Používáte fyzické tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
20.1.17 10:44
Ale není. V kontextu toho jak je nam tu podsouváno jak doma bité děti to tak rády aplikují na jiné.
@Barush píše:
Příběh dítěte s volnou výchovou, který je OT. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.17 10:45
@Barush píše:
@Anna766 Někdo tu zmiňoval, že vidím věci černobíle, ale mě přijde jako černobílé tvoje vidění - Buď fyzicky trestám anebo všechno ostatní hodím do jednoho pytle. Jenže takhle černobílé to právě není. :nevim:

To je přesně naopak. Úplně všichni, kdo přiznali, že dítěti semtam jednu lupnou, zároveň důrazně napsali, že tomu vždy předchází mnoho jiných způsobů řešení situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
20.1.17 10:46

@unuděná Zaplaťpánbůh se to procento neustále zvyšuje, takže je ještě pořád šance že naši vnuci budou moci žít na trvale udržitelné planetě. Tebou výše popsané věci s tímto vůbec nesouvisí. Ale nech to být, kdo ví tak ví, kdo neví stejně nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
20.1.17 10:49

@unuděná Stejně jako @Anna766 napsala že jí je jedno jestli volná výchova, RABR, nevýchova, svobodná výchova. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
20.1.17 10:54
@unuděná píše:
@Barush Tyjo to ale fakt nemůžeš myslet vážně! Jako ano, člověk se může uskromnit, ale něco jíst musí, děti musí ošatit, nakrmit, poslat do školy, když bude chtít (a ono bude), zaplatit mu nějaké kroužky či švp, lékaři dnes taky něco stojí… Prostě na mě je tohle šíleně idealistické až bláhové. Zaplať pánbů stále je lidí s těmito názory jen maličké procento.

Ono i tomu freeserfaři někdo vytvoří, vyrobí, vypěstuje-neopren, prkno, jídlo, bydlení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.17 10:54

@Barush Tak toto jsem já nenapsala. Ale ve výsledku ano, je mi skutečně jedno, jak si kdo pojmenuje svojí „výchovu“. Pokud se dítě neumí chovat, neumí (nebo nechce) zdravit, děkovat, prosit, nelítat u silnice, neobtěžovat své okolí, neubližovat ostatním atd., pak podle mě vychované není.

@Barush píše:
@unuděná Zaplaťpánbůh se to procento neustále zvyšuje, takže je ještě pořád šance že naši vnuci budou moci žít na trvale udržitelné planetě. Tebou výše popsané věci s tímto vůbec nesouvisí. Ale nech to být, kdo ví tak ví, kdo neví stejně nepochopí.

Hele a jak by to jako mělo fungovat v praxi? Když tuhle Pepíček řekne, že mu vyhovuje krást sousedovi jídlo, aby nemusel jinak nic dělat a zároveň nikdo nebude chtít dělat na policii, tak mu to bude procházet? Nebo mu bude moct soused beztrestně ustřelit palici? :lol: :lol: Člověk je tvor společenský, společnost, řád a systém potřebuje. Že se to na Zemi vymyká, není vinou systému, ale vinou lidí, kteří neumí správně nakládat se svými svobodami, právy a povinnostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.17 11:01

https://www.youtube.com/watch?…

Pojďme všichni zpátky do nor! Budeme sice opět žít jako v pravěku, ale budeme šťastní, převládnou naše základní pudy, možná občas sníme vlastní sousedy nebo pejsky, když bude nejhůř, ale žádný „systém“ a moderní výdobytky nebudou špinit naše duše :lol: :lol: To jen tak pro poobavení :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
20.1.17 11:03

@Anna766 To taky nepopírám, ale nemusely by to být ty velké koncerny, ale místní zedník, truhlář, místní zemědělec.
@unuděná je to OT tak to nebudu tady rozebírat, stejně je to zas co by kdyby. a ne, není to vinou lidí, ale právě toho systému, který je nastaven aby ti nejbohatší byli stále bohatší a chudí ještě chudší. Který je nastaven tak aby v konečné fázi vlastnilo malé procento lidí 99% majetku na planetě všechny držel u práci pravdielným přísunem peněz, za které si ti lidé nakoupí a vrátí je tak dotyčnému stejně zpátky. V době nevolnictví člověk musel vyrobit tři cihly aby si jednu mohl vzít. Dnes jich člověk musí vyrobit pět, aby si jednu mohl koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
20.1.17 11:05

@unuděná Jenom to celé bagatelizuješ. Já na videu vidím šťastného a svobodného muže, který se nepodílí na ničení naší planety :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.17 11:08
@Emno píše:
@terinka4444 Zeptám se jen na jedno - píšeš, že ti lidi jsou šťastní, ale že doufáš, že tvoje dítě to tak chtít nebude.Proč si to přeješ, když vidíš, že ten, kdo to volí, je šťastnej? To postrádá logiku.
Jak bys odpověděla na otázku - co bys volila, kdyby sis mohla vybrat - bejt šťatsná bez dětí, nebo zpruzená, ale aspoň jedno dítě mít?

