Používáte fyzické tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
20.1.17 11:15
@Emno píše:
@unuděná Jak myslíš pokrytecká? Čím jsem?Vždycky se najde někdo, kdo bude dělat rád dr, učitele i jiné, co píšeš… Ty snad ale chceš, aby pro tebe někdo dělal dr, přestože ho to nebaví, jen proto, aby tys nějakýho měla? No ukaž na dnešní společnosti opravdovej, bytostnej důkaz, že to je takhle ideálně nastavený, lidi jsou šťastný a vedou plnohodnotnej život. Jaká sféra ti tak přijde? Na soukromou většinou neni čas/peníze/energie, pracovní je lálo placená/časově náročná/nenaplňující, vztahy - koukni kolem sebe /a příčin je mnoho/… rodina se téměř nevídá, každej má svůj život práce, školka, škola, setkaj se unavený večer, děti už skoro spěj… Nic na dnešnim světě neni takový, abys o tom ohla říct ideální společnost a jedinec v ní a jeho život. Pro mě fakt bída s nouzí postavená na iluzi, něco jako americký sen. A nikdo šťastnej.
Já bych ideálně, aby každej žil dle svých představ, byl naprosto šťastnej, a ne tak, jak je teď, hlavně že má za zády průmysl a jiné. Ale je jednoznačný, že v tolika lidech, co na planetě je, vždycky bude zdravotniství. Nezobecňuj tak, že každej bude surfovat, to je nesmysl zveličenej. Každej si najde, co dělá rád. Pro ustrašený a závislý to ale neni, to je jansá věc : )

moje dítě chce být lékařkou, možná to ještě změní, ale ví to a jde si za tím, je stejná jako já, já to věděla v první třídě stejně jako v 18. Já nejsem typ free člověka, to neznamená, že nemám ráda svobodu, tohle je zavádějící, jen má svoboda vypadá jinak než prostě lesní styl života, a já ji prostě jako dítě můžu vést, vedu jí podle svého nejlepšího vědomí. A navíc nazývat člověka ustrašným a závislým jen proto, že prostě žije v konzumním světě, to mi přijde…hele, to je přesně ono, já plně respektuju takový život takových lidí, jejich volba, jejich rozhodnutí, když s nimi přijdu do styku popřípadě s jejich dětmi, necpu těm dětem nic, co by se nelíbilo rodičům, myslím si své a to přesně to, že takhle já bych to nechtěla a nechci, ale respektuju jejich svět, z druhé strany se ale dozvím, že jejich svět není pro někoho ustrašeného a závislého, to je přesně ono, to nadřazení, že oni a jejich svět je lepší. Není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
20.1.17 11:21

Ale vůbec ne, psala jsem že jsou to jen nazvy pod kterými si stejně nic nepředstavím a většinou jsou obezličkou pro to že děti nejsou vychované vůbec. A o výchově výprasky já nepíšu vůbec nic

@Barush píše:
@unuděná Stejně jako @Anna766 napsala že jí je jedno jestli volná výchova, RABR, nevýchova, svobodná výchova. :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.17 11:22
@Barush píše:
@unuděná Jenom to celé bagatelizuješ. Já na videu vidím šťastného a svobodného muže, který se nepodílí na ničení naší planety :pankac:

v neoprenu a s prknem…jak se nepodílí na ničení naší planety? Pak si autem zajede do obchodu, jak se nepodílí na ničení naší planety? Vždyť je to alibismus? Co ty používáš na své farmě? Taháš dřevěný vyrobený pluh za koněm? Těžko, že? Prostě jak říkám, alibismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.17 11:40
@unuděná píše:
@Emno Chodíš nakupovat do obchodu například? Víš, že většina lidí, co tam pracuje, rozhodně není na svou práci pyšná a nedělá ji s láskou? Totéž třeba pokud si kupuješ oblečení, kosmetiku, cokoli-ty ženský u pásů jsou rozhodně svou prací naplněné :roll: Doktorka, která už třicet let každý den poslouchá nářky babiček na důchod, asi taky není úplně odvařená, žejo. Nu a tím, že to kupuješ, využíváš atd. umožňuješ, aby tato místa stále vznikala a zaměstnávala lidi pro peníze :nevim: Takhle ta společnost prostě funguje. Do práce většina lidí chodí prostě proto, že potřebuje peníze. A hledají nějaký kompromis, aby byli spokojení.
Já třeba raději půjdu dělat do toho Lidlu na kasu, než bych vysávala stát, partnera, rodiče apod. (i kdybych se tak subjektivně cítila šťastnější, protože si celý den můžu válet šunky) :PJenže já jsem napsala, že to nepozná 10ti leté dítě a mnozí dospělí, nikoli, že to nepoznám já ;) Mě v deseti bavilo lézt na stromy a zkoušet pít Fantu brčkem nosem, co to o mě vypovídá prosím pěkně?? :mrgreen:
Že je zazrak, ze jsi přežila :mrgreen: my se zase napili vody, nechali ji v puse a pak se na větvi otocili hlavou dolu a cekali, az voda vytece nosem ven :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.17 11:41
@MilijonDolarBejby píše: Že je zazrak, ze jsi přežila :mrgreen: my se zase napili vody, nechali ji v puse a pak se na větvi otocili hlavou dolu a cekali, az voda vytece nosem ven :mrgreen:
:lol: :lol: Mě se jednou povedlo v záchvatu smíchu vyprsknout celou špagetu nosem :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.17 11:43
@MilijonDolarBejby píše: Že je zazrak, ze jsi přežila :mrgreen: my se zase napili vody, nechali ji v puse a pak se na větvi otocili hlavou dolu a cekali, az voda vytece nosem ven :mrgreen:

