Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mauglie píše:lasička1 píše:zatím automat, to nastavování mi nějak nejdemauglie píše:A fotíš na automat,nebo nastavuješ ručně?
holky, tak já se taky ráda přidám, mám Nikona D40 a nejraději fotím děti, přírodu, zvířata a taktéž bojuju s nastavením., ale i tak ty fotky jsou pěkný
Tak to jsi mě potěšila.Každý má názor,že automat nedobře fotí.Kompakty že fotí na automat všechny stejně „špatně“.A pokud prý chci zrcadlovku a fotit na automat,tak je zrcadlovka zbytečná.Proto mě tento názor zase posunul o kousek blíž k zrcadlu.
lasička1 píše:mauglie píše:Tak to jsi mě potěšila.Každý má názor,že automat nedobře fotí.Kompakty že fotí na automat všechny stejně „špatně“.A pokud prý chci zrcadlovku a fotit na automat,tak je zrcadlovka zbytečná.Proto mě tento názor zase posunul o kousek blíž k zrcadlu.lasička1 píše:zatím automat, to nastavování mi nějak nejdemauglie píše:A fotíš na automat,nebo nastavuješ ručně?
holky, tak já se taky ráda přidám, mám Nikona D40 a nejraději fotím děti, přírodu, zvířata a taktéž bojuju s nastavením., ale i tak ty fotky jsou pěkný
já bych se té zrcadlovky nevzdávala, fakt mi přijde, že jsou ty fotky kvalitnější, víc ostřejší
urcite je to lepsí mit zrcadlovku i na automat, ale zaroven je hrozna škoda nenaučit se manual ![]()
Ahojky všem.. vaše diskuze je mi moc blízká
… a jak tak tak čtu, založili jste soukromou odnož..ráda tedy žádám o členství..
![]()
lasička1 píše:mauglie píše:Tak to jsi mě potěšila.Každý má názor,že automat nedobře fotí.Kompakty že fotí na automat všechny stejně „špatně“.A pokud prý chci zrcadlovku a fotit na automat,tak je zrcadlovka zbytečná.Proto mě tento názor zase posunul o kousek blíž k zrcadlu.lasička1 píše:zatím automat, to nastavování mi nějak nejdemauglie píše:A fotíš na automat,nebo nastavuješ ručně?
Az si zrcadlovku poridis, naucis se nastavovat a sama poznas ten rozdil automatu a manualu. Je to pravda, ze pokud clovek foti jen na automat, je to zbytecny. Nakonec sama budes mit zajem se ucit.
Vím,že problém s tím,abych se naučila nastavit ručně clonu a čas mít nebudu.Ale pro ty začátky,než vše vychytám,tak abych měla fotky pěkný.A potom asi při výletech,když fotím v chůzi-rychlovka,tak zpočátku určitě nebudu tak rychle zvládat nastavení.
A holky ještě dotaz-dokupovaly jste si blesk na focení v interieru?Nejobyčejnější,nebo něco lepšího?Nebo na běžné domácí focení stačí ten co je na zrcadlovce?
lasička1 píše:
Vím,že problém s tím,abych se naučila nastavit ručně clonu a čas mít nebudu.Ale pro ty začátky,než vše vychytám,tak abych měla fotky pěkný.A potom asi při výletech,když fotím v chůzi-rychlovka,tak zpočátku určitě nebudu tak rychle zvládat nastavení.
A holky ještě dotaz-dokupovaly jste si blesk na focení v interieru?Nejobyčejnější,nebo něco lepšího?Nebo na běžné domácí focení stačí ten co je na zrcadlovce?
Blesk nemam, nedokupovala a cim mene blesku, tim lepe. Blesk kazi atmosferu fotky.
vyšlo mě na 300 a zatim stačí
je z globusu takovej reflektor se stojanem, na to hodim bilej destnik a super
až se naučim tak koupim treba neco lepsiho. ty doma neco mas?
Nemam, teprve se rozkoukavam a o svetle jsem zatim nepremyslea. Ted si dokupuju objektivy.
Ahoj, taky mě moc baví focení. Nejraději fotím malou, ale je strašně moc divoká, takže udělat s ní fotku je nadlidský výkon ![]()
lucienne píše:
vyšlo mě na 300 a zatim stačíje z globusu takovej reflektor se stojanem, na to hodim bilej destnik a super
až se naučim tak koupim treba neco lepsiho. ty doma neco mas?
300?
Já žila v domnění, že všechno co patří k focení je strašně drahý
Tak to je super, hned mám lepší náladu ![]()
katy ono to prave na foceni neni určený, ale je to super za ty prachy
ahoj kolozubko ![]()
kolozubka píše:
Ahoj, taky mě moc baví focení. Nejraději fotím malou, ale je strašně moc divoká, takže udělat s ní fotku je nadlidský výkon
Asi máš podobnou dračici
moji vyfotit.. taky nadlidský úkol.. většina fotek je rozmazaných,spousta fotek se nepovedla, protože změnila polohu, někdy na fotce kus nebo celek dítěte dokonce chybí, protože prostě utek
![]()