Jinak beru, jasně, jste jiný - teď, jako výsledek. A já stojim za tim, aby si výsledek dělal každej sám, ne někdo, kdo už svůj výsledek má, aby vytvářel život ostatnim. Ale chápu, že svoboda neni pro každýho, je to v hlavě, nenutim nic. Každej bude šťastnej, když si sám zvolí, a je jedno, kolik mu je. A když pak dojde na to, že mu stav nevyhovuje, může to vždycky změnit, školu dodělat…

Vim, že jako matka chceš pro dítě to nejlepší, ale za mě jako matka, která udělá pro dítě to nejlepší, je, že ho nechá rozhodovat o tom, co ono chce. Každej ví, co chce a co má rád, co ho baví a naplňuje. To jen ze strachu ty nad náma furt za nás přebíraj odpovědnost a štelujou nás do něčeho, co si myslej, že nám dá nejvíc, ale každej ví, co je pro něj nejvíc. Až pro ní bude priorita vzdělání, tak do toho pude. A pro mě absolutně nemá smysl vzdělání, který dělaj dnešní zpruzený děti od 15 - 24 let (prošla jsem všim, od gymplu po vš, a vzorek opravdu nenaplňující mou představu o štěstí, samej kalič, hulič, zoufalec ze vztahů, školy, rodiny, nenaplněnej život, nějak to ojebat, hlavně dodělat… a pak kdekdo dělá něco zcela jinýho, určitě většina). Manžel je psycholog, už 20 let, a to, jak se dnes žije a co to pro lidi nese, mi přijde, že je absurdní, když je to vnímáno jako ta dobrá volba a cesta. Většina lidí je dle průzkumů nespokojená se svym životem.

já jsem napsala, že ti lidé jsou ve způsobu svého života šťastní, ne že jsou šťastnější. A že to my jsme ve způsobu našeho života šťastní zrovna tak. Že způsob jejich života je mi cizí, není my příjemný a nechci ho přejímat. A že doufám, že mé dítě zůstane ve způsobu mého života. Že je většina lidí nespokojená se svým životem je jejich problém, já jsem se svým životem spokojená.
Navíc, malým dětem přílišná volba nedává křídla, naopak je svazuje. To ti taky řekne každý dětský psycholog, uvažovat u desetiletého dítěte, že školu si mže dodělat později :nevim: s tímhle se já neztotožňuju prostě a už asi nikdy nebudu. Já jsme za to dítě zodpovědná, já se snažím připravit mu kvalitní dospělý život. Můžu to udělat jen v tom, co mně přijde kvalitní dospělý život, což surfování, sem tam pomáhání nebo prodávání výrobků z korálku na trzích prostě není, v mých očích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
@Emno píše:
@MilijonDolarBejby Tak to někde vázne, zjišťuj a pátrej proč, někde máte uzel.

víš kde je u nás třeba uzel? V tom, že jsou kluci divocí, temperamentní, nevydrží chvíli v klidu. A sterilní domácnosti kvůli nim teda nehodlám mít. A mám to stejně jako @MilijonDolarBejby, když říkám dávejte bacha, vylejete to, otočím se a vturánu je pití na zemi, protože se musí u stolu vrtět jak řešeta, případně lézt věčně na půlt, případně také ten hozeným balónem atd., tak prostě pojeb dostanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

@Barush Jestli ono to není právě proto, že většina lidí na zemi smýšlí jako já :think: Za práci a peníze jsou vděční, nesnaží se ze systému vymanit, snaží se na něm najít to dobré. A že většinu majetku na světě vlastní malé procento lidí mě vůbec netrápí, velký majetek není to, co ke štěstí potřebuju, právě naopak ;) Jsem vděčná, že mám lékařskou péči po ruce a nemusím se v případě nemocného dítěte vláčet přes půl země, jsem ráda, že nemusím lovit, abych se nakrmila, jsem ráda, že je vzdělání dostupné většině dětí atd atd atd. Jasně, na všem se dá najít něco špatného, ale to je život. Není světla bez tmy.
Ale omlouvám se, toto už je vážně OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.17 11:09
@Barush píše:
@unuděná Jenom to celé bagatelizuješ. Já na videu vidím šťastného a svobodného muže, který se nepodílí na ničení naší planety :pankac:

Ano, přesně tak. A teď je otázka, co se stane, když toto udělají všichni. Byl by to mimochodem dost zajímavej námět na katastrofickej film :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.1.17 11:10

Tady je to střetnutí dvou naprosto odlišných světů, který se fakt nemají šanci shodnout ani na základech.

@Barush @Emno
Vy jste se měly narodit před stovkou let, kdy země byla ještě nezatížená průmyslem, lidi žili na svých políčkách… Sice spousta z nich neměla pomalu co do pusy, ale možná že v porovnání s dnešní generací byla spokojenější.

@terinka4444
Mně máma takhle zakázala jít na sportovní školu v 5. třídě. Jsem za to docela ráda, byla to škola s převážnou komunitou kluků, problémy, sexuální obtěžování už na 2. stupni…
Takže pokud jí nevezmeš floorball jako takový, tak bych (pokud udělá příjmačky) jí na ten víceletý gympl dala. Jsem přesvědčená, že dítě v 10 (a ani kolikrát ve 14ti letech) není schopné domyslet důsledky svých činů a tak free a cool, abych dítě v tom nechala vymáchat a v 25 letech říkala, to sis měl bobánku ale rozmyslet předtím, teď se musíš snažit, aby místo práce začal řešit svoje nezhýralé mládí, tak to neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.17 11:12
@terinka4444 píše:
Navíc, malým dětem přílišná volba nedává křídla, naopak je svazuje. To ti taky řekne každý dětský psycholog, uvažovat u desetiletého dítěte, že školu si mže dodělat později :nevim:
:palec: Přesně tak, naprostý souhlas.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect