Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terinka4444 píše:
myslíš, že i box se časem bude hodit?
Box?
Ze by se zavedl specialni matersky petiboj? V klasickem je serm, beh, jezdectvi, strelba, plavani.
Serm - ten by samozrejme zustal
Strelba - tu bych taky nechala - trenink na doktora, co chce treba naockovat dite
Beh - s kocarem
Jak modifikovat plavani ajezdectvi me zrovna nenapada. Misto jednoho by treba mohl byt ten box. Ten se domavzdycky hodi, nekdy holt argumenty dojdou.
@…mišíček18.5 nějaké následky tam asi budou ne
Jo já taky dostávala a že bych byla štastná to fakt ne. Svoje děti opravdu nefackujeme
Ty když uděláš něco špatně tak taky dostaneš pár facek? Já teda ne a dovolovat si na slabší může jen zoufalec
Umění je vychovávat právě bez facek ![]()
@Baba píše:
Box?Ze by se zavedl specialni matersky petiboj? V klasickem je serm, beh, jezdectvi, strelba, plavani.
Strelba - tu bych taky nechala - trenink na doktora, co chce treba naockovat dite
Beh - s kocarem
Jak modifikovat plavani ajezdectvi me zrovna nenapada. Misto jednoho by treba mohl byt ten box. Ten se domavzdycky hodi, nekdy holt argumenty dojdou.
no hele ale, ono vezmi to takhle, děti neposlouchají, ty zvládneš kordem, když je doběhneš, popřípadě pěstí to srovnáš, ale mělo by se myslet v rámci rodiny prostě v širších souvislostech, prostě i chlapovi někdy jako něco řekneš 3× a nic, takže si myslím, že by bylo rozumné do moderního rodinného pětiboje moderní ženy zařadit nějaký ten styl alá Taekwondo třeba, protože nevím, jestli by jako box na chlapa stačil, oni jak jsou větší než ženská, tak si myslím, že by bylo výhodnější než jen vystřelit ránu, umět tak nějak jako komplexnější bojové umění. A to Taekwondo se mi jeví takové dobré, bylo původně sice pro vojenské účely, ale později bylo přizpůsobeno pro civilní účely, takže si myslím, že by se to hodilo.
@Baba píše:
Box?Ze by se zavedl specialni matersky petiboj? V klasickem je serm, beh, jezdectvi, strelba, plavani.
Beh - s kocarem
místo plavání bych tam viděla chytání dětí v kalužích ![]()
@Tamtama píše:
místo plavání bych tam viděla chytání dětí v kalužích
Takže si ke kordu seženeme ještě laso…
Dámy, máte pravdu. Místo toho, abych na své neposlušné děti ječela, vytasím kord, zaujmu postoj a TOUCHE! Začíná se mi ta představa líbit
@Baba @terinka4444
@terinka4444 píše:
myslíš, že i box se časem bude hodit?
Stačí pepřák. ![]()
@Anna766 píše:
Takže si ke kordu seženeme ještě laso…
Ste mě pěkně po ránu nas..štvaly. Včera jsem se dozvěděla, že bez kordu dělám fatální chybu ve výchově a teď čtu, že dobrý rodič má zároveň i pro mě nedosažitelnou fyzičku
jste hnusný a určitě to je následek toho, že pro vás rodiče neměli dost facanů
![]()
@KatkaX píše:
Ste mě pěkně po ránu nas..štvaly. Včera jsem se dozvěděla, že bez kordu dělám fatální chybu ve výchově a teď čtu, že dobrý rodič má zároveň i pro mě nedosažitelnou fyzičkujste hnusný a určitě to je následek toho, že pro vás rodiče neměli dost facanů
![]()
to se mi líbí, děti nedoběhne, boxovat neumí, s kordem se nechce tahat a my jsme prej hnusný
![]()
Bezvadná diskuze
@terinka4444 @KatkaX @Baba, jen nevím, jestli to ta uživatelka pochopí ![]()
jinak já nemlátím nikoho, manžela, děti, psa, kolegy v práci, prostě nikoho
a kdo někoho uhodí, stejně jedná v afektu a chce si vylít zlost
tak jaká „výchovná“ metoda? Pak se ty matky diví, když jim to za pár let dítě vrátí.
@EmmaAnna píše:
Bezvadná diskuze![]()
@terinka4444 @KatkaX @Baba, jen nevím, jestli to ta uživatelka pochopí
jinak já nemlátím nikoho, manžela, děti, psa, kolegy v práci, prostě nikoho
a kdo někoho uhodí, stejně jedná v afektu a chce si vylít zlost
tak jaká „výchovná“ metoda? Pak se ty matky diví, když jim to za pár let dítě vrátí.
Když jim to dítě vrátí, spousta lidí ti řekne, že ho ty matky bily málo…
@EmmaAnna Tak ja opet musim, i kdyz se tu debata stocila jinym smerem-mnohem zabavnejsim.Ale ja se nestydim za to, ze deti obcas placnu pres ruku nebo zadek (v 90%jeste oplenkovany),a nikdy, opravdu nikdy to nebylo v afektu, nebo abych si vylila zlost.To by mi bylo pred sebou stydno.Ale nez popate neco vysvetlovat (treba rocnimu proc nesmi sahat na sporak/zasuvky/pracku),to radeji po treti domluve pres tu rucku dostane. A pevne tedy verim, ze kdyz se v batolecim veku nauci zasadam spravneho chovani, nebude nutne mlatit 13ti leteho pubose (na peti leteho syna napriklad uz nemusim ani zvysovat hlas).
Dámy, dámy, vás nikdo neučil, že slabomyslným se nesmějeme a neděláme si z nich legraci?
Styďte se. ![]()