Jo počkej, to jsem nemyslela jako současně :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.17 11:48
@Adinka_2012 píše:
víš kde je u nás třeba uzel? V tom, že jsou kluci divocí, temperamentní, nevydrží chvíli v klidu. A sterilní domácnosti kvůli nim teda nehodlám mít. A mám to stejně jako @MilijonDolarBejby, když říkám dávejte bacha, vylejete to, otočím se a vturánu je pití na zemi, protože se musí u stolu vrtět jak řešeta, případně lézt věčně na půlt, případně také ten hozeným balónem atd., tak prostě pojeb dostanou

Me to prijde logický, stejne jako když v obchodě neco ukradnu a chytnou me u toho, tak prijede policie a nasleduje trest. Akce prostě zpusobuje reakci a neni to o tom, že zmlatim decko za to, že jde s talířem a zakopne. Za to ho vážně nezbiju do bezvědomí (nadsázka) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
20.1.17 12:20

@terinka4444 Jasně, já ti rozumim a neberu to. A je příjemný, že umíš příjemně debatovat, i když s odlišnym názorem, to je zde netypický : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.17 12:26
@Emno píše:
@terinka4444 Jasně, já ti rozumim a neberu to. A je příjemný, že umíš příjemně debatovat, i když s odlišnym názorem, to je zde netypický : )

no děkuju za pochvalu, ale moc to neumím, i když na sobě pracuju :mrgreen: nicméně já se opravdu pohybuji ve velké společnosti lidí jako ty( neber prosím zle, není to myšleno zle). Už jsem naučena velké toleranci :mrgreen: přestože velmi často stojím, civím a přiznám se, že mozek mi to nepobírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
20.1.17 12:37

Holky, tady se to zvrhlo v řešení detailů. Myslim, že se točíme furt dokola, někdo je zastáncem svobody, někdo by spíš volil komouše :) Takhle to máme i tady. Už je nesmysl řešit detaily typu, že někdo někam taky jede autem. Já ani Barush tu netvrdíme, že život typu pravěk je ten top. Že zrušit auta je potřeba. Tvrdíme, že čim víc svobody jedinec má, tim je šťastnější a svůj. Vy tomu nevěříte, vidíte to jako nebezpečný (pro děti který jsou dle vás do určitýho věku neschopný za sebe odpovídat), dáváte přednost tomu, že něco funguje, než tomu, jak to funguje a jak lidem v tom je. Pro mě je priorita, jak člověk život prožije, než že společnost funguje. Kupujete běžný vejce v krámu z klecovýho chovu nebo na podestýlce? Ten taky funguje, výborně. Ale jak jim je? Svoboda je něco, v čem se rodíme, každej se rodí zcela svobodnej, a jen jí pak odebírá rodič a stát. Je možný, že vám vaše nesvoboda vyhovuje, určitě je spousta lidí, co jsou tak šťastný. Spousta lidí je takhle nešťastná, většina. A já jsem pro, aby si každej šel za štěstim sám, určitě se z týhle možnosti divergujou i typy, jako jste vy, najdou si středoproud a budou rádi, že maj doktora a průmysl a děti na gymplu s možností jít pak dál, a stejně tak budou moc bejt typický svoboďáci šťastný, zatimco když odeberete svobodu dítěti už odmala, umožňujete jen tu vaši cestu, ne tu ´naši´ a nebo jeho. Je to pakuž vaše cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
20.1.17 12:50

Já jsem v tomto mimo hru, poněvadž nedokážu od jisté doby uhodit ani psa a ani kočku, natož abych udeřil dítě. Mimoto mám sám za sebou trpkou zkušenost týraného dítěte. Jednou jsem udělal náznak, matka měla jezevčíka z útulku, on se na mne, když jsem tam přijel na návštěvu dost lepil. Když jsem jednou šel na vlak, což je od nás 4km, tak jsem v polovině cesty zjistil, že jde za mnou. Ale jak ho vrátit. V životě bych ho neuhodil, ale naznačil jsem že se po něm oháním. Schoulil se a očekával bití. Asi ho bývalí majitelé byli.Co s ním, sklonil jsem se k němu, pohladil jsem ho, aby se uklidnil a mírným hlasem jsem mu řekl: „Filípku, se mnou jít nemůžeš, musiš se vrátit“. Ta němá tvář to pochopila a poněkud nechtěně ale přece jenom se vrátila zpátky.

Chápu zakladetelku, jenže v jejím pojetí je něco nedomyšlené. a tak na druhou stranu stojím za názory paní Peterky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
20.1.17 12:58
@Emno píše:
Holky, tady se to zvrhlo v řešení detailů. Myslim, že se točíme furt dokola, někdo je zastáncem svobody, někdo by spíš volil komouše :) Takhle to máme i tady. Už je nesmysl řešit detaily typu, že někdo někam taky jede autem. Já ani Barush tu netvrdíme, že život typu pravěk je ten top. Že zrušit auta je potřeba. Tvrdíme, že čim víc svobody jedinec má, tim je šťastnější a svůj. Vy tomu nevěříte, vidíte to jako nebezpečný (pro děti který jsou dle vás do určitýho věku neschopný za sebe odpovídat), dáváte přednost tomu, že něco funguje, než tomu, jak to funguje a jak lidem v tom je. Pro mě je priorita, jak člověk život prožije, než že společnost funguje. Kupujete běžný vejce v krámu z klecovýho chovu nebo na podestýlce? Ten taky funguje, výborně. Ale jak jim je? Svoboda je něco, v čem se rodíme, každej se rodí zcela svobodnej, a jen jí pak odebírá rodič a stát. Je možný, že vám vaše nesvoboda vyhovuje, určitě je spousta lidí, co jsou tak šťastný. Spousta lidí je takhle nešťastná, většina. A já jsem pro, aby si každej šel za štěstim sám, určitě se z týhle možnosti divergujou i typy, jako jste vy, najdou si středoproud a budou rádi, že maj doktora a průmysl a děti na gymplu s možností jít pak dál, a stejně tak budou moc bejt typický svoboďáci šťastný, zatimco když odeberete svobodu dítěti už odmala, umožňujete jen tu vaši cestu, ne tu ´naši´ a nebo jeho. Je to pakuž vaše cesta.

Asi se budu muset vrátit k těm čtyřem kardinálním ctnostem. Ať byla matka jakákoliv, tak dourčité míry ji jedna z těch cností nechyběla. Mohu říci, že ke stáří se hodně změnila a poznala, že dělala chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
20.1.17 13:03
@Barush píše:
@unuděná Zaplaťpánbůh se to procento neustále zvyšuje, takže je ještě pořád šance že naši vnuci budou moci žít na trvale udržitelné planetě. Tebou výše popsané věci s tímto vůbec nesouvisí. Ale nech to být, kdo ví tak ví, kdo neví stejně nepochopí.

Jaká trvale udržitelná planeta? Evropa má nakloněno k tomu, že se kvůli „obohacovačům“ vrátí do středověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
20.1.17 13:23
@unuděná píše:
https://www.youtube.com/watch?…Pojďme všichni zpátky do nor! Budeme sice opět žít jako v pravěku, ale budeme šťastní, převládnou naše základní pudy, možná občas sníme vlastní sousedy nebo pejsky, když bude nejhůř, ale žádný „systém“ a moderní výdobytky nebudou špinit naše duše :lol: :lol: To jen tak pro poobavení :P

Teď jsem vzpomněl na knihu vyznání od svatého Augustina. On se stal křesťanem až ve svých 35 letech. Popisuje tam epizodku, jak mu asi pětiletému klukovi hodně šmakovaly sousedovy hrušky. Nešlo o ty hrušky, doma měli na zahradě daleko lepší. Jenže ty sousedovi mu šmakovali více proto, že byly kradené. V tom se vůbec nelišil severoafrický klučík z roku 360, (jeho matka Monika byla severoafrická Berberka, jeho otec Patricius byl Říman) od kluků součastnosti. Znám to, také jsem byl malým klukem. Nezabily by jste to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
20.1.17 13:46
@Barush píše:
@unuděná Jenom to celé bagatelizuješ. Já na videu vidím šťastného a svobodného muže, který se nepodílí na ničení naší planety :pankac:

teď jsem si pustila kousek videa, týpek se určitě na ničení planety podílele, vzhledem k tomu, že má počítač a fotovoltaické panely - nejnáročnější věc co se týče energie na výrobu - sice to vyrábí el. „samo“, ale na jeho výrobu se spotřebuje neuvěřitelné množství energie a surovin a životnost to nemá neomezenou, to jen k té poznámce, že se na ničení země nepodílí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí