda že začátku mi nebylo vůbec dobře v práci bych umrela :lol: termín mám 9.cervence, dnes jsem byla na kontrole a dr mi říkal, že to vypadá na holčičku tak jsem šťastná. Tobě budu drzet palecky, ať ti ten další cyklus IVF vyjde, dej průběžně vedet :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
25.1.19 12:59

@MonikaDa jo a u mě se rozhodli pro krátký protokol po hormonalnim profilu, jak rikas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.1.19 17:15

@michailidis takze vy jste teda touzili po holcicce? To by bylo super, kdyby to byla opravdu holka :) My mame v rodine same kluky, tak babicka furt rika, ze uz by chtela tu holku :)
No ja uz prave dostala stimulacni protokol. Mam uplne stejny jako u prvniho ivf, asi si říkali, ze kdyz se u toho zadarilo, tak to zopaknem. Ale me je prave divny, ze mi nedelali zadne odbery, hormonalni profil, proste nic. Naposledy mam udelany hormonalni profil pred prvnim ivf a to uz jsou ctyri roky zpatky, od te doby se prece mohlo dost zmenit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
25.1.19 19:23

@MonikaDa ahoj Moni a holky, tak jsem tady po dlouhe dobe nakoukla, me ceka v utery dalsi KET, mame tam posledni embryjko, tak jsem zvedava. Uz si druha od ktere v posledni dobe slysim, ze se ve FN embryjko nerozmrazilo, tak mam strach, protoze prvni KET by s hatchujici a ted uz tam mame jen blastocystu zamrazenou 6.den. Z minuleho KET bylo biochemicke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.1.19 19:58

@Kudrlinka85 budu drzet palecky, at to dobre dopadne a to rozmrazeni v pohode zvladne. Vůbec jsem nečekala, ze by mohl nastat nejaky problem pri rozmrazeni. Chapu, ze z toho mas ted strach, pry se tak z 80 procent rozmrazeni povede, takze sance je porad dost vysoka. Budes mit KET zase v nativu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
25.1.19 22:33

@Alca1985 vyšel první pokus,obě se vyvíjeli a tak vzhledem k věku jsme se domluvili že zavedeme obě,že mrazit jedno nemá smysl,do pátého dne na blastu došlo jen jedno a to se chytlo,už 6 den sem měla slabého ducha.
Celou dobu jsem chodila do práce,jak byla potvrzena srdeční činnost,tak sem dala papír už od mého gynekologa a byla přeřazena na jinou činnost,kde jsem byla až do nástupu na mateřskou.
Po porodu jsem antikoncepci neřešila,byl by to zázrak a on se stal.
Já teda chtěla ještě stihnou jedno umělé na pojišťovnu,ale manžel nechtěl o dalším ani slyšet,Eliška byla celkem uplakané miminko a vlastně je taková ufňukaná do dnes,ale miminko si k nám našlo cestu samo a Pepíček byl obnoven narození spící pohodař a to mu zůstalo.
Asi si příroda říkala že to u Elišky přehnala a vynahradila nám to.
Jak už sem psala,nebudu ti říkat nemyslí na to,to prostě nejde a dobře se to rádi lidem co si něčím takovým neprošli.
Musíš věřit,po pravdě já šla na umělé a neměla o tom v podstatě nic zjištěno a vše sem podstupovala jako hotovou věc,mě ani nenapadlo že by to mohlo nevyjít,já to brala že jdu otěhotnět a vše sem brala jako když se chodí na rehabilitace rozhýbat ruku po zlomenině,tak taky tam člověk jde s tím že ji rozhýbe,jen teda Látová mi dávala zabrat,to sem vždy šla z centra ve špatné náladě.
Po zavedení Elišky sem brala že jsem těhotná a opravdu mě ani nenapadlo že by to nevyšlo,jen sem se těšila na test až budu mít důkaz pro okolí,pro sebe jsem nepotřeboval,prostě mi ji tam dali a tak jsem přeci musela být těhotná 😁
Dnes když už mám víc informací bych to asi nebrala tak automaticky,tak asi je někdy dobré vědět míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
26.1.19 07:11

@MonikaDa jj zase v nativu, akorat tentokrat jsem si rekla o ovitrel, poprve se jen hadalo kdy asi probehla ovulace. Myslis, ze na ty zamrazena ma vliv i doba zamrazeni? Kez bych uz nemusela podstupovat 3.IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
26.1.19 20:25

@MonikaDa ja nevim…napred sem si rikala ze si necham dat neschopenku ale ted zas premyslim ze ne :mrgreen: uvidim co doporuci doktor ale asi bych chtela pracovat co nejdyl…nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
28.1.19 12:11

@Kudrlinka85 no taky me to napadlo, my meli zmrazene skoro ctyri roky. Nevim no. Moc ti preju, at se uz konecne zadari a nemusis do dalsiho ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
30.1.19 14:49

@Kudrlinka85 ahoj, tak jak to probehlo? Rozmrazilo se v pohode?
Dnes jsme se v poradne bavili, o tom zmrazeni, ze mame strach aby to embrya neposkodilo a pry ta pravdepodobnost je uz dnes hodně mala. Drive se mrazilo totiz metodou kryokonzervace (pomale zmrazeni), to bylo i u nas a to i vice dochazelo k poskozeni embryi. Dnes uz mrazi metodou virtifikace ( rychle zmrazeni) a to ma vetsi uspesnